Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
240.64 Кб
Скачать

Б Заява Від: Новикова г.М. , адреса – м.Донецьк, 55, вул.. Щорса, 56/12

Кому: Секретаріат Кабінету Міністрів України.

Зміст: Проживаю в центральному районі м. Донецька в житловому будинку післявоєнної забудови. Квартира приватизована. Впродовж останніх трьох корів до мешканців будинку доходить інформація, що наш будинок підлягає знесенню, а на його місці буде побудовано сучасний 30-поверховий будинок, на комерційній основі.

Прошу дати відповідь на питання, яке цікавить всіх мешканців будинку – яким чином регулюється питання щодо надання житла громадянам у разі знесення житлового будинку? Це нас дуже хвилює тому, що в органах місцевого самоврядування відповідають про відсутність у м. Донецьку будівництва соціального житла.

Відповідь

Від: Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства

Кому: заявнику

Зміст: Відповідно до Закону України “Про приватизацію державного житлового фонду” громадяни, які приватизували квартиру, є власниками приватизованого житла і мають право розпоряджатися квартирою на свій розсуд. Порядок здійснення цих прав власником житла регулюється Законом України “Про власність” та Цивільним кодексом України.

Згідно зі ст.. 321 Цивільного кодексу України право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійснені.

Відповідно до ст. 113 Житлового кодексу УРСР надаване громадянам зв’язку з виселенням інше благоустроєне житлове приміщення повинно бути в межах даного населеного пункту і відповідати вимогам ст..50 цього кодексу. Громадянам, які мешкали в окремій квартирі, повинна надаватися окрема квартира.

Згідно з Постановою КМУ від 16.01.03 № 35 “Про затвердження Тимчасового порядку реєстрації фізичних осіб за місцем проживання” місцем проживання фізичної особи є місце, де воно постійно або переважно проживає як власник житлового будинку ( приміщення).

У випадку, якщо будинок, у якому розміщене приватизоване житлове приміщення, підлягає знесенню, власнику цього житла надається інше благоустроєне житлове приміщення відповідно до чинного законодавства.

Варіант 25

А Заява

Від: Силяєвой л.О., адреса – м. Макіївка, 30, вул.. Вітебська б88

Кому: Начальнику Пенсійного фонду Центрально-Міського р-ну

Зміст: В письмовій формі повідомити мені одержувала чи ні пенсію за 6 місяців Піцуліна Валентина Романівна, яка мешкала за адресою : м. Макіївка, 19, вул. Руднєва, 26. Піцуліна В.Р, виїхала до Росії на постійне місце проживання за адресою : Ленінградська обл., Гатчинський р-н, с. Паріци, вул. Срєдія, 19. А також чи затребувалась пенсійна справа Піцуліної В.Р. Пенсійним фондо за її новим місцем проживання.

Відповідь

Від: Начальника Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Макіївка Донецької обл.

Кому: заявнику

Зміст: Представлена заява оформлено з порушенням вимог ст..5 Закону України “Про звернення громадян”, а саме : “звернення може бути передано особисто або через уповноважену ним особу, якщо ці повноваження оформлені у відповідності до діючого законодавства”

До заяви Вам необхідно додати доручення Піцуліної В.Р. на представлення її інтересів, оформлене у відповідності з діючим законодавством.

Згідно п.6 ст 5 Закону України “Про звернення громадян” звернення оформлене без дотриманням вимог вище згаданого Закону, повертається заявнику з відповідним поясненням.

Б. Скарга

Від: Петренка І.В., інваліда ВВв 2 групи, адреса – м.Донецьк, вул. Набережна, б.147 кв.17

Кому: Голові Донецької облдержадміністрації

Зміст: Прошу посприяти у поновлені комунальних послуг з енергопостачання у квартиру за адресою – вул. Набережна, 147/17. подача припинено 15 квітня 2006 р. На звернення у Міську раду відповіді не надходило.

На 1 квітня 2006 р. є заборгованість за послуги енергопостачання у розмірі 567 грн. Субсидією не користуюсь.

Енергопостачання було припинено раптово без попередження. Прошу розглянути питання та надати письмову відповідь.

Відповідь

Від: Голови Донецької облдержадміністрації

Кому: Заявнику

Зміст: Скаргу розглянуто, повідомляємо наступне. Рекомендуємо сплатити Ваш борг за енергопостачання до кінця поточного року. За Вашим бажанням ви можете укласти договір про реструктуризацію боргу з Донецькою електричною мережею. Також, до Вашого районного відділу соціального забезпечення надіслано прохання про надання Вам субсидії.

Енергопостачання за Вашою адресою поновлено 1 липня 2006 р.

Варіант 26

А.Заява

Від: Сергієва П.М., пенсіонера, учасника ВВв, адреса – м. Донецьк. 18, вул. Богатирська, 63

Кому: Секретаріат Кабінету Міністрів України

Зміст: Інформація про себе – пенсіонер, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни. Прошу підтвердити, чи дійсно я маю право на пільговий проїзд у приміському сполученні та пасажирськими швидкими поїздами, у зв’язку з тим, в мене часто виникають проблеми з контролерами білетів цих видів транспорту.

Відповідь:

Соседние файлы в папке ОДАУ з_о 2012