Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕС РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
923.65 Кб
Скачать

Чи правильно виконане рішення суду по цій справі?

2. Снєгін Є. Д. працював кріпильником на шахті «Залізо­рудній». Під час установки козел під транспортер з кріплення на молоток упав кусок породи. Молоток відскочив і вдарив Снєгіна в око. Пізніше, в лікарні око було видалено. Вважаючи, що нещас­ний випадок трапився з вини підприємства, Снєгін заявив у суд позов про стягнення з шахти на його користь різницю між середнім заробітком до каліцтва і пенсією та заробітком після каліцтва.

При розгляді справи суд не обговорив клопотання позивача про його відвід і не врахував його міркування на заперечення проти позову представника шахти, але в позові відмовив, мотивуючи тим, що позивач не довів своєї позовної вимоги в суді.

Питання :

Які порушення були допущені при розгляді судом справи?

3. Власниця будинку Черниченко пред'явила в суд позов про стягнення з Гапонової заборгованості за квартиру і кому­нальні послуги. Відповідачка на суді пояснила, що вона ніякого боргу не має, оскільки вона таку суму витратила на ремонт квар­тири, який відмовилась провести Черниченко. Суд своїм рішенням позов Черниченко задовольнив, а відповідачці пояснив, що вона має право подати окремий позов про стягнення грошових сум, витрачених на ремонт приміщення.

Питання :

Чи правильно поступив суд?

4. Питання :

Чи правильно поступив суд, який по справі про розділ житлового будинку, що мав дві кімнати: 12.8 і 22 м2. кухню і дві рівнозначні кладові, на прохання позивача, незважаючи на висновок, Бюро технічної інвентаризації про мож­ливий оптимальний варіант поділу на 2 частини, призначив місце­вий огляд

5. Місцевий суд задовольнив позов групи громадян по розрахунках за недоодержану картоплю, виходячи із суми пере­рахованих коштів, вартості і кількості відпущеної агрофірмою картоплі. Між тим, агрофірма обумовлені 46 тонн картоплі відпустила, але взяла на себе зобов'язання прийняття її на зимове збереження. внаслідок чого відбулася зверхнормативна втрата. Громадяни ви­магали, щоб КСП взяв на себе ці збитки і витрати, пов’язані з буртуванням, але КСП відмовився.

Питання :

Яке рішення повинен прийняти суд?

ВАРІАНТ 14

1. За рішенням місцевого суду Самохвалову необхідно було до 1 квітня цього року знести самовільно збудовану ним пе­регородку на кухні. Після вступу рішення в законну силу, оскільки Самохвалов добровільно не виконав до зазначеного строку цього рішення державний судовий виконавець прибув з групою робітників і дав їм вказівку розібрати перегородку, що і було зроблено.

Питання :

Чи правильно було виконано рішення суду?

2. При розгляді справи за позовом в суд винзаводу до Сергієнка про стягнення відшкодування за нестачу вина, яке він в бочках заводу транспортував до вино-горілчаного магазину, відповідач заявив клопотання про те, щоб суд зобов'язав магазин по­дати до суду акт, складений магазином, в якому зазначено, що нестача вина сталася в результаті того, що воно було відван­тажене в недоброякісній тарі (бочки текли).

Посилаючись на пояснення представника винзаводу, що бочки були нові, суд відмовив Сергієнку в його клопотанні.

Позов винзаводу був задоволений.

Питання :

Чи правильне таке рішення суду?

3. Горенко М., який виплачував на утримання дітей на користь Горенко С., яка проживає в м. Луганську, і Костриці М., яка проживає в м. Одесі, аліментів в розмірі 50% заробітної плати, подав позовну заяву, за місцем свого проживання (м. Васильків), до місцевого суду, в якій просив зменшити розмір аліментів.

Питання :

Чи мав право Горенко подати такий позов та чи правильно була визначена ним його підсудність?