Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_4_k_11.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
107.52 Кб
Скачать

Міністерство культури україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

РОБОЧА ПРОГРАМА

ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

для студентів ІV-V курсів

заочної форми навчання

на 2013–2014 навчальний рік

Київ – 2013

УКЛАДАЧІ: Гайсинюк Н.А., доцент, кандидат педагогічних наук кафедри державного управління

Робочу програму обговорено та схвалено на засіданні кафедри

Протокол № 7 від «05» листопада 2013 р.

Затверджено Вченою радою Інституту

Протокол № 1 від «06» листопада 2013 р.

ВСТУП

Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України № 93 від 08.04.93 р., зі змінами і доповненнями, внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України № 351 від 20.12.94 р., практика визнана невід’ємною складовою частиною навчального процесу студентів у вищих навчальних закладах незалежно від їх форм власності та підпорядкування.

Виробнича практика для студента ІV-V курсу є більш змістовною частиною практичної підготовки і передбачається навчальним планом та графіком учбового процесу навчального року тривалістю 4 тижні, обсягом 216 годин і завершується заліком з диференційованою оцінкою.

Виробнича практика студентів ІV-Vкурсу проводиться на базі комплексу професійно-орієнтованих дисциплін, передбачених навчальним планом (за ІV–V курс).

Зміст практики

Мета практики полягає у закріпленні теоретичних знань, отриманих під час вивчення спеціальних дисциплін згідно з навчальними планами кафедри для IV-V курсів.

Завдання практики полягає у здобутті практичних навичок з організації інформаційної діяльності в структурних підрозділах установ, що здійснюють інформаційно-аналітичну діяльність.

Під час практики студентам необхідно:

  • ознайомитись з інформацією про історію створення установи, місце установи в системі державного управління, підпорядкування в ієрархії управління, структуру управління в означеній установі, функції структурних підрозділів, перелік посад з назвами, що відповідають Класифікатору професій в Україні, посадові інструкції;

  • вивчити інформаційні ресурси відповідної установи-бази практики;

  • ознайомитись з системою та організацією інформаційної діяльності установи-бази практики;

  • проаналізувати зміст і форми інформаційного обслуговування фахівців, що працюють у даній установі або обслуговуються нею;

  • охарактеризувати наявні в установі бази даних за ознаками (початок введення інформації (рік); періодичність оновлення інформації; кількість записів; вид інформації, що зберігається; тип інформації; характер даних; приналежність баз даних; категорія доступу; проблемна орієнтація; програмне забезпечення, СУБД; інтерфейс користувача);

  • опанувати методику пошуку та збору інформації присвяченої якійсь конкретній проблемі, використавши з цією метою певні джерела інформації. Кількість джерел інформації повинна бути не менше 30 (тридцяти) – газет, журналів, сайтів тощо;

  • провести аналіз конкретного джерела інформації, яке використовується у повсякденній роботі організації, що виступає базою виробничої практики.

В процесі проходження практики досліджуються інформаційні потреби конкретного суб’єкту інформаційних відносин (органів державного управління, підприємств, фізичних осіб тощо). З цією метою використовуються публікації в пресі, повідомлення у мережі Інтернет, індивідуальні спостереження та ін.

Під час практики студенти залучаються до підготовки певних аналітичних матеріалів по конкретній проблемі. Це може бути індивідуальне завдання або участь у виконанні колективної роботи (тоді окреслюється участь конкретного практиканта).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]