Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка1.doc
Скачиваний:
227
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
739.33 Кб
Скачать

3.3 Організація контролю за станом озброєння майна,яке зберігається

3.3.1Система контролю за станом озброєння і майна,

яке зберігається та умовами їх зберігання

З метою підтримки озброєння і майна, яке знаходиться на збереженні в справному стані встановлена система контролю за станом збереженого озброєння й умовами його збереження.

Розрізняють контроль за станом збереженого озброєння і майна при короткочасному збереженні і при тривалому збереженні.

Отже при короткочасному збереженні застосовується всього один вид контролю – поточний огляд (Тос). Він проводиться з метою перевірки наявності озброєння (майна) і контролю правильності збереження. При цьому перевіряється: 1). Наявність озброєння і майна без розкриття укопором і порушенням пломб; 2). Стан консервації збережені озброєння і майна(зовнішнім оглядом); 3). Усуваються виявлені недоліки.

Поточний огляд проводиться: 1). Обличчями, відповідальними за збереження два рази на місяць, а також після сильних дощів, снігопадів і піщаних бур; 2). Посадовими особами в/ч (з'єднаннями) у терміни зазначені для них у статуті внутрішньої служби ВР України.

При тривалому збереженні й озброєння і майна застосовується два види контролю: ТОс – поточний огляд і ХТО – контрольно-технічний огляд.

Ціль проведення ТОс при тривалому збереженні така ж, як і при короткочасному збереженні і перелік питань, що перевіряються, той же. А от терміни проведення посадовими особами, відповідальними за збереження – інша: один раз на місяць а також після сильних дощів, снігопадів і піщаних бур. Посадові особи в/ч (командири, начальники) роблять поточний огляд у ті терміни який для них зазначені в статуті внутрішньої служби ВР України.

КТО при тривалому збереженні проводиться з метою всебічної перевірки технічного стану і правильності збереження ракетно-артилерійського озброєння. При цьому перевіряється:

1). Відповідність наявності озброєння і майна обліковим даним.

2). Перевірка технічного стану озброєння і майна і правил збереження.

Це проводиться з метою видачі висновку про стан усієї партії збережені озброєння і майна і призначення терміну і виду технічного чи обслуговування ремонту.

ХТО проводиться комісією, назначенної наказом по в/ч (склад: голова, зам. Командира по озброєнню; член комісії – посадові особи служб відповідальні за стан частини озброєння, а також необхідні фахівці-ремонтники і командири підрозділів збереження)у наступний термін:

1). Перший КТО проводиться через 3 роки після установки озброєння на збереження.

2). Наступна КТО проводиться через 2 роки між черговими ТО-2х

3). ХТО для стрілецького озброєння проводиться один раз у 3 роки.

Примітка: При збереженні озброєння на відкритих площадках ХТО проводиться щорічно.

За результатами ХТО озброєння і майна комісія робить висновки про технічному стані кожної партії зразків озброєння і майна і складає акт: «Акт перевірки технічного стану озброєння за результатами контрольно-технічного огляду», що затверджується командиром частини (з'єднання).

У цьому акті відбиваються результати огляду і даються пропозиції по поліпшенню умов збереження і про можливості подальшого збереження конкретної партії озброєння і майна.

Комісія має право призначити позачергове тех.обслуговування для партії озброєння, що оглядається, чи перенести термін запланованого цього року РТО на більш пізній термін (якщо термін КТО позитивний). Перенос термінів допускається не більш 2 разів.

Кількість озброєння, що піддається ХТО визначається (вивішується таблиця) з наступного розрахунку:

1). Для наземного устаткування ракетних, зенітно-ракетних і протитанкових комплексів – не менш 1 зразка кожного виду озброєння;

2). Для артилерійського озброєння – 10% від партії (але не менш 2 зразків).

3). Для радіотехнічних засобів, радіоелектронної техніки, для рухливих засобів технічного обслуговування і ремонту РАВ – не менш 1 зразка кожного виду озброєння;

4). Для стрілецького озброєння – 5% від партії, але не менш шухляд з озброєнням.

5). Для артилерійських приладів – 10% від партії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]