Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка1.doc
Скачиваний:
227
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
739.33 Кб
Скачать

3.2 Організація збереження озброєння і військово-технічного майна

3.2.1 Ціль і організація технічного обслуговування озброєння при зберіганні

Зміст озброєння на збереженні організаційно-технічних заходів, спрямованих на забезпечення їхньої схоронності, справності і постійній готовності до використання по призначенню.

Технічне обслуговування зразків озброєння при збереженні проводиться з метою підтримки їх у працездатному (справному) стані і забезпечення схоронності і готовності до використання по призначенню у встановлений термін.

Для цього у ВС України встановлена наступна система технического обслуговування:

А). При короткочасному збереженні:

  • Технічне обслуговування №1 при збереженні (ТО-1х)

Б). При тривалому збереженні:

  • Технічне обслуговування №1 при збереженні (ТО-1х)

  • Технічне обслуговування №2 при збереженні (ТО-2х)

  • Регламентоване технічне обслуговування (РТО).

Система технічного обслуговування озброєння при збереженні полягає:

  1. У перевірці технічного стану і працездатності;

  2. В освіженні експлуатаційних матеріалів;

  3. У заміні деталей і складальних одиниць з обмеженим терміном служби.

Технічне обслуговування (ТО-1х і ТО-2х) озброєння і майна проводиться, як правило на місцях збереження (стоянки) особовим складом, за яким закріплене озброєння з залученням (у необхідних випадках) фахівців ремонтного підрозділу.

Відхід за озброєнням, що міститься на короткочасному збереженні виконують штатні розрахунки (екіпажі) під посібником посадових осіб підрозділів і проводять під час відведене розпорядком дня для відходу для технікою й озброєнням (через визначені керівними документами проміжки часу).

Відхід за озброєнням, що міститься на тривалому збереженні в парко-господарські дні згідно річного і місячного планів експлуатації і ремонту РАО.

Роботи які за своїм характером не можуть бути виконані на місцях збереження, виконуються в ремонтних підрозділах, пунктах (на площадках) технічного обслуговування (ПТО).

Застосування зварювання, пайки, відкритого вогню, легкозаймистих і пальних рідин у місцях збереження (стоянки) при проведенні технічного обслуговування забороняється.

За повноту і якості виконуваних робіт з технічного обслуговування ТО-1х і ТО-2х відповідає посадова особа (командир частини) відповідальне за збереження, а за РТО – командир ремонтного підрозділу.

Обсяг і порядок виконання робіт при технічному обслуговуванні складових частин озброєння повинні відповідати вимогам діючих керівних документів інших пологів військ і служб.

3.2.2 Коротка характеристика єдиної системи комплексного технічного обслуговування і ремонту рао при зберіганні

При короткочасному збереженні РАО проводиться один вид технічного обслуговування – ТО-1х.

Призначення: для підтримки озброєння в справному стані до підготовки до чи використання до чергового технічного обслуговування. А також для усунення виявлених недоліків.

Проводиться один раз у шістьох чи місяців за результатами поточного огляду силами розрахунків (екіпажів) із залученням ремонтних підрозділів і груп регламентно-настроенных робіт. При цьому використовуються експлуатаційна документація.

При тривалому збереженні РАО проводиться три види технічного обслуговування (ТО-1х, ТО-2х, РТО) і один вид ремонту – регламентований (РР).

Дамо коротку характеристику вище перерахованим видам технічного обслуговування і ремонту.

ТО-1х при довгому збереженні призначено для підтримки озброєння в справному стані до підготовки до чи використання до чергового технічного обслуговування, а також для усунення виявлених недоліків.

Проводиться в терміни, встановлені експлуатаційною документацією, але не рідше одного разу в чи рік за результатами контрольно-технічного чи поточного огляду.

Для цього залучаються підрозділи збереження з залученням ремонтних підрозділів і груп ремонтно-настроечных робіт. Документація – експлуатаційна.

ТО-2х при длительном збереженні призначено:

1). Для підтримки озброєння в справному стані до чергового технічного обслуговування з реконсервацией у необхідному обсязі і контролем технічного стану, а також з перевіркою на функціонування зразка озброєння і їхніх складових частин. При цьому може проводиться вибіркове проведення перевірочних і інших іспитів.

2). Для усунення виявлених недоліків.

Проводиться в терміни, встановлені експлуатаційною документацією, але не рідше одного разу в два роки, чи за результатами контрольно-технічного огляду.

Для цього залучаються підрозділи збереження з використанням ремонтних підрозділів і груп регламентно-настроечных робіт. Документація – експлуатаційна.

РТО при тривалому збереженні призначено для забезпечення справності зразків, що знаходяться на збереженні, озброєння до чергового РТО чи РР.

Проводиться в терміни, встановлені експлуатаційною документацією, але не рідше одного разу в 6-10 років у залежності від виду озброєння й умови збереження. (при збереженні РАО на відкритих площадках і під навісом, терміни РТО скорочуються вдвічі).

Виконують РТО ремонтні підрозділи, групи регламентно-настроечных робіт в/ч , (з'єднань), об'єднань, військових округів. Документація – експлуатаційна.

РР при тривалому збереженні призначеним для повного чи близьких до повного востановлення ресурсу і надійності зразка озброєння, що знаходиться на ДХ. Проводиться після витікання терміну, установленого керівними документами на стаціонарних ремонтных підприємствах військових округів і центрального підпорядкування.

При цьому використовуються ЗИП і матеріали відповідно до норм витрати на РР, а також устаткування перерахованих вище ремонтних підприємств. Документація – посібник із КР чи РР (технічні умови на КР чи РР), а також «норми» витрати ЗИП і матеріалів на РР.

(Таблиця непроходимости проведення технічних обслуговувань різних видів озброєння при ДХ у сховищах).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]