Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова.docx
Скачиваний:
57
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
164.2 Кб
Скачать

Висновки до Розділу ііі

Визначено основні критерії оцінки діяльності персоналу, а саме: швидкість виконання роботи, готовність приймати рішення, ініціативність в роботі, ставлення до колективу, якість роботи. Проаналізовано діяльність декількох працівників компанії за наведеними критеріями, надано рекомендації щодо розширення методів стимулювання стосовно кращих працівників.

Запропоновано критерії, яким має відповідати система матеріальної мотивації, а саме: прозорість і чіткість системи; ув'язування з результатами роботи компанії; своєчасність; публічність; досяжність; прозорість і чіткість системи.

Висновки та пропозиції

  1. Стимулювання було визначено, як процес формування й використання стимулів при виробленні й реалізації мети. Суть стимулювання: за допомогою зовнішніх об'єктивних явищ, які повинні знайти своє відображення в психіці суб'єкта, спонукати його до діяльності.

  2. Визначено, що мотивація як окремий предмет не набула повного розвитку. Досліджено основні теорії мотивації та визначено, що вони не є взаємовиключними, а ефективно можуть діяти в комплексі.

  3. Досліджено поняття потреби, мотиву та цілі як основних збудників людської діяльності.

  4. Мотивацію визначено як процес, тобто сукупність послідовних взаємозалежних дій, що характеризується індивідуальною структурою й силою мотивів.

  5. Проаналізовано різні сучасні методи мотивації персоналу. Обґрунтовано, що мотивація трудової діяльності не може бути дійовою без застосування сучасних форм і методів матеріального стимулювання. А правильно розроблена методика преміювання сприяє реалізації тактичних цілей і мобілізації ключових факторів успіху

  6. Розглянуто особливості мотивації персоналу у сфері послуг, основними мотивами праці у сфері послуг визначено безпеку, новизну, економію, відчуття суспільної значимості.

  7. Проведено аналіз діяльності підприємств у сфері послуг. Визначено, що ринок послуг в Україні є швидко зростаючим, протягом 2011-2013 рр найбільш динамічно зросли обсяги надання послуг у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, охорони здоров’я та надання соціальних послуг, тимчасового розміщення й організації харчування.

  8. Аналіз обсягів надання послуг за регіональною структурою показав, що найбільше зростання темпів обсягу реалізованих послуг можна спостерігати у Тернопільській, Полтавській та Луганських областях. Тим не менш, за регіональною структурою обсяг реалізованих послуг залишається диспропорціональним, оскільки обсяг надання послуг у Київській, Одеській, Дніпропетровській та Львівській областях значно перевищують аналогічні показники по іншим областям.

  9. Ринок послуг України динамічно розвивається, постійно з’являються нові види послуг, розширюється асортимент. Це насамперед пояснюється тим, що послуги як специфічний вид продукції, стають частиною життя населення з дуже великою швидкістю, незважаючи на спад виробництва в усьому світі.

  10. Проаналізовано діяльність ТОВ «Clean Group», розглянуто спектр услуг, що надає компанія, принципи її роботи з клієнтами та персоналом, її стратегічні цілі. Розраховано основні показники фінансової стійкості підприємства, визначено, що підприємство знаходиться у незадовільному фінансовому стані через велику часту короткострокових зобов’язань та кредиторської заборгованості. Надано пропозиції щодо покращення фінансового стану та оптимізації структури залученого капіталу.

  11. Розглянуто організаційну структуру підприємства, віковий склад персоналу, основні Положення щодо регулювання оплати праці.

  12. Досліджено систему мотивації персоналу підприємства, визначено, що основна увага у мотивації праці персоналу приділяється матеріальній мотивації.

  13. Визначено основні критерії оцінки діяльності персоналу, а саме: швидкість виконання роботи, готовність приймати рішення, ініціативність в роботі, ставлення до колективу, якість роботи. Проаналізовано діяльність декількох працівників компанії за наведеними критеріями, надано рекомендації щодо розширення методів стимулювання стосовно кращих працівників.

  14. Запропоновано критерії, яким має відповідати система матеріальної мотивації, а саме: прозорість і чіткість системи; ув'язування з результатами роботи компанії; своєчасність; публічність; досяжність; прозорість і чіткість системи.