Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zemelne_pravo_wpora.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
599.04 Кб
Скачать

76. Правовий режим використання земель зв‘язку та енергетичної системи.

Землі зв”язку – землі, які надані в користування п/м і орг-м, що здійснюють експлуатацію ліній електропередач та зв”язку.

Орг-м, що здійснюють буд-во та експлуат ліній електропередач, теле і радіоцентрів, ретрансляційних телевізійних станцій, радіорелейних ліній, повітряних і кабельних телефонно-телеграфних ліній зв”язку, надаються земельні ділянки відповідно до діючих норм і затверджених проектів на буд-во, а також зем ділянки, необхідні для тимчасового користування в період буд-ва та експлуатації цих об”єктів.

Організації, що займаються наданням послуг зв”язку, мають право встановлювати і обслуговувати апаратуру зв”язку з дозволу власників, землкористувачів та орендарів зем діл, будівель і споруд. Власники, землекористувачі та орендатори мають право відмовити п-м зв”язку тільки на підставах, передбачених з-м.

Вздовж повітряних і підземних кабельних ліній електропередачі, тел-телеграфних ліній, що проходять поза населеними пунктами, а також навколо випромінюючих споруд телерадіостанцій та радіорелейних ліній, установлюється охоронна зона. Землі в межах цих зон у власників землі та землекористувачів не вилучаються, а використовуються з обмеженнями, що передбачені правилами, затверджуваними у встановленому порядку.

На трасах кабельних та повітряних ліній зв”язку встановл охоронні зони з особливими умовами використання для підземних каб і повітр ліній зв”язку і лінійрадіофікації, розташованих поза населеними пунктами. В охоронних зонах передбач необх отримання дозволу для різного роду робіт в охоронній зоні.Письмовий дозвіл потрібно отримати також на буд, рем та інш роботи.

Тех персонал п-в, що експлуатують лінії…мають право без перешкод проходити, а при рем роботах проїзжати на тер охор зон незалежно від форми власності на землю.

77. Правовий режим земель оборони. Зони особливого режиму використання земель.

Землі для потреб оборони – землі, надані для розміщення та постійної діяльності військових частин, установ, військ-навч закладів, п/в і орг-й Збр Сил Укр, інш військ формувань та внутр військ.

Порядок надання земель для потреб оборони визначається зак-м Укр.

Землі надаються в користування військ частинам для спец цілей. Військова частина зобов”яз використовувати її за прямим призначенням, визначеним актом відведення. Мін оборони не має права змінювати цільове призначення наданої зе діл. Військовим частинам дозволено, за певних обставин, надавати с/г п-м землі полігонів, аеродромів, інш для сінокосіння, випасу худоби, посівів. Таке використан має тимчас хар-р. Відводити зі складу обор зем присадибні діл, городи не дозволяється.

Для землекористувачів військ частин встановлено на суміжних діл особл режими обмеж землекорист: а)заборонений р-н (до 5 км навколо огорожі) – землі в користуванні с/г п-в (але не ставити споруди);б)заборонна зона (може всередині і зовні).

Право оборонного землекористування.

Землі для потреб оборони – землі, надані для розміщення та постійної діяльності військових частин, установ, військ-навч закладів, п/в і орг-й Збр Сил Укр, інш військ формувань та внутр військ.Суб'єкти - учр, п-я, орг-та, військово-уч закладу Мінобор, МВС, СБ, Упр-я д охорони та ін мін-в і ведомст.

Правовий режим опред загальними нормами зак-ва про землі несельскохоз призначення (надаються землі нес / х призн або гіршої якості). Ці землі можуть использ тільки у відповідності із тим назнач, кіт було встановлено рішенням про надання зем ділянки у користування. Відповідні органи міс самовря має права передавати тимчасово неісп зем уч, предост для потреб оборони, під ча користування гражд і юр особам.

Зони особливого режиму використання земель

Уздовж державного кордону України відповідно до закону встановлюється прикордонна смуга, в межах якої діє особливий режим використання земель.

Землі в межах прикордонної смуги та інші землі, необхідні для облаштування та утримання інженерно-технічних споруд і огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об'єктів, надаються в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби України.

Навколо військових частин та оборонних об'єктів можуть створюватися зони з особливим режимом використання земель з метою забезпечення функціонування цих військових частин та об'єктів, збереження озброєння, військової техніки, іншого військового майна, охорони державного кордону України, захисту населення, господарських об'єктів і довкілля від впливу аварійних ситуацій, стихійних лих і пожеж, що можуть виникнути на цих об'єктах.

Розмір та правовий режим зон з особливим режимом використання земель встановлюються відповідно до закону.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]