Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zemelne_pravo_wpora.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
599.04 Кб
Скачать

16. Підстави виникнення та припинення земельних правовідносин

Це юридичні факти – юридично значимі обставини, які поділяютьсяна:

1. правовстановлюючі

2. правоприпиняючі

3. правозмінюючі

До таких обставин відносять:

договори та інші угоди, передбачені законом, а також не передбачені законом, але такі, що не суперечать йому

акти держ.орг. і орг.м.с., які передбачені законом як підстави винекнення зем.прав та обов’язків

суд.рішення, які встановлюють зем.права та обов.

заподіяння шкоди

інші дії фіз. та юрид.осіб

події з якими закон або ін. правовий акт пов’язує виникнення, припинення зем.правовідносин.

За характером виникнення юр.факти поділяються:

дії – такі юр.факти, в яких виявляється поведінка людей або їх колективів(правомірні і неправомірні);

події - такі юр.факти, настання яких відбувається незалежно від волі учасників правовідносин(засуха, повінь, землетрус).

Одним з найпоширеніших правовстановлюючих юр.фактів є приватизація землі.

Припиняючими юр.обставинами є:

добровільна відмова власника або користувача від права на земельну ділянку;

смерть власника зем.ділянки за відсутності спадкоємця або припинення діяльності юр.особи за відсутності правонаступника;

відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності та для суспільних потреб;

вилучення зем.ділянки у випадках, передбачених зем.зак-твом;

конфіскація за рішенням суду;

використання зем.ділянки не за цільовим призначенням;

систематична несплата зем.податку.

17. Добросусідство

Добросусідство, на відміну від встановлення сервітуту, полягає в тому, що, по-перше, воно не передбачає самостійного права сусідів на чужу земельну ділянку; по-друге, може встановлюватись тільки щодо власників сусідніх земельних ділянок, що забезпечують можливість задовольнити приватні інтереси таких власників з максимальним обмеженням усіх можливих незручностей; по-третє, правила добросусідства, на відміну від права земельного сервітуту, є взаємним обов’язком обох власників/користувачів сусідніх земельних ділянок [9].

У ст. 103 ЗК передбачає три напрямки обмежень, що встановлюються з метою забезпечення правил добросусідства: 1) використання земель відповідно до їх цільового призначення, причому таке використання повинно відбуватися такими способами, які б не призводили до затінення, задимлення, неприємних запахів, шумового забруднення тощо сусідніх земельних ділянок; 2) власник або землекористувач земельної ділянки повинен здійснювати використання своєї ділянки таким чином, щоб власник, користувач сусідньої земельної ділянки не позбавлявся можливості використовувати свою земельну ділянку за цільовим призначенням; 3) власники/користувачі земельних ділянок повинні таким чином співпрацювати між собою, щоб забезпечувати найефективніше використання належних їм земельних ділянок (наприклад, обмін земельними ділянками, раціональна організація територій, дотримання сівозмін тощо).

18. Основні етапи здійснення зем.Реформи в Укнаїні.

18 грудня 1990 р. було прийнято новий Зем кодекс Української РСР, який проголошував, що відповідно до Декларації про державний суверенітет України земля є власністю її народу. Того ж дня була прийнята Постанова ВР УРСР “Про земельну реформу”. У Пост зазначалось, що зем реф є частиною економ реформи, що здійснюється в Україні в зв’язку з переходом економіки держави до ринкових відносин. З 15 березня 1991 року ВР УРСР оголосила всі землі УРСР об’єктом зем реф. Основним завданням зем реф було надання зем ділянок громад Укр для зайняття селянським господарством. З часом змінювалася концепція реформи на широкомасштабну приватизацію і розвиток приватних форм господар-ня. На виконання цієї концепції ВР Укр 30 січня 1992 року прийняла ЗУ “Про форми власності на землю”. Цим законом встановлювалася приватна, колективна і державна форми власності на землю. 13 березня 1992 р. було прийнято оновлений Зем кодекс України, який закріпив ці форми власності. Ці док-ти призвели до корінних змін у зем відносинах і на їх виконання була прийнята Постанова ВР Укр “Про прискорення зем реф та приватизацію землі”. 5 травня 1993 були внесені зміни і до Постан ВР УРСР “Про зем реформу”. Основними завданнями зем реф стали приватиз землі, передача її у приватну власність громадянам Укр та у колективну власність колективним с/госп підприємствам, с/г кооперативам, с/г акціон тов, садівницким товариствам. З метою прискорення зем реф і для врегулювання зем відносин в умовах ринк економ мають наступні док-ти: ЗУ “Про плату за землю”, ЗУ “Про оренду землі”, ціла низка Указів Презид Укр “Про невідкладні заходи щодо прискорення зем реформи у сфері сільскогосп вир-ва” і.т.і. В даний час в Україні здійснюється третій етап зем реформи, змістом якого є перетворення КСП у с/г юридичні особи ринкового типу, що здійснюють свою діяльність на основі приватної (а не колективної) власності на землю (реструктуризація).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]