Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна Павленко О.О.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
1.51 Mб
Скачать

Затверджую

Начальник ДФІ в м. Києві

М.І.Диба

2012 р

Посадова інструкція

Головного державного аудитора

І. Загальні положення.

1. Головний державний аудитор в межах своєї компетенції здійснює функції щодо організації та проведення аудиторських досліджень, узагальнення за результатами досліджень накопиченої інформації, залучається до проведення інших контрольних заходів.

2. Головний державний аудитор призначається на посаду та звільняється з посади начальником контрольно-ревізійного управління в м. Києві в порядку, передбаченому чинним законодавством.

3. Посада заміщується особою з вищою освітою фінансово-економічного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра чи спеціаліста. Стаж роботи за фахом в органах ДКРС на посаді провідного державного аудитора (провідного контролера-ревізора) не менше 3 років, або стаж роботи за фахом у державній службі не менше 3 років, або стаж роботи за фахом в інших сферах економіки не менше 5 років.

Періодичність підвищення кваліфікації – 1 раз на 3 роки.

Післядипломна освіта у сфері управління: магістр державного управління за відповідною спеціалізацією.

4. Посада відноситься до VІ категорії посад державних службовців.

Продовження додатку Д

5. Головний державний аудитор підпорядковується начальнику відділу державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм, місцевих бюджетів та діяльності бюджетних установ, а у разі його відсутності, особі, яка його заміщує.

6. У своїй роботі головний державний аудитор керується Конституцією України та Законами України, зокрема Законом України

«Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні», нормативно-правовими актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами ГоловКРУ України і КРУ в м. Києві, положенням про відділ державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм, місцевих бюджетів та діяльності бюджетних установ і даною посадовою інструкцією.

ІІ. Завдання та обов’язки.

1. Головний державний аудитор суворо дотримується вимог статей 5 (етика поведінки державного службовця) та 10 (основні обов’язки державних службовців) Закону України «Про державну службу».

2. Бере участь в аудиторських дослідженнях на підприємствах, в установах і організаціях, які були відповідальними за виконання бюджетної програми, або брали участь у її виконанні, впливають на формування доходів місцевого бюджету, використання бюджетних коштів та державного і комунального майна.

3. Стосовно виконання досліджуваної програми готує запити розпорядникам бюджетних коштів, які були відповідальними за виконання бюджетної програми, або брали участь у її виконанні.

4. Здійснює анкетування учасників та виконавців бюджетної програми.

Продовження додатку Д

5. Здійснює накопичення аналітично-статистичних даних за результатами раніше проведених ревізій за тематикою, визначеною для дослідження.

6. Узагальнює зазначені вище матеріали, готує проекти аудиторських звітів та листи щодо їх погодження з відповідними органами.

7. Здійснює заходи з реалізації результатів аудиторських досліджень та веде моніторинг за станом врахування пропозицій, наданих за результатами дослідження.

8. Постійно підвищує свою ділову кваліфікацію, здійснює заходи по впровадженню передового досвіду проведення аудиторських досліджень.

9. Може залучатися до проведення інших контрольних заходів.

10. Виконує інші доручення керівництва відділу відповідно до покладених на відділ завдань.

ІІІ. Права.

1. Головний державний аудитор користується основними правами державного службовця, передбаченими статтею 11 Закону України «Про державну службу».

2. За результатами проведення аудиторських досліджень має право вносити пропозиції щодо удосконалення нормативно-правової бази, що регулює правовідносини у досліджуваних галузях і програмах та управлінських рішень, спрямованих на виконання досліджуваної програми.

3. Має право, в межах своєї компетенції, вимагати від відділів КРУ в м. Києві надання інформації про результати раніше проведених ревізій, які стосуються досліджуваного об’єкту.

Продовження додатку Д

4. Брати участь у нарадах та інших заходах з питань роботи відділу, що проводяться у КРУ в м. Києві.

5. Вносити начальнику відділу пропозиції з питань удосконалення та підвищення ефективності роботи відділу.

ІV. Відповідальність.

1. Головний державний аудитор несе відповідальність за дотримання вимог законодавства, визначених Законами України “Про державну службу”, “Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні” та “Про боротьбу з корупцією”.

2. Несе відповідальність за неналежне виконання Правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників апарату КРУ в м. Києві.

3. Відповідає за своєчасність, доведених йому для виконання завдань.

4. Відповідає за реалізацію результатів аудиторських досліджень.

5. Несе відповідальність за неякісне і несвоєчасне виконання обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією, бездіяльність або невикористання наданих йому прав, порушення норм етики поведінки державного службовця та обмежень, пов’язаних з прийняттям на державну службу та її проходження.

Начальник відділу

І.Г. Тищенко

Додаток Е