Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
240.64 Кб
Скачать

Відповідь

Від: Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства.

Кому: заявнику

Зміст: Згідно зі Сніп 2.08.01-89 “Жилые здания» (розділ “Нежилые этажи») дозволяється на першому, другому та цокольному поверхах житлових будинків розміщувати приміщення загального призначення (магазини роздрібної торгівлі, відділення зв’язку, Ощадбанків, магазинів та кіосків союз друку, філії бібліотек та ін.) Приміщення загального призначення повинні мати входи й евакуаційні виходи, ізольовані від житлової частини будівлі.

Крім того, рішенням Конституційного Суду України від 02.03.2004 № 4-рп/2004 підтверджено законодавчі права співвласників на допоміжні приміщення багатоквартирних будинків.

Варіант 21

А Скарга

Від: Дубровіної о.О., адреса - м. Донецьк, 24, вул. Західна, 67/37

Кому: Керівнику ВАТ “Донбасенергоремонт”, комісію з трудових спорів; Голові профспілкового комітету ВАТ “Донбасенергоремонт”

Зміст: Працювала в ВАТ “Донбасенергоремонт” з 26.11.2004 по 07.02.2006 за сумісництвом на посаді лаборанта . Основне місце роботи шахта 4/21 м. Донецька на посаді лаборанта котельного обладнання. З 08.02.06 р. повинна бути оформлена декретна відпустка, але її звільняють з посади лаборанта ВАТ “Донбасенергоремонт” у зв’язку з тим що вона працювала на підприємстві за сумісництвом та відмовили від виплати грошової допомоги по вагітності та пологах. Прошу розібратися з виплатою грошової допомоги з гідно діючого законодавства.

Відповідь

Від: ВАТ “Донбасенергоремонт”, Комісія з трудових спорів, 83000 м. Донецьквул Постишева, 99

Кому: заявнику

Зміст: Згідно зі ст..179 КзоТ України та ст..17,20 Закону України “Про відпустки” оплачувана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами пере доставляється жінкам на підставі медичного заключення ( листка непрацездатності) впродовж 126 календарних днів (140 календарних днів - у випадку народження двох і більше дітей та у випадку ускладнення пологів). Вона надається повністю незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологів (у межах строку, призначеному лікарем у листі непрацездатності).

Згідно зі ст..50 Заклону України “Про загально- обов’язкове державне соціальне страхування в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності” від 04.11.04 № 2152 такий вид матеріального забезпечення, як допомога з вагітності і пологам призначається за основним місцем роботи та за сумісництвом.

Рішення засідання профкому:

Враховуючи викладене, на підставі скарги Дубровіної О.О. та копії листка непрацездатності керівник ВАТ “Донбасенергоремонт” де вона працювала за сумісництвом, зобов’язаний видати наказ про надання Дубровіной О.О, оплачуваної відпустки у зв’язку з вагітності та пологами.

Додатки: протокол засідання Комісії з трудових спорів; протокол засідання профкому ВАТ “Донбасенергоремонт”.

Б.Заява

Від: Петрова І.К., адреса – м.Донецьк, 55 б.Пушкіна, 34/16

Кому: Секретаріат Президента України, Відділ з питань звернень громадян

Зміст: Останнім часом перебудова житлових приміщень в багато верхових будинках набула катастрофічного масштабу. Власники приватизованих квартир здійснюють перепланування житлових приміщень, маючи дозвіл від відповідних органів місцевого самоврядування. Внаслідок таких перебудов страждаю мешканці інших квартир – з’являються тріщини на стелях, стінах, порушується нормальна робота вентиляційних каналів, будівельні роботи здійснюються цілодобово.

Чи допускається розміщення вбиральні та ванно (або душової) над житловими кімнатами і кухнями?

Соседние файлы в папке ОДАУ з_о 2012