Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ответи99999999.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
937.41 Кб
Скачать

51.Система внутрішньої звітності компанії як основа міс

Система внутрішньої звітності підприємства, яка дає змогу стежити за показниками, що відображають рівень поточно! го збуту, суми витрат, обсяги матеріальних запасів, рух готівки, дані про дебіторську та кредиторську заборгованість, інші показники внутрішньої звітності. Ця система акумулює дані про фінансовий стан і результати діяльності підприємства.

Види та характеристика методів опитування. Анкета як метод опитування, структура та правила складання. Характеристика видів відкритих та закритих питань, що використовуються при складанні анкети.

52.Методи збирання інформації альтернативних запитань.

Для дослідження можливостей ринку і вирішення маркетингових проблем підприємства, фірми потребують вичерпної і повної інформації. Вони не можуть здійснювати аналіз, планування і контроль без дослідження як попиту покупців, так і діяльності конкурентів та посередників. Важливе значення мають і власні дані про продаж та ціни. Управляти бізнесом означає управляти його майбутнім, а управляти майбутнім — управляти інформацією.

53.Семантичного диференціалу.

Семантичний диференціал - це багатовимірна шкала виміру відносин , широко застосовувана в маркетингових дослідженнях . Інша назва - шкала Осгуда . При використанні шкали семантичного диференціала респондентам пропонується оцінити компоненти досліджуваного об'єкта декільком порядковим шкалами , на яких може бути від трьох до семи категорій ( звичайно в практиці ісполюзуется п'ять категорій) . По краях кожної шкали представлені прикметники або фрази з протилежними значеннями. Наприклад: "смак" - м'який / різкий , " консистенція - рідка / густа " .

55. Шкала Лайкерта , названа на честь її розробника Ренсіс Лайкерта , є , по суті , різновидом порядкової шкали. При її використанні розробляються твердження, які ставляться до проблеми чи об'єкту дослідження . Респондентів просять вказати ступінь своєї згоди пли незгоди з кожним із тверджень.     На практиці широко використовується пятіразрядний шкала Лайкерта . Її логіка полягає вте, що вводяться два проміжних затвердження « згоден» і «не згоден» на додаток до двох крайніх ( « повністю згоден» , « повністю не згоден» ) і нейтрального ( « не можу сказати» , «важко відповісти »). При цьому застосовується цифрове позначення тверджень , величина якого відповідає ступеню оцінки відношення.

56.Переваги і недоліки таких видів опитування

Телефонне інтерв'ю - це найкращий метод швидкого збирання інформації, він забезпечує більшу гнучкість, ніж поштові анкети. Інтерв'юер може роз'яснити одні питання, пропустити інші і зосередитися на третіх залежно від одержуваних відповідей.

.опитування через мережу Інтернет

В групі маркетингових досліджень споживачів з урахуванням первинної інформації варто виокремити такі види Інтернет - опитувань: . Анкетування відвідувачів сайту. Якщо сайт фірми добре відвідується, відвідувачам сайту можна запропонувати заповнити розміщену ньому анкету.

Анкетування до Інтернету можна також ознайомитися проводити, якщо власний сайт не є часто відвідуваним, чи що вона не існує. Можна замовити проведення опитування фірмі, має

сайт з цікавій для цільової аудиторією. . Опитування з поліпшеним показником повернення. Цей вид опитування може застосовуватися на сайтах, де заповнення анкет є обязательным