Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка1.doc
Скачиваний:
226
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
739.33 Кб
Скачать

2.2.2Коротка характеристика єдиної системи ремонту рао.

Ремонт РАО організується відповідно до діючих керівних документів служби озброєння центрального довольствуючого органа. Для зразків РАО у залежності від їхнього технічного стану встановлені наступні види ремонтів:

а) для озброєння яке знаходиться у використанні:

  1. поточний ремонт (ТР);

  2. середній ремонт (СР);

  3. капітальний ремонт (КР).

б) для озброєння яке знаходиться на тривалому збереженні:

  1. регламентований ремонт (РР).

Розглянемо окремо кожний вид перерахованих вище ремонтів РАО.

Поточний ремонт призначений для забезпечення або відновлення працездатності зразка озброєння шляхом заміни і (або) відновлення окремих його частин. Проводиться при одержанні ушкоджень і виникненні несправностей, усунення яких передбачено ремонтною документацією при ТР. Проводять підрозділу технічного обслуговування, ремонту (регламентно-настроєчних робіт) військової частини (з'єднання) із залученням розрахунків (екіпажів) і водіїв машин. При поточному ремонті використовуються ЗІП і матеріали відповідно до норм витрати на експлуатацію. Устаткування підрозділів технічного обслуговування і ремонту на виробничій базі яких виробляється ТР; а також використовується інструмент і приналежності одиночного і групового комплектів ЗІП. При цьому використовується експлуатаційна документація і посібник із середнього ремонту, норми витрат ЗИМ і матеріалів на експлуатацію.

Середній ремонт призначений для відновлення справності і часткового відновлення ресурсу зразка озброєння з заміною або відновленням складових частин обмеженої номенклатури і контролем технічного стану інших складових частин, зазначених у технічній документації на ремонт. Проводиться при одержанні ушкоджень і виникненні несправностей, усунення яких передбачено технічною документацією при СР; а також після витікання ресурсу (терміну) до середнього ремонту. Проводять армійські ремонтно-відбудовчі бази. А також можуть проводити ремонтно-відбудовчі частини з'єднань у залежності від виробничих можливостей для визначеної номенклатури зразків озброєння. Використовуються ЗІП і матеріали відповідно до норм витрати на середній ремонт а також виробниче устаткування фронтових і армійських ремонтно-відбудовчих ваз і ремонтно-відбудовчих частин з'єднань. При цьому використовується посібник з середньому ремонту, експлуатаційні документи і норми витрат ЗІП і матеріалів на середній ремонт.

Капітальний ремонт призначений для відновлення справності і повного або близького до повного відновлення ресурсу зразка озброєння з заміною або відновленням будь-яких його частин, включаючи базові. Проводиться при одержанні ушкоджень і виникненні несправностей, усунення яких передбачено ремонтною документацією при КР; а також після витікання ресурсу (терміну) до КР. Проводять стаціонарні ремонтні підприємства військових округів і центрального підпорядкування. Використовуються ЗІП і матеріали відповідно до норм витрати на КР; а також виробниче устаткування стаціонарних ремонтних підприємств військових округів і центрального підпорядкування. При цьому користуються посібником з капітального ремонту (технічні умови на капітальний ремонт) і нормами витрати ЗІП і матеріалів на капітальний ремонт.

Регламентований ремонт призначений для повного або близького до повного відновлення ресурсу і надійності зразка озброєння, що знаходиться на тривалому збереженні. Проводиться після витіканні терміну, установленого керівними документами для цього використовується стаціонарне ремонтне підприємство військових округів і ремонтні підприємства центрального підпорядкування. Використовуються ЗІП і матеріали відповідно до норм витрати на регламентований ремонт; а також виробниче устаткування стаціонарних ремонтних підприємств військових округів і ремонтних підприємств центрального підпорядкування. При цьому використовується посібник з капітальному або регламентованому ремонту (технічна умова на капітальний або регламентований ремонт) а також норми витрати ЗІП і матеріалів на регламентований ремонт.

Ремонт усіх складових частин зразка озброєння у військових частинах (з'єднаннях) проводиться комплексно. Т.е. сполучається по місцю і за часом. Комплексний ремонт озброєння і його складових частин проводиться в обсягах, передбачених експлуатаційною і ремонтною документацією.

Відповідальність за організацію комплексного ремонту озброєння, проведеного у військовій частині (з'єднанні), покладається на зам. командира військової частини (з'єднання) по озброєнню. Начальник служби РАО військової частини (з'єднання) організує і забезпечує ремонт озброєння, що складає на обліку в службі РАО і вживає заходів по своєчасному ремонті його складових частин (через відповідних начальників пологів військ і служб). Він організує і забезпечує ремонт РАО, що входить складовою частиною в зразки озброєння, інших пологів військ і служб (за узгодженням з цими начальниками).

Ремонт і технічне обслуговування складових частин, що входять до складу зразків озброєння, матеріально технічне забезпечення і підготовку фахівців з їхнього ремонту повинні забезпечувати начальники пологів військ і служб, у веденні яких знаходяться ці складові частини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]