Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
programa_6_modul.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
556.54 Кб
Скачать

Поради тренерам Як організувати початок роботи з курсом?

Значна частина практичних завдань курсу пов’язана з використанням служб Google. Тестування програми виявило складнощі під час одночасної реєстрації багатьох учасників в умовах тренінгового центру з однією айпі-адресою. Службами Google блокуються дії користувачів після 7 реєстрації. Втім у разі одночасної реєстрації з різних айпі-адрес перешкод не виявлено.

Рішення: Рекомендувати тренерам тренінгових центрів під час тренінгу за програмою «Використання комп’ютерів» створювати з групою поштові аккаунти саме в службах Google. Це доречно і для створення блогів в цьому ж курсі.

Якщо учасники тренінгу вже мають скриньки на інших поштових серверах, їм треба створити скриньку в службі Google

Рішення 1. Учасники тренінгу створюють аккаунти ДО початку тренінгу самостійно, використовуючи рекомендації для дистанційного курсу (надано на сайті https://sites.google.com/site/web4librarians/).

Рішення 2. Створити учбові аккаунти із заданим ім’ям та паролем (юзер1, юзер2, … юзер N). Учасники тренінгу під час першого заняття використовують учбові аккаунти та створюють власні під час самостійної роботи.

Де і як створювати сторінки учасників?

Структуру сторінок учасників проекту організовано так:

Учасники проекту‎ > ‎Навчальні групи‎ > ‎Ім’я групи (формат: ім’я Тренінгового Центру, дата тренінгу, назва групи)

Наприклад: Учасники проекту‎ > ‎Навчальні групи‎ > ‎ГТЦ, 21-25 березня, тест‎ 

Тренер створює сторінку групи за шаблоном та контролює, щоб учасники вірно додавали свої сторінки у відповідну групу.

Які ще переваги використання сайту «Веб для бібліотекарів»?

Словник (https://sites.google.com/site/web4librarians/vocabulary) містить основні дефініції та неологізми, що зустрічаються при вивченні теми.

Скарбниця (https://sites.google.com/site/web4librarians/file-cabinet) - колекція посилань за темами, з неї зручно переходити на сторінки інших служб під час тренінгу та при виконанні самостійної роботи. Учасники тренінгу матимуть доступ до всіх матеріалів курсу і після закінчення тренінгу.

Дослідження (https://sites.google.com/site/web4librarians/doslidzenna) -містить електронні форми опитувань, формується тренерами. За час навчання за програмою збереться єдина база досліджень. Аналіз результатів дозволить точніше реагувати на виникаючі проблеми та приймати відповідні корегуючі рішення.

Що можна запропонувати більш досвідченим учасникам тренінгу?

Більш досвідченим учасникам, які вже використовують служби Веб 2.0 на виконання завдань курсу знадобиться значно менше часу ніж новачкам, таким учасникам можна запропонувати створити сторінку проекту Персоналії (https://sites.google.com/site/web4librarians/persona).

Для цього потрібно:

  • Обрати Персону для дослідження та представлення, визначити концепт подання інформації.

  • Для спрощення перших кроків, створювати сторінки за шаблоном Персоналії.

  • Протягом вивчення тем курсу, додавати біографію, фото, звук, відео, чи самим створити подкаст чи відео чи презентацію, тут знайдеться місце для rss-стрічки з рекомендаціями з imhonet.ru та librarythings.org

  • Вивчаючі спільну роботу з документами та календарями, додати оголошення, запрошення, опитувальник, розмістити інформацію про захід в календарі.

  • Надати можливості пошуку книг по інтернет-магазинам http://www.lit-info.ru/shop/book/

  • Анонсувати новинку видавництв за цією темою.

  • Провести рекламну кампанію свого продукту (цієй створенной сторінки).

  • Додатково в мініблозі вкладених сторінок навести вдалі приклади бібліотечної роботи, чи ідеї за темою. Посібники, сценарії.

  • Створений продукт  анонсувати в групі Гугл,  фейсбуці, отримати зворотній звязок від коллег.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]