Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пед.пс.Практикум _ Лисянська.docx
Скачиваний:
162
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
727.99 Кб
Скачать
  1. Поясніть, які психічні процеси добре активізуються упродовж повторення? Роботи яких мисленнєвих операцій потребують 2 і З завдання?

  2. 4. Зробіть висновок про те, в чому полягає розвивальна значу­ щість такої організації повторення орфограм не і ні з частинами мови.

  3. Аналізуючи урок у 5класі на тему: „Прямолінійне вирізання лоб­зиком" (розробка доцентів В.І. Андріяшина та Н.В. Андріяшиної), дай­те відповіді на питання, які зазначені після поданого конспекту уроку.

  4. Мета уроку:

  5. Навчальна -формування поняття про виріб, визначити окремі ви­роби, способи різання фанери лобзиком;

  6. Виховна -виховувати в учнів: охайність, естетичність, вміння працювати в колективі, бережливе ставлення до інструментів і мате­ріалів, вміння організувати робоче місце.

  7. Розвивальна -розвивати в учнів технічне і творче мислення, кон­структорську діяльність, формувати правильну технічну мову.

  8. Матеріали та обладнання: плакати, лінійка, олівець, струбцини, заготовки фанери, технологічна картка, напилок, шліфувальний папір.

  9. Об'єкт праці: дощечка для нарізання городини.

  10. Тип уроку: комбінований.

  1. 3. Психологія навчання

  2. 123

  1. Хід заняття

  2. І. Організаційний момент (3 хв)

  1. Заводжу учнів у клас і вітаюсь.

  2. Відмічаю відсутніх.

  3. Визначаю чергових.

  4. Перевіряю готовність учнів до уроку.

  1. II. Повторення попереднього матеріалу (8 хв)

  1. Які ми використовуємо інструменти для розмічання.

  2. В якій послідовності виконують розмічання.

  3. Яких правил техніки безпеки слід дотримуватись під час розмі­чання.

  1. III. Виклад нового матеріалу (25 хв)

  2. 1. Повідомлення теми, мети навчального матеріалу

  3. На минулому уроці ми вивчили послідовність та техніку розмічан­ня, ознайомились з інструментами, а сьогодні ми розглянемо різання фанери лобзиком.

  4. 2. Фанера та її виготовлення

  5. Фанера -це штучний матеріал з деревини. Вона буває двох видів: одношарова (шпон), отримана за допомогою стругання або лущення, та багатошарова, отримана за допомогою склеювання.

  6. Процес лущення схожий на розмотування рулону паперу Коротку колоду розпарюють у гарячій воді, вставляють у станок і обертають. Ніж, який підіймається до колоди, зрізає тонкий шар і начебто змотує стрічку. Це ми отримуємо шпон. Його товщина буває від 0,5до 2мм. Він головно йде для виготовлення листів багатошарової фанери (із 3—5і більше шарів) товщиною від 2,5до 18мм. Листи шпону показа­но на малюнку.

  1. 124

  2. Педагогічна психологія: Практикум