Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_praktiki_bakalavr_4_kurs_zaochne_2014-2015.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
214.02 Кб
Скачать

Міністерство культури україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ІНСТИТУТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО

І ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ

Робоча ПРОГРАМА

ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

(комплексна бакалаврська практика)

для СТУДЕНТІВ ІV КУРСУ

Освітньо-кваліфікаційний рівень БАКАЛАВР

Галузь знань 1401 "Сфера обслуговування"

Напряму підготовки 6.140103 "Туризм"

на 2015-2016навчальний рік

(заочна форма навчання)

Київ – 2015

УКЛАДАЧ: докт. геогр. наук, професор Антоненко В.С.

СХВАЛЕНО НА ЗАСІДАННІ КАФЕДРИ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ

ПРОТОКОЛ № 2 від 11.09. 2015 р.

Зав. кафедрою міжнародного туризму В.С Антоненко

Затверджено радою Інституту готельно - ресторанного і туристичного бізнесу

Протокол № 3 від р.

Голова ради інституту ГРіТБ

Рекомендовано Головною Вченою радою університету

Протокол №________ від __________ 2015 р.

Виробнича практика студентів іv курсу

Згідно з положенням про проведення практики студентів у вищих навчальних закладах України та навчальним планом виробнича практика студентів IV курсу напряму підготовки 6.140103 „Туризм” класифікується як комплексна і має загальну тривалість 4 тижні. Вона є складовою безперервної практичної підготовки і проводиться в межсесійний період 2015- 2016 навчального року з 28.09.2015- 31.01.2016 р.р.

Базами практики є провідні турагенти і туроператори Києва та України і заклади, що є складовими туристичної індустрії. Практика спрямована на закріплення теоретичних знань і засвоєння практичних навичок з дисциплін, що викладаються протягом перших восьми семестрів.

Умови роботи студента-практиканта регламентуються прийнятими на підприємстві правилами внутрішнього трудового розпорядку, графіком роботи і чинним законодавством.

ВСТУП

Проходження студентами комплексної практики на підприємствах туристичної індустрії передбачається навчальними планами підготовки бакалаврів з напряму 140103 «Туризм».

Комплексна практика студентів проводиться напередодні комплексного державного іспиту з базової освіти і є важливим етапом наскрізної практичної підготовки фахівців з туризму.

Комплексна практика студентів здійснюється шляхом професійного виробничого тренінгу в підприємствах туристичної індустрії .

1. Мета і завдання практики

Комплексна практика є логічним продовженням навчальних курсів, що розглядають питання організаційної, планово-економічної, маркетингової та управлінської діяльності підприємств туристичної індустрії.

Головною метою комплексної практики є поглиблення та закріплення студентами теоретичних знань і набуття необхідних практичних навичок і досвіду роботи в галузі управлінської, планово-економічної, маркетингової діяльності, опанування організаційно-технологічними процесами, що відбуваються на підприємствах. Набуття професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретних ситуацій, що виникають на підприємствах в сучасних умовах.

Студенти під час проходження комплексної практики повинні навчатися самостійно вирішувати типові задачі, які притаманні видам діяльності, відповідно до посад, на яких може працювати випускник вищого навчального закладу, самостійно навчатися здійснювати пошук потрібної інформації про стан роботи підприємства на ринку товарів та послуг, аналізувати її, виявляти основні фактори, що обумовлюють фактичний стан діяльності підприємства, розкривати основні тенденції його розвитку, пояснювати їх, пропонувати наукове обгрунтовані висновки та пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності.

Одним із головних етапів в комплексній практиці є ознайомлення студентів з функціональними обов'язками службових осіб з профілю професійної діяльності, їх функціями, правами та обов'язками у відповідних підприємствах туристичної індустрії: здобуття професійних навичок на посадах, відповідно до фахового спрямування та освітньо-кваліфікаційного рівня, технології виконання основних організаційно-технологічних процесів, які здійснюються на підприємстві певного типу та організаційно-правової форми господарювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]