Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка1.doc
Скачиваний:
226
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
739.33 Кб
Скачать

1.2.2 Ушкодження, пригоди і порядок їхнього розслідування

Ушкодження РАО у залежності від обставин, характеру і наслідків підрозділяються:

  1. поломки

  2. аварії

  3. катастрофи

Поломкою вважається ушкодження, для усунення якого

необхідно робити поточний ремонт без заміни чи капітального (середнього) ремонту основних агрегатів.

Аварією вважається ушкодження, у результаті якого зразок РАО підлягає списанню або для його відновлення необхідно зробити капітальний (середній) ремонт для всього зразка або заміну (капітальний чи середній ремонт) хоча б одного основного агрегату.

Катастрофою вважається ушкодження РАО, потягнувше за собою загибель людей.

Наїзди на людей, тварин, засобу транспорту, будівлі, спорудження й інші нещасливі випадки, пов'язані з використанням, технічним обслуговуванням, евакуацією або ремонтом РАО у тому числі і потягнувше за собою загибель чи тілесні ушкодження (поранення) людей, тварин або зіпсованість майна, але не супроводжується ушкодженням зразків або їхніх складових частин до аварій і поломок не відносяться. Вони відносяться до пригод.

Облік ушкодження згодом аварій і катастроф зразків РАО ведеться в службі РАО частини (з'єднання) у книзі ф.№33.*

*Альбом зразків документів, щодо планування експлуатації і ремонту озброєння, обліку , визначення технічного стану РАО та рекламаційної роботи

Всі аварії, пригода і катастрофи, що відбулися з участю зразків РАО розслідуються відповідним порядком в в/частинах спеціальними комісіями іноді з залученням фахівців заводу-виготовлювача зразка РАО.

Начальник служби РАО у/частині (з'єднання), одержавши акт тех.стану зразка РАО, що потрапив у чи аварію катастрофу зобов'язаний ужити заходів по його відновленню, а в тому випадку, якщо зразок РАО не може бути відновлений силами в/частині (з'єднання), повинний направити акт технічного стану зразка РАО і матеріали розслідування зі своїм висновком у высшестоячу службу РАО для ухвалення рішення.

Порядок проведення доробок рао.

Доробки РАО виробляються по введеним у дію бюлетеням на підставі директив Центрального діючого органа. Доробки проводяться в в/частинах (з'єднаннях), а також у ремонтних органах центрального (окружного) підпорядкування при проведенні середнього чи капітального ремонту власними силами і (або) силами підприємств промисловості. Вказівки в/частинам (з'єднанням) про проведення доробок надходять зі служби РАО військового округу.

Після виконання доробки у формулярі (паспорті) на зразок робиться запис із указівкою номера бюлетеня, по якому проводилася доробка, дати і короткий зміст зроблених робіт і про придатність зразка РАО до подальшої експлуатації.

Запис у формулярі завіряється підписами керівника бригади, яка робила доробку, посадових осіб, яка виконувала і контролювала роботи, і скріплюється гербовою печаткою.

Виконання робіт оформляється технічним актом. Акт затверджується командиром в/частині (з'єднання) і висилається в п'ятьох екземплярах начальнику служби РАО військового округу (один екземпляр акта залишається в частині). Після проведення доробки в експлуатаційну документацію вносяться визначені зміни.

Усі доробки РАО і зміни в експлуатаційній документації враховуються в списку РАО в/частині (з'єднанні) по книгах обліку доробок.

Переробки і зміни в конструкції і схемах зразків РАО і внесення змін в експлуатаційну документацію без дозволу Центрального довольствуючого органа забороняються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]