Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка1.doc
Скачиваний:
226
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
739.33 Кб
Скачать

2.5.2 Організація зберігання та збереження озброєння, зіп і матеріалів у ремонтних органах

Відповідальність за схоронність озброєння в період ремонту (технічного обслуговування) його в ремонтних органах несуть командири підрозділів ремонтних органів. А в цілому за організацію збереження і заощадження ремонтуємого озброєння відповідає командир (начальник) ремонтного органа.

Озброєння підмет ремонту (технічному обслуговуванню) а також озброєння уже відремонтоване (обслуговане) зберігається на території парків. При цьому місця збереження справного озброєння повинні бути відділенні від місць збереження ремонтного фонду.

Особлива увага приділяється приміщенням (їхньому устаткуванню) цехам де ремонтуються і зберігаються зібране озброєння і секретні зразки озброєння і техніки. Вимоги до устаткування цих приміщень викладені в Ін. МО України № 202-98р. «Інструкція з організації обліку, збереження і видачі стрілецької зброї і б/п у ВР України» (П.8).

  • Приміщення (цеху) де ремонтується стрілецька і секретна зброя обладнається і підтримується надійною звуковою і світловою сигналізацією, конструкція якої повинна забезпечувати їхнє спрацьовування: при розкритті місць збереження (ремонту); при ушкодженнях проводки; а також у випадках відключення промислового електроживлення. Охоронна сигналізація повинна бути постійно включена і мати схований висновок сигнального пристрою в приміщення чергового по парку і до начальника варти. Відповідальність за устаткування місці збереження (ремонту) озброєння в тому числі і технічних засобах охорони несе командир (начальник) ремонтного органа.

  • У віконних прорізах (якщо вони маються) повинні бути металеві ґрати з осередками 150х150 мм не більше, зі сталевого прутка діаметром не менш 10 мм.

  • Двері повинні бути міцними і закриватися на замки (бажано гаражного типу).

  • Конструкція і стан стелі, стін, статі повинні виключати можливості проникнення в майстерню (цех) через них.

  • Двері (ворота) майстерні (цехи) закриваються й опечатуються особами, що віддані наказом по частині. Ключі від приміщень повинні здаватися на збереження наприкінці робочого дня черговий по військовій частині або у вартове приміщення. Самій майстерні (цеху) по ремонті стрілецької зброї повинні бути піраміди і штори для збереження несправної і відремонтованої зброї. Він закриваються й опечатуються (ключі і печатка зберігаються в начальника ремонтної майстерні або в командира взводу) здача несправного стрілецького озброєння в майстерню виробляється по кн. №37 підрозділу. Для роботи з озброєнням у самої мастерской воно видається майстром теж під розпис у книзі Ф. №37,* але вже ремонтного органа.

Здане в ремонт стрілецька зброя повинна бути повернута в підрозділи на склад до кінця робочого дня (і як виключення може зберігається в ремонтному органі не більш 3-х доби).

Інструмент, запасні частини і матеріали, одержувані ремонтними органами для ремонту і технічного обслуговування озброєння необхідно зберігати в коморах ремонтних органів. На кожну номенклатуру інструмента, що зберігається, запасних частин і матеріалів складається номенклатурний ярлик (за довільною формою) у якому вказується найменування майна, його хар-ка і порядковий номер по книзі обліку.

Запасні частини і метали повинні зберігається в шухлядах на стелажах. ГСМ артилерійські й отрутні рідини фарби, лаки і розчинники повинні зберігатися в спеціальної щільно закривається тар.

*Альбом зразків документів, щодо планування експлуатації і ремонту озброєння, обліку , визначення технічного стану РАО та рекламаційної роботи

Кислоти необхідно зберігати в окремому приміщенні (шафі) у спеціальному посуді з нержавіючими пробками. (посуд встановлюється в спеціальний кошик або шухляду).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]