Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт_з_Практики.doc
Скачиваний:
115
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
481.28 Кб
Скачать

4.3 Управління рекламними та комунікаційними заходами

Туристична реклама - активний засіб здійснення маркетингової політики туристичної фірми по просуванню туристичного продукту, посиленню зв'язку між виробником і споживачем туристичного продукту.

Реклама - це засіб поширення інформації і переконання людей, які створюють уяву про продукт, викликають довіру до нього та бажання купити цей продукт.

У туристичній сфері фірмою застосовуються практично всі рекламні засоби:

а) Реклама в засобах масової інформації: телебачення, радіо, газети, журнали;

б) Каталоги подорожей, брошури, журнали власного видання, проспекти. В каталогах подорожей міститься корисна інформація для потенційних туристів. Вони можуть використовуватися як довідники які надають описи туристичних товарів і послуг, ілюстрації, програми турів, готелів, видів діяльності і екскурсій, транспортних послуг і т.п.;

в) Вулична реклама: стаціонарна і транзитна (плакати, щити, реклама на транспорті). Для стаціонарної реклами важливим чинником ефективності є її місце розташування. Цей вид реклами використовують як доповнення до реклами в ЗМІ.

г) Інтернет реклама. Туристична компанія пропонує свої послуги на власних сайтах задля охоплення більшої кількості споживачів.

Вітрини яскраво оформлені в національному стилі, чим привертають увагу перехожих. На них можна також прослідковувати різні напрямки подорожей, які пропонує туристичні фірма «МАГІСТ-ТУР». Приміщення офісу гарно оформлене в сучасному стилі, має гарний інтер’єр, обладнаний оргтехнікою, цілодобово-доступним інтернет-зв’язком. Розташування робочих місць менеджерів зроблено з розрахунку зручності роботи з туристами, щоб кожній подорожуючий мав змогу ознайомитися з програмами туристичних подорожей, проспектами різноманітних пропозицій та оглянути панорами готелів, курортів (за допомогою монітора та каталогів) і зробив правильний вибір згідно його вимог.

Важливим елементом реклами є і те, що туристична фірма «АПОЛОН ТРЕВЕЛ» є членом Буковинської асоціації з туризму. Колектив фірми приймає активну участь у міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних туристичних ярмарках (м. Київ, АР Крим, Закарпаття, м. Москва, Польща). Участь фірми в ярмарках, виставках є обов’язковим правилом, так як це підвищує професійний рівень працівників, розширює їх світогляд, а також забезпечує якісний відпочинок туристів, отримання правдивої інформації про відпочинок.

Колектив фірми завжди приймає активну участь у різних масових заходах, громадському житті міста та вносить свій професійний внесок у його культурне життя. Він є постійним учасником Петрівської ярмарки та Буковинської туристичної ярмарки в м. Чернівці. Також підприємство приймає участь в ярмарках м. Києва та у всіх інших заходах, які поводяться м. Чернівці. Директор бере участь у різних бізнес-форумах в м. Київ. Також «АПОЛОН ТРЕВЕЛ» бере участь у багатьох благодійних акціях.

Розділ V. Аналіз управлінської діяльності на підприємстві

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]