Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
240.64 Кб
Скачать

Відповідь Від голови Донецької обласної профспілкової ради працівників промисловості Кому: директору Дружківського заводу металевих виробів

Короткий зміст: Про порушення конституційних прав громадянина Іваненко М.П на соціальні пільги та пільгове оздоровлення в санаторно-курортних закладах галузі , необхідність задоволення вимоги Іваненко М.П. на оплату санаторно-курортної путівки, враховуючи стан його здоров’я, стаж роботи в промисловій сфері та особисті трудові заслуги.

Варіант 3

А. Заява від Андрійчевої Светлани Володимирівни, що мешкає за адресою: м.Амвросіїка, Амвросіївського р-ну. Вул. Комарова, 19

Кому: Міському Голові м. Амвросіївка

Короткий зміст: Находиться на черзі на житло з 1984 року, постійно проживає на квартирах, за низьких доходів не має змоги придбати квартиру чи будиночок за власні кошти, за цей час син став дорослим – 24 роки.

Прохання – прискорити виділення житла.

Відповідь кому: громадянки Андрійчевій С.В.

Від кого: Міського Голови м. Амвросіївна

Короткий зміст: На теперішній час у м. Амвросіївна не ведеться будівництво соціального житла, а Амвросіївська міська рада не має фонду муніципального житла, тому виділити житло на сьогодні для громадянки Андрійчевій С.В не є можливим. А також повідомляється що громадянка знаходиться 15 на черзі на отримання державного житла у списку на першочергове отримання житла у виконкомі Амвросіївської міської Ради станом на 01.01.2006 р.

Б. Скарга від Андрійчевої С.В.

Кому: Голові Верховної Ради України

Короткий зміст: Про виділення квартири. Знаходиться на квартирному обліку в Амвросіївський міські Раді з 1984 р. Була поставлена на чергу як мати, що виховує дитину одна, постійно проживає на квартирах, придбати квартиру за власні кошти немає можливості – низки доходи; неодноразово зверталась до Голови Амвросіївської міської ради та голови виконкому Амвросіївської міськради, посилання на зміст відповідей; прохання допомогти зі найшвидшим вирішення її житлового питання.

Відповідь – від Апарату Верховної Ради України, Завідуючого відділом з питань звернень громадян, Адреса 01008, м.Київ-8. вул. М.Грушевського, 5

Кому: Голові районної державної адміністрації м. Амвросіївка.

Короткий зміст: Надсилаємо на розгляд заяву, що надійшла до Апарату Верховної Ради України. Автор – Адрйчева С.В., що мешкає за адресою.

Про результати розгяду просимо повідомити автору.

відповідь – від Заст. міського голови Амвросіївської міської Ради

Кому: в дві адреси - Голові райдержадміністрації Амвросіївського району; громадянки – Андрійчевій С.В. на домашню адресу

Короткий зміст: Виконком Амвросіївської міської ради повідомляє, що Ваше звернення до Апарату Верховної Ради України з питання надання квартири розглянуто. Згідно до ст..45 Житлового кодексу України Ви стоїте у першочерговому списку на номером 15 на одержання державного житла. Тому квартиру буде надано згідно із існуючою чергою при наявності можливості.

Варіант 4

А. заява від громадянки Смирнової Лариси Петрівни, пенсіонерки

Кому : Президенту України Ющенко В.А.

Короткий зміст: Про дозвіл щодо одержання коштів, що знаходяться на книжці в Ощадбанку України ( вкладі за радянських часів), на лікування доньки-інваліда, хворої на сахарний діабет, на проведення операції. Всі факти підтверджуються відповідними довідками.

Відповідь від Секретаріат Президента України, Служба з питань звернень громадян, Регіональна приймальна Президента України у Донецькій області, Головного консультанта-керівника РППУ

Кому: Голові Амвросіївської райдержадміністрації

Короткий зміст: На підставі ст. 7 ч.3 Закону України “Про звернення громадян” надсилаємо на розгляд звернення Смирнової Л.П. Про результати розгляду повідомити заявника.

Відповідь від Першого заст. голови райдержадміністрації м. Амвросіївна

Кому: Смирновій Л.П. на домашню адресу

Зміст: Закон України “Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України” встановлює зобов’язання держави перед громадянами, які внаслідок знецінення втратили грошові заощадження, поміщені в період до 02.01.1992 р. в установи Ощадбанку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, а також облігації державного внутрішньої позики.

Ст..6 Закону передбачає, що компенсація громадян України втрат від знецінення грошових заощаджень проводиться виключно в грошовій формі за рахунок Держбюджету України починаючи з 1997 р. Кошти для компенсації визначаються в Державному бюджеті України окремою статтею. Порядок перерахування коштів з Держбюджету України установам Ощадбанку України та колишнього Укрдержстраху визначається Каб.Мін.Укр..Державним бюджетом України на 2006 р. передбачена певна сума на вищезазначені цілі, однак на теперішній час постанова КМУ яка б регулювала видачу коштів ще не прийнята.

Зважаючи на сказане на теперішній час діючим законодавством не передбачено повну виплату знецінених заощаджень.

Б. Скарга

Від: Миколаєнко С.О, пенсіонерки, 30-ти річний стаж педагогічної роботи, адреса – м. Донецьк, 55, вул. Університетська. 187/45

Кому: Секретаріат Президента України

Зміст: Все місто увішано рекламними щитами, що рекламують цигарки, алкогольні напої, реклама майорить кольоровими зображеннями оголених тіл жінок. За великі кошти можлива будь яка реклама, що негативно впливає на підростаюче покоління. На мої звернення до органів місцевого самоврядування та обласної адміністрації з приводу заборони деяких видів реклами в громадських міста та поблизу розташування дитячих садків, навчальних закладів та по телебаченню, я одержую одні відписки, а проблема не вирішується. Їде масове розтління молоді, майбутнього країни

Прошу дати відповідь які органи державної влади здійснюють функції контролю за дотриманням законодавства про рекламу і можуть у межах своїх повноважень звертатися до суду з позовами про заборону відповідної реклами та її публічне спростування? На які організації покладено відповідальність за виконання вимог щодо порядку розміщення та розповсюдженню реклами?

Відповідь

Від: Державного комітету телебачення і радіомовлення України

Кому: Заявнику

Зміст: Згідно з Законом України від 11.07.03 р. № 1121-ІУ “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу”, функції контролю за дотриманням законодавства про рекламу здійснюють у межах своїх повноважень: Державний комітет з питань технічного регулювання та споживчої політики України щодо захисту прав споживачів та Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення щодо телерадіоорганізацій усіх форм власності.

З метою захисту інтересів суспільства, держави, споживачів реклами і учасників рекламного ринку зазначені органи державної влади можуть звертатися до суду з позовами про заборону відповідної реклами та її публічне спростування.

У Законі України “Про рекламу” відсутні норми, які встановлюють регулятивні повноваження Державного комітету телебачення і радіомовлення щодо порядку розповсюдження реклами. Ст.. 13 цього Закону відповідальність за виконання вимог щодо розміщення та розповсюдження реклами у програмах покладено на телерадіоорганізації.

Варіант 5

А. Заява від Коваленко Ганни Єгорівни, яка мешкає за адресою: с. Миколаївка Амвросіївського р-ну. Вул. Петровського, 1

Кому: Голові Амвросіївської райдержадміністрації

Зміст: Про виплату коштів за оренду земельного паю за 2005 р. – кошти не одержала від Промислово-комерційного приватного підприємства з правом найму робочої сили “Ладомир”.

Б. Запит від В.О. начальника управління сільського господарства та продовольства райдержадміністрації

Кому: Директору ПР ПП “Ладомир” м. Амвросіївка, донецької обл., вул.. П.Комунарів, “

Зміст: Дати роз’яснення з приводу виплати коштів за оренду земельного паю громадянки Коваленко Г.Є. за 2005 р.

Відповідь від Директора ПК ПП “Ладомир”

Кому: В.о.начальника управління сільського господарства та продовольства райдержадміністрації

Короткий зміст: пайщику Коваленко Г.Є, орендна плата за 2005 р. видана повністю у сумі 634.00 грн. в тому числі НДВ – 95.00 грн. Видано на руки під підпис у відомостях.

В. Відповідь Кому: в дві адреси – на домашню адресу громадянки Коваленко Г,Є.; Першого заст. Голови Амвросіївської райдержадміністрації

Від : В.о.начальника управління сільського господарства і продовольства райдержадміністрації

Зміст: Відповідь, надана дирекцією ПК ПП “Ладомир” від 20.03.2006 № 75 свідчить, що орендна плата за 2005 р. Вам виплачена у сумі 634.00 грн. в т.ч. НДВ 95.00 грн. на руки видано 539.00 грн. під особистий підпис у відомості.

Варіант 6

А. Колективна заява від мешканців вул. Маяковського м. Авдіївка

Кому: Голові Авдієвської міської Ради

Зміст: Про газифікацію житлового сектору по вул. Маяковського, двоповерхівок буд. 24,25, 26 в яких опалення здійснюється вугіллям та відсутній газопровід. У 2004 р. було газифіковано сусідню вулицю Петрошевського двоповерхові житлові будинки.

Відповідь від Першого заступника голови виконкому міської ради м.Авдіївка

Кому: заявникам на адресу вказану у заяві.

Зміст: Згідно з рішенням Авдієвського міськради, постанова від 25.01.2005 р. №345 “Про газифікацію житлового сектора” газифікація житлових будинків по вул.. Маяковського, відповідно до плану робіт буде здійснено до 30.06.2005 р.

Б. Скарга від пенсіонера, ветерана праці, Крилова Олексія Ілліча , що мешкає за адресою- м. Авдіївка 7, вул. Маяковського, 26/4

Кому: Депутату Авдієвської міської ради, генеральному директору ВОТ “Авдієвський коксохімічний завод”

Зміст: Згіндно до постанови Авдієвської міської ради від 25.01.2005 р. № 345 “Про газифікацію живого сектора” житлові будинки №№ 24,25, 26 повинні були газифіковані до 30.06.05. До теперішнього часу означені роботи по вул.. Маяковського не проводяться, крім того, що до участку газифікації було доставлено труби і впродовж одного дня проведені роботи з вивчення місцевості.

Прошу, як депутата Авдієвської міської ради втрутитися в процес газифікації вул. .Маяковського, оскільки наближається осінньо-зимовий період і багато пенсіонерів заводу ( мешканців житлових будинків по вул. Маяковського) можуть залишиться без тепла.

Відповідь від Генерального директора ВОТ “Авдієвський коксохімічний завод”

Кому: Крилову О.І.

Зміст: Роботи були призупинені за розпорядженням Голови Авдієвської міської ради і перенесено на 20.07.2005 р.. До начала опалювального сезону роботи з газифікації житлових будинків по вул. Маяковського будуть завершені. Це питання стоїть на контролі Голови міської ради.

Варіант 7

А. Скарга колективна від мешканців сімейного гуртожитку №3 за адресою вул..Гагаріна, 3/15 м.. Авдіївка.

Кому: начальнику житлово-експлуатаційного об’єднання м. Авдіївка

Зміст: Багатоверховому сімейному гуртожитку у 1986 р. було встановлено ліфти. Останній технічний огляд і ремонт ліфтів проводився у 1989 р. Технічний стан ліфтів знаходяться у критичному стані, ліфти є загрозою для пересування мешканців гуртожитку. Просимо терміново направити ремонтну бригаду до не сталося трагедія.

Відповідь від Начальника ЖЕО

Кому: на адресу заявників, вказаною в заяві.

Зміст: Гуртожиток №3 по вул. Гагаріна, 3/15 у 1990 р. передано у власніть ВОТ “Авдієвський коксохімічний завод” і находиться на балансі підприємства. З приводу ремонту ліфтів у гуртожитку Вам необхідно звертатися до адміністрації ВОТ “Авдієвський коксохімічний завод”

Б. Заява від інженер головного заводоуправління ВАТ “Авдієвський коксохімічний завод” Онопрієнко Миколи Івановича, мешканця гуртожитку №3

Кому: Генеральному директору ВАТ “Авдієвського коксохімічного заводу”

Зміст: Прошу звернути увагу на благоустрій гуртожитку №3 по вул. Гагаріна 3/15. В будівлі гуртожитку з 1986 р. працюють два ліфти, їх ремонт в останній раз проводився у 1989 р. з тих пір евакуаційні бригади міста відмовляються обслуговувати ліфти так, як будинок передано передано у власність заводу. З цих же причин ЖЕК відмовляється проводити ремонт в під’їздах і підвалах гуртожитку.

Відповідь від Генерального директора ВАТ “Авдієвський коксохімічний завод”

Кому: Онопрієнко М.І.

Зміст: Дійсно гуртожиток по вул..Гагаріна 3/15 знаходиться на балансі заводу і не обслуговується міськими комунальними та експлуатаційними службами. Їх обслуговування здійснює цех з ремонту та експлуатації житлового фонду ВАИ “Авдієвський коксохімічний завод”. Необхідно звернутися до начальника цеху до 12.04.06 р. об 11-00 за попередньою домовленістю зі мною, для негайного вирішення ремонту ліфтів.

Варіант 8

А. Заява від Федорова Г.І. , пенсіонера, мешканця м. Авдіївка, вул. Молодіжна, 5

Кому: Генеральному директору Виробничого об’єднання “Донецьквугілля”

Зміст: Про забезпечення вугіллям на опалення житлового будинку в осінньо-зимовий період 1 тон. Працював на шахті “13-БІЗ-Глубока” у м. Авдіївка, яку було закрито у 2000 р. Підприємство, де він зараз працює, вугіллям не забезпечує.

Відповідь від Генерального директора Виробничого об’єднання “Донецьквугілля”

Кому: Федорову Г.І . на домашню адресу, вказану в заяві.

Зміст: У зв’язку з тим, що у ліквідованої шахти “13-БІЗ Глибока” не має правонаступника; “Донецьквугілля” не має гірничих підприємств у м. Авдіївка; відмовлено у забезпечені вугіллям.

Б. Скарга від Федорова Г.І,

Кому: Президенту України

Короткий зміст: інформація про себе - пенсіонер, 20 років підземного стажу; в зв’язку з закриттям шахти позбавлений пільги на безкоштовне забезпечення вугіллям на опалення житлового будинку. Прошу дати роз’яснення чи є законні підстави у Генерального директора виробничого об’єднання “Донецьквугілля” у відмові на забезпечення безкоштовним вугіллям.

Відповідь від Секретаріату Президента України, Відділ з питань звернень громадян;

Кому: Директору департаменту соціально-трудових Мін палива України

Зміст: Надсилаємо скаргу Федорова Г.І. щодо забезпечення пільговим побутовим поливом. Про наслідки розгляду повідомити заявника

Відповідь від Директора департаменту соціально-трудових відносин Мін палива України

Кому: заявнику – Федорову Г.І.

Зміст: Частиною 5 ст. 48 Гірничого Закону України встановлено, що після ліквідації або консервації гірничого підприємства забезпечення вугіллям на побутові потреби здійснюється в межах тарифної угоди правонаступником таких категорій осіб:

-непрацевлаштованим працівникам;

  • непрацюючим пенсіонерам;

  • інвалідам праці;

  • особам, інвалідність яких настала внаслідок загального захворювання, якщо вони користувалися цим правом до настання інвалідності;

  • сім’ям працівників, які загинули (померли) на підприємствах з видобутку (переробки) вугілля, які отримають пенсію із втратою годувальника;

Забезпечення пільговим побутовим паливом працюючих пенсіонерів, ліквідованих або закритих гірничих підприємств чинним законодавством не передбачено.

Варіант 9

А. Заява від Кримської Ганни Петрівни , менеджера з постачання

Кому Голові профспілкового комітету ООО “Легіон”

Зміст: Допомогти з придбання квартири, для цього: або підвищити посадовий оклад до 2000 грн. у місяць, або надати 3% суду від підприємства на придбання 2-х кімнатної квартири.

Інформація про себе : проживання в однокімнатній квартирі, в які мешкає 5 чоловік. Багатодітна мати – 4 дитини різного полу.

Відповідь від голови профкому ООО “Легіон”

Кому: Кримськой Г.П.

Зміст: Профком буде клопотати перед адміністрацією підприємства щодо надання матеріальної допомоги на покращення житлових умов.

Пропозиція від Голови профкому ООО “Легіон”

Кому: Генеральному директору ООО “Легіон”

Зміст : Профком порушує клопотання щодо позитивного рішення заяви менеджера з постачання Кримської Г.П. та пропонує адміністрації розглянути питання про підвищення її посадового окладу до 2000 грн. у місяць або надати 3% пільгову суду у розмірі 25 тис. грн. на 7 років.

Відповідь від Генерального директора ООО “Легіон”

Кому: Кримській Г.П.

Зміст: Відмовлено у підвищенні заробітної плати та надання пільгової суди у зв’язку з відсутністю коштів на підвищення посадових окладів працівникам підприємства та скороченням аги снувань на соціальні виплати та допомогу працівникам підприємства.

Б. Скарга кому: Голові Донецької обласної державної адміністрації

Від заявника Кримської Г.П.

Зміст: Інформація про себе – багатодітна мати – 4 дітей , різного полу; мешкає 1 однокімнатній квартирі. Зверталась до ген. Директора ООО “Легіон” ( зміст звернення). Повідомлення про підтримку її прохання профкомом підприємства. Але їй було відмовлено. Комісія з трудових спорів підприємства підтримала відмову керівництва підприємства.

Прохання допомогти її у склавшійся ситуації

Скарга кому: Президенту України

Від Кримській Г.П.

Зміст: Звинувачення Голови Донецької обласної державної адміністрації в затягуванні надання їй відповіді на скаргу в супереч Закону України “Про звернення громадян”, що затягує вирішення питання щодо придбання квартири. Прохання надати допомогу у вирішенні її питання. Описує особисту ситуацію, що склалась її житловими умовами.

Відповідь від Секретаріату Президента України, відділ з питань звернень громадян.

Зміст: 1. Питання з затягуванням відповіді від Голови Донецької обласної державної адміністрації буде розглянуто та вжиті відповідні заходи.

2. По сутті питання - згідно до діючого Житлового Кодексу України, законодавству України житло громадянам надається міськими радами за місцем проживання, виключно тим особам, які находяться на квартирному обліку за місцем проживання. Надання житла особам, які не находяться на квартирному обліку, ущемляє законні права тих, хто знаходиться на квартирному обліку, і може призвести до оскарження незаконних дій.

Враховуючи всі викладене у Ваші скарзі обставини, пропонуємо звернутися до Фонду по забезпеченню молодіжного житлового будівництва або до Районної Ради за місцем Вашого мешкання з проханням постанови на квартирний облік.

Варіант 10

А. Скарга кому: Керівнику Регіональної приймальної Президента України

Від: Лях Дмитра Олексійовича; домашня адреса: м. Авдіївка, вул. К.Маркса, 7/79, Донецька обл.. 86065

Зміст: Систематичне порушення громадянських прав. Систематичне невиконання своїх обов’язків Авдієвським ЖКХ з обслуговування житлового будинку № 7 по вул. К.Маркса. Впродовж 8 місяців квартиру заливає дощ та талою водою в зв’язку з протіканням крівлі. Неодноразово звертався до ЖКХ. Квартира в критичному стані – залиті стіни, стеля покрита грибком, підлога прогнила, меблі зіпсовані, зіпсовані металеві частини сантехніки.

Прохання прийняти заходи до монополіста житлово-комунальних послуг КП Авдієвського ЖКХ.

Соседние файлы в папке ОДАУ з_о 2012