Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проектування машинобудівних цехів і заводів.doc
Скачиваний:
74
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
2.17 Mб
Скачать

Іспитові відділення.

Випробування вузлів, агрегатів і виробів у цілому є кінцевою операцією вузлового й загального складання машин; при цьому випробування є не тільки перевіркою якості самого складання, але й виконання всього виробничого процесу виготовлення даних виробів. Випробування машин по призначенню й тривалості бувають:

  • приймально-здавальні;

  • контрольні (повторні);

  • спеціальні (науково дослідницькі).

Приймально-здавальні випробування проводять для визначення фактичних експлуатаційних характеристик.

Контрольні – у тому випадку, коли машина не пройшла приймальних випробувань внаслідок виявлених несправностей. Після усунення яких машина зазнає повторним випробуванням, які називаються контрольними.

Спеціальні випробування – проводять для перевірки працездатності машини і її вузлів, визначення зношування і т.д.

Залежно від виду, призначення й масштабу випуску машини проходять випробування на холостому ходу (перевірка роботи механізмів і паспортних даних) і під навантаженням, а також випробування на продуктивність твердість і точність роботи.

При випробуванні на холостому ходу (обкатуванням) перевіряється правильність роботи й взаємодії органів керування машиною, надійність блокувань, безвідмовність роботи й точність дії автоматичних пристроїв, якість роботи різних з'єднань.

При випробуванні під навантаженням перевіряються основні властивості машини в умовах близьких до експлуатаційних.

При випробуванні на продуктивність перевіряється швидкість, прохідність і ін. показники, що визначають виробничі характеристики машини.

Випробуванню на міцність і твердість піддають металорізальні верстати й ряд інших машин.

Устаткування іспитових відділень (станцій) залежить від роду машин і режиму випробувань:

  • стенди ( для механічного устаткування);

  • спеціальне устаткування залежно від виду випробовуваних характеристик.

Площа іспитового відділення укрупненно розраховується по показниках загальної питомої площі. Точне визначення площі проводиться при розробці плану розташування іспитових стендів, робочих місць, проходів і проїздів.

Приміщення іспитових відділень розташовують або в складальному цеху, або в окремому прольоті. При наявності шкідливих виділень і шуму іспитову станцію розташовують в окремому будинку, конструкція якого повинна знижувати рівень шуму.

Техніко-економічні показники складального цеху аналогічні техніко-економічним показникам механічного цеху.

Проектування внутрішньозаводського транспорту. Транспортна система на підприємстві.

По призначенню перевезень заводський транспорт ділять на зовнішній і внутрішньозаводський (міжцеховий і внутрішнцеховий).

Зовнішній транспорт заводу проектують із урахуванням схеми районного планування при максимальнім кооперуванні транспортних споруджень і засобів з іншими підприємствами.

При проектуванні внутрішньозаводського транспорту треба передбачати єдиний транспортний процес із переміщенням матеріалів, заготовок і виробів зі складів до місць обробки й складання одним видом транспорту без перевантажень із одного виду транспорту на іншій.

Основні види транспортного-підйомно-транспортного устаткування.

Транспортний^-транспортні-транспортні-підйомно-транспортні й погрузо-розвантажувальні роботи є важливими елементами виробничих процесів машинобудівних заводів. Від методів організації їх робіт багато в чому залежить продуктивність праці й умови роботи. конкретні форми механізації й автоматизації транспорту і його види залежать від виду продукції, форми, ваги, розмірів, типу виробництва, розміру вантажообігу і т.д.

У крупносерийном і масовім виробництві ступінь спеціалізації й механізації подъемно транспортних засобів більш висока, чому в дрібносерійнім і одиничнім виробництві. Рекомендації з вибору устаткування для транспортних-підйомно-транспортних робіт дані у відповідних нормалях. Багато елементів устаткування типізовані й частково нормалізовані, а бруківки, підвісні крани й талі визначаються Дст.

Основними видами транспортного-підйомно-транспортного устаткування для межкорпусного міжцехового й внутрішнцехового транспортування є наступні:

  • залізничний,

  • автомобільний,

  • напольно візковий транспорт,

  • кранове устаткування,

  • підвісний транспорт,

  • конвеєри й напольные транспортери.