Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР_РИО_ГОТОВАЯ.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
28.03.2015
Размер:
2.56 Mб
Скачать

Короткі теоретичні відомості

Документ це сторінка або сторінки, створені програмою обробки тексту. Форматування документа це зміна його зовнішнього вигляду. Форматування тексту – процес встановлення параметрів фрагмента тексту, які визначають зовнішній вигляд тексту в цьому фрагменті. Перед зміною параметрів фрагмент тексту слід виділити. Якщо фрагмент тексту не буде виділений, то змінюватися будуть поточні параметри (параметри тексту, який вводитиметься з поточної позиції). Користувач може змінювати цілі сторінки на базі бібліотек стилів, шрифтів, шаблонів.

Вхід в редактор Word можна здійснити такими способами.

  • НГруппа 1айнадійніший спосіб - клацніть на кнопціПуск, у меню, що відкрилося, переведіть курсор в рядок Програми, знайдіть у відкритому вікні рядок Microsoft Word і клацніть по ньому.

  • Найбільш простій полягає у використанні ярлика на робочому столі або панелі Microsoft Office. Якщо такі є на робочому столі монітора комп'ютера, то для запуску редактора клацніть на піктограму ярлика Після запуску редактора з'явиться вікно документа за умовчанням з ім'ям Документ1 (рис. 1). У вікні Word задоволено багато різних елементів управління. Більшість з них можна включати/виключати.

У першому рядку вікна розташована піктограма Word, найменування документа і три кнопки управління вікном:

ліва – згортання вікна в значок без виходу з програми

середня - розгортання вікна у весь екран або згортання вікна до стандартного розміру

права - вихід з програми.

У другому рядку вікна розташоване Головне меню Word. Перейти в головне меню можна, клацнувши лівою кнопкою миші на потрібному пункті меню, або, натиснувши, комбінацію клавіш + підкреслена буква з потрібного пункту меню. Рядок меню завершує знак питання. Якщо клацнути на ньому, відкривається меню довідкової системи. Крім того, можна скористатися кнопкою . Але це - для тих, у кого є російськомовна версія програми або хто добре володіє англійським [1].

У подальших рядках вікна розташована панель інструментів, яку можна змінювати за бажанням користувача. Панель інструментів представлена піктограмами, які відповідають певним пунктам Головного меню. Встановіть стрілку миші на кожну піктограму, і під нею з'явиться короткий опис її призначення.

Для зручної роботи з документом повинні бути включені мінімум дві панелі інструментів (Стандартна і Форматування), смуги прокрутки і рядок стану.

Рядок стану є горизонтальною смугою в нижній частині вікна документа Microsoft Word. У рядку стану відображаються дані про поточний стан вмісту вікна (номер і загальне число сторінок, виходячи з фактичного числа сторінок в документі, номер розділу на сторінці, що відображається в даному вікні, рядок тексту, в якому знаходиться місце вставки і інші відомості, залежні від контексту).

Настроєні один раз параметри вікна запам'ятають, тому кожного разу вам не доведеться їх налаштовувати. Ви повинні уміти включати ці елементи управління на той випадок, якщо хто-небудь, попрацювавши на вашому комп'ютері, змінить налаштування у вікні редактора.

Щоб вивести на екран або прибрати з екрану панелі інструментів, необхідно виконати пункт Головного меню Вид Панелі інструментів або викликати контекстним меню Панелі інструментів. З'явиться діалогове вікно Панелі інструментів:

  • Щоб «встановити прапорець», клацніть по ньому мишею. Word поставить в білому квадратику галочку, що означає, що прапорець встановлений. Клацніть по кнопці ОК.

  • Щоб «скинути прапорці», відповідні тим панелям інструментів, які ви хочете прибрати з екрану (у яких коштує галочка), досить клацнути по ньому мишею. Word зітре галочку, показуючи, що прапорець скинутий. Клацніть по кнопці ОК.

У правому нижньому кутку показаний поточний (активний в даний момент) язик, розкладка клавіатури. Позначення Ru відповідає російській мові, En – англійському, Uk українському.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]