Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма вступного випробування КСІ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
97.79 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства освіти і науки,

молоді та спорту України

29 березня 2012 року № 384

Вінницький національний технічний університет

Кафедра адміністративного та інформаційного менеджменту

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Перший проректор з науково-педагогічної роботи по організації навчального процесу та його науково-методичного забезпечення

____________ Романюк О. Н.

“______”_______________20___ року

Програма

ФАХОВОГО ВСТУПНОГО ВИПРОБУВАННЯ на навчання за освітньо-професійними програмами “магістр”

Галузь – 1801 Специфічні технології

Спеціальність 8.18010015 «Консолідована інформація»

Інститут менеджменту

2013 рік

Програма фахових вступних випробувань спеціальність 8.18010015 « Консолідована інформація», 2013р. — 10с.

Розробники:

Роїк О.М., д.т.н., професор;

Яремчук Ю.Є. к. т. н., професор;

Шиян А.А. к.ф.-м.н., доцент .

Програма затверджена на засіданні кафедри адміністративного та інформаційного менеджменту.

Протокол від «____»________________20__ року № ___

Завідувач кафедри ___________________ (проф. Роїк О.М.)

(підпис) (прізвище та ініціали)

Схвалено методичною комісією Інституту менеджменту

Протокол від «____»________________20___ року № ___

Голова методичної комісії ІнМ _______________ (проф. Небава М.І. )

(підпис) (прізвище та ініціали)

Схвалено Методичною радою ВНТУ

Протокол від «____»________________20___ року № ___

Голова____________________________ (проф. Романюк О. Н.)

(підпис) (прізвище та ініціали)

 Роїк О.М., Ю.Є.Яремчук, Шиян А.А.  2013 р.

 ВНТУ, 2013 рік

ВСТУП.

Вступне випробування проводиться для навчання за освітньо-професійною програмою підготовки « Магістр» зі спеціальності 8.18010015 « Консолідована інформація».

Вступне випробування є перевіркою рівня теоретичної підготовки вступників із засвоєння програмного матеріалу з профільних дисциплін, їх готовності до самостійних узагальнень, вміння аналізувати і вирішувати конкретні завдання.

Вступне випробування приймається екзаменаційною комісією і є підставою для зарахування вступників на навчання за освітньо – кваліфікаційним рівнем «магістр» за спеціальністю 8.18010015 - Консолідована інформація.

Мета вступного випробування

Результати проведення вступного випробування є основою для участі вступників в конкурсі на зарахування для навчання за освітньо – кваліфікаційним рівнем «магістр» за спеціальністю 8.18010015 - Консолідована інформація.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ВСТУПНОГО ВИПРОБУВАННЯ

До складання вступного випробування допускаються вступники,які мають освітньо-кваліфікаційний рівень « бакалавр» або « спеціаліст» .

Фахове вступне випробування приймає атестаційна комісія, склад якої затверджується наказом ректора .

Випробування проводиться на відкритому засідання фахової атестаційної комісії.

Для складання вступного випробування кафедра надає атестаційній комісії наступні документи: :наказ про затвердження складу комісії; програму випробування; комплект білетів для вступних випробувань; екзаменаційну відомість.

ПЕРЕЛІК НАВЧАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН, МАТЕРІАЛИ ЯКИХ МІСТЯТЬСЯ В БІЛЕТАХ.

  1. Основи інформаційних технологій

  2. Операційні системи.

  3. Організація баз даних

  4. Теорія прийняття рішень

ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ НАВЧАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН, ЯКІ ВИНОСЯТЬСЯ В БІЛЕТИ.

Основи інформаційних технологій.

Поняття інформації та комп’ютера .

Поняття інформації. Принципи роботи з інформацією. Персональний комп’ютер. Характеристики та можливості персональних комп’ютерів. Комп’ютерні мережі. Типи та властивості комп’ютерних мереж.

Що таке інформація? Різниця між глобальною та локальною мережею. Історія розвитку персональних комп’ютерів. Будова персонального комп’ютера. Метод десяти пальцевого набору. Класифікація комп’ютерних мереж. Застосування комп'ютерів. Як можна використовувати комп’ютери? Типи комп’ютерів. Класифікація IP-адрес. Способи зберігання даних на оптичних носіях. Топології мережі. Статична маршрутизація. Протокол динамічної маршрутизації RIP. Протокол динамічної маршрутизації IGRP, EIGRP. Принципи адресації оперативної пам’яті x86. Хмарні технології. Які пристрої введення-виведення утворюють найпростіший інтерфейс користувача? Що таке ASCII, Unicode? Чому маніпулятор 'миша' вимагає для своєї роботи наявності драйвера? Як працює драйвер миші? Протокол DHCP та BOOTP. Принцип роботи PXE. Види передачі повідомлень по комп’ютерній мережі. Unicast, multicast, anycast. Списки керування доступом в мережевих пристроях CISCO. Алгоритм стиснення інформації Лемпеля – Зіва – Велча.

Доступність інформації

Нормативно-правове забезпечення суспільних інформаційних відносин. Державна інформаційна інфраструктура. Властивості інформації. Документ як джерело інформації. Властивості документних джерел інформації.

Властивості інформації. Розподіл інформації за способом доступу. Інформаційні відносини. Принципи інформаційних відносин. Суб'єкти інформаційних відносин. Об'єкти інформаційних відносин. Напрями державної інформаційної політики України. Дайте визначення понять «інформаційна безпека», «інформаційні правовідносини». Дисциплінарна відповідальність. Поняття злочину, злочинної дії, злочинної бездіяльності.

Адміністративна відповідальність. Цивільно-правова відповідальність. Кримінальна відповідальність. Комп’ютерні злочини. Основні поняття. Принципи ліцензування. Інформаційна безпека людини, суспільства і держави. Хакерський рух як база організованої злочинності. Права та обов’язки учасників інформаційних відносин. Системи захисту інформації. Право на інформацію. Гарантії права на інформацію. Як класифікуються документи за видами. Державна інформаційна інфраструктура. Злочини у сфері використання ЕОМ, систем та комп’ютерних мереж, їх сутність та класифікація. Навіщо потрібно захищати інформацію. Інформаційна безпека.