Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KhUDOZhNYa_5_KURS.docx
Скачиваний:
68
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
106.66 Кб
Скачать

10 Клас.

6. Скласти план-конспект уроку за темою «Музична культура». Музична культура первісних людей. Виникнення музичних інструментів» для 10 класу ЗОШ (розділ 1, тема 2).

7. Скласти план-конспект уроку за темою «Музична культура». М. Березовський, А. Ведель, Д. Бортнянський, Г. Сковорода - видатні композитори 17-18 ст.» для 10 класу ЗОШ (розділ 2, тема 2).

8. Проведення фрагмента уроку за темою «Театральна культура». Народний ляльковий театр вертеп» » для 10-го класу ЗОШ (розділ 2, тема 3).

9. Скласти план-конспект уроку за темою «Музичне мистецтво». Камерні жанри вокальної та інструментальної музики. Напрями популярної музики. Музичне виконавство та освіта» для 10 класу ЗОШ (розділ 4, тема 2).

10. Скласти план-конспект уроку за темою «Образотворче мистецтво (розділ 4, тема 5) Художня культура української діаспори» для 10 класу ЗОШ.

11 клас.

  1. Скласти план-конспект уроку за темою «Архітектура Близького і Далекого Сходу» для 11 класу ЗОШ (розділ 1, тема 2).

  2. Скласти план-конспект уроку за темою «Російський живопис» для 11 класу ЗОШ розділ 1, тема 7).

  3. Скласти план-конспект уроку за темою «Паркова культура. Природні парки Великої Британії» для Іікласу ЗОШ (розділ 1, тема 11).

  4. Скласти план-конспект уроку за темою «Італія - батьківщина оперного мистецтва» (розділ 3, тема 2) для Іікласу ЗОШ.

  5. Скласти план-конспект уроку за темою «Кіно США» для Іікласу ЗОШ (розділ 4, тема 2).

  6. Скласти план-конспект уроку за темою «Мистецтво - посередник між культурами. Україна в сучасному мистецькому просторі» для Іікласу ЗОШ розділ 5, тема 3).

Завдання для самостійної роботи за змістовим модулем № 1 (Методика формування естетичних почуттів учнів старших класів засобами комплексу мистецтв) - 2 год.

Сутність поняття «естетичні почуття». Роль емоційних ситуацій у формуванні естетичних почуттів школярів на уроках ХК.

Методика формування естетичних почуттів у процесі взаємодії літератури і живопису.

Методика формування морально-естетичних почуттів учнів на уроках ХК. Методичні рекомендації щодо проведення уроків ХК з формування естетичних почуттів школярів. Використання творчих завдань на уроках ХК.

Завдання: Показати доцільність виховання сенсорної культури; наявності чуттєво-конктретного образу й здатності до асоціативної діяльності у виникненні естетичного почуття в учнів. Розкрити сутність і значення емоційних ситуацій у вихованні естетичних почуттів школярів. Показати роль мистецтва як засобу засвоєння через художній образ морального досвіду суспільства, розуміння мотивів моральної поведінки людей в кожній конкретній ситуації. Назвати різновиди творчих завдань з формування естетичних почуттів старшокласників на уроках ХК.

Завдання для самостійної роботи за змістовим модулем № 1 (Методика формування в старшокласників художньо-естетичних суджень як вираження естетичного смаку та ідеалу на уроках художньої культури) - 2 год.

Смак як соціологічне явище. Природа художнього смаку як різновиду естетичного смаку.

Сутність та ознаки художньо-естетичного судження.

Методичні прийоми розвитку в учнів художньо-естетичних суджень на уроках ХК. Взаємодія мистецтв як засіб формування художньо-естетичних суджень школярів.

Завдання: Розкрити феномен смаку в соціологічному аспекті. Визначити сутність естетичного і художнього смаку, показати їх відмінності. Вміти розкрити сутність та ознаки художньо-естетичного судження. Дослідити методичні прийоми розвитку в учнів художньо-естетичних суджень на уроках ХК. Розкрити взаємозв'язок музики та образотворчого мистецтва, що сприяє активізації асоціативного фонду, необхідного для естетичної оцінки старшокласників. Визначити шляхи формування художньо - естетичних

суджень старшокласників про прекрасне, почуття комічного засобами комплексу мистецтв.

Завдання для самостійної роботи за змістовим модулем № 1 (Методика комплексного використання різних видів мистецтва у вихованні художньої культури школярів) - 2 год. Особливості історичного розвитку мистецтва і можливості його комплексного впливу на художньо-естетичний розвиток особистості.

Методика використання різних видів мистецтва у вихованні художньої культури школярів.

Завдання: Обгрунтувати актуальність комплексного підходу до художнього виховання школярів засобами різних видів мистецтва. Сформулювати мету долучення комплексу мистецтв у шкільну практику. Пояснити відмінність між поняттями «синтез мистецтв» і «комплекс мистецтв». Дослідити методику (етапи) використання різних видів мистецтва у вихованні художньої культури школярів.

Завдання для самостійної роботи за змістовим модулем № 1 (Організація позакласної та позашкільної художньо-виховної роботи старшокласників) - 2 год.

Основні положення художньо-естетичного виховання учнів у позаурочній та позашкільній діяльності.

Зміст художньо-естетичного виховання школярів у позаурочний та позашкільний час. Національні пріоритети художньо-естетичного виховання.

Форми та методи позакласної та позашкільної роботи з художньо-естетичного виховання.

Застосування інноваційних виховних технологій та використання соціокультурного середовища.

Завдання: Визначити мету і завдання художньо-естетичного виховання учнів у позаурочній та позашкільній діяльності. Показати важливість забезпечення школою умов вибору різноманітних видів художньо-естетичної діяльності учнів. Назвати активні форми, спрямовані на самовираження і самоствердження школярів засобами музики, образотворчого мистецтва, театру, кіно тощо. Довести важливість орієнтації учнів на активне творче засвоєння мистецтва рідного краю. Назвати форми долучення школярів до національної культури. Охарактеризувати основні групи методів та прийомів художньо-естетичного виховання старшокласників у позаурочній та позашкільній діяльності. Назвати форми позакласної та позашкільної роботи з художньо-естетичного виховання в різних видах мистецтва. Розкрити роль художніх гуртків як форми активізації творчої діяльності школярів. Визначити мету, завдання, зміст, форми і методи роботи, способи організації занять художніх гуртків. Освітити інноваційні технології як засіб творчого розвитку школярів. Показати зростання ролі новітніх інноваційних технологій (комп'ютерного дизайну та анімації, електронної музики (гра на синтезаторах), медіакультури ( преса, звукозапис, радіо, кіно, телебачення, відео, Інтернет) в сучасних умовах розвитку інформаційного простору.

ФОРМИ І МЕТОДИ НАВЧАННЯ

Лекції, семінарські заняття із застосуванням наочного матеріалу, робота з музичним матеріалом, самостійна робота, вирішення творчих і пошукових завдань, робота в мережі Інтернет. Методи бесіди, розповіді, тестування, діалогового спілкування, візуалізації знань, драматизації, опитування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]