Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ответи99999999.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
937.41 Кб
Скачать

39.Основні типи конкурентних стратегій підприємств готельно-ресторанного бізнесу на ринку послуг.

Стратегія лідерства за витратами - передбачає зниження повних витрат на виробництво товару чи послуги і на цій основі зниження реалізаційних цін, що приваблює переважну більшість клієнтів (покупців, споживачів).

Стратегія широкої диференціації - спрямована на надання товарам підприємства специфічних рис, що відрізня­

ють їх від товарів конкурентів, що в свою чергу також приваблює споживачів.

Стратегія оптимальних витрат - дає можливість покупцям отримати за одні і ті ж гроші більшу цінність за ра­

хунок поєднання високої корисності, внаслідок диференціації товару, з низькою ціною.

Т9.Основні етапи здійснення маркетингового дослідження? Мета маркетингових досліджень у сфері готельно-ресторанного бізнесу?

Маркетингова інформаційна система — це безперервно діюча система, призначена для збирання, оброблення, аналізу, оцінювання й розподілу інформації, яка необхідна для прийняття рішень із питань маркетингового планування, втілення у життя та контролю за виконанням маркетингових заходів.

Потреба в маркетинговій інформації постійно зростає, і часто відчувають брак достовірних, актуальних та вичерпаних даних. Щоб розв'язати цю проблему, на підприємстві має бути система збирання необхідної маркетингової інформації, або маркетингова інформаційна система (МІС).

40.Схема маркетингового дослідження у сфері готельно-ресторанного бізнесу.

Найбільш поширеними стратегіями готельно господарського маркетингу є:

1) проникнення на новий готельний ринок;

2) розвиток нового готельногосподарського ринку;

3) розробка нових готельногосподарських продуктів;

4) диверсифікація готельного продукту до даного готельногосподарського ринку і споживача.

41.Методи кількісних досліджень.

У сучасному маркетингу існує досить велика кількість методів маркетингових досліджень. Дослідник має впевнено орієнтуватися в усьому арсеналі засобів маркетингових досліджень, знати, як і коли Тх використовувати. Наведемо своєрідну класифікацію існуючих методів маркетингових досліджень.

1. Залежно від того, якими методами збирають інформацію, виділяють:

— польові дослідження;

— кабінетні дослідження.

1. Залежно від того, якого типу дані слід отримати, виділяють:

— якісні дослідження;

—. кількісні дослідження.

2. Залежно від того, для кого проводиться дослідження, виділяють:

— дослідження «асі Нос» (спеціальні);

— синдикативні дослідження (універсальні).

42.Дослідження попиту, тенденцій розвитку ринку.

На ринку завжди присутні чотири "господарі": попит, пропонування, ціна, конкуренція. Однак жоден з них не піддається строгому плануванню. Наприклад, попит як представлену на ринку потребу в товарах не можна планувати хоча б тому, що він включає в себе не лише матеріально-вартісні, а й духовні засади. Попит формується під впливом великої кількості факторів, частина яких не може бути виміряна на стадії розробки плану (мода, психологічні, естетичні, соціальні фактори).

43.Методи якісних досліджень.

Залежно від використовуваної інформації, способів її отримання, техніки проведення та кінцевих результатів маркетингові дослідження поділяють на наступні види:

Кабінетні дослідження – використовуються офіційні друковані джерела інформації. Кабінетні дослідження дають загальні уявлення про стан економіки, кон’юнктуру ринку, тенденції й розвиток ринків тощо. Кабінетні дослідження досить дешеві.

Польові дослідження – використовують особисті контакти, первинну інформацію, методи економічного аналізу. Дозволяють швидко ознайомитися з конкретними вимогами ринку, методами збуту, поведінкою споживачів. Польові дослідження найскладніші та дорогі.

Пілотні дослідження (пробний маркетинг) - використовуються як метод прогнозування збуту нових товарів, виходу на нові ринки або використання нових каналів збуту, тобто метод випробування нових елементів комплексу маркетингу фірми.

Панельні дослідження – МД, що проводяться регулярно в одній групі споживачів.