Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ШПОРЫ АДМ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
363.01 Кб
Скачать

73. Організаційна стр-ра та штати органів упр-ня (оргни вик. Вл.)

Оганізаційна стр-ра органів вик. вл. поділяється на 4 групи: центр. органи, органи вик. вл. АРК, міжтеріторіальні, місцеві.

Центральними є ті органи вик. вл., дія-ть яких поширюється на всю терит. Ук. Таки органи реаліз. загальне або галузеве упр-ня, здійсн. спеціальний (функціональний) вплив на об”єкти незалежно від їх міс­цезнаходження на території Ук. До них належать: КМУ, мністерства, держ комітети та ін. центральні органи вик. вл.

До органів вик. вл. АРК належать: Рда міністрів АРК, міністерства та інші органи вик. вл. АРК, повноваження яких поширюється на всю терит. АРК. Вони здійсн. загальне або галузеве упр-ня чи викон. окремі спеціальні функції держ. упр-ня об”єктами, які розташовані на терит. АРК, в межах компетенції, визначеної Конституцією та зако­нами Ук.

Міжтеріторіальні органи охоплюють своєю дія-тю певну частину те­рит. Ук., терит. декількох адмін. терит. одиниць або терит. межі якої взагалі не залежать від адмін. терит. поділу Ук. такі органи забезпе­чують галузеве упр-ня чи здійсн. спеціальні функції на відповідній частині терит. Ук.(упр-ня залізниць, митниці тощо).

До місцевих органів вик. вл. належать ті, повноваження яких поши­рюється на терит. певної адмін. терит. од.(області, району). Вони ви­кон. завдання заг. упр-ня та координації чи функцій відповідних центральних органіввик. Вл. на терит. певної області, району, міста. Це місцеві держ. адміністрції, місцеві органи міністерств та інших центральних органів вик. вл. (Київська обласна держ. адміністрація, районний відділ освіти тощо).

Щодо штатів органів упр-ня, то граничну чисельність б-я органу вик. вл. встановлює КМУ, а стр-ру центрального органу вик. вл. затвер­джує керівник відповідного центр. органу вик. вл. Щодо складу КМУ, то Прем»єр-міністр Ук. признач. Пр. Ук. за згодою більше ніж поло­вини від конституційного складу ВРУ, а персональеий склад КМУ признач. Пр. Ук. за поданням Прем»єр-міністра Ук.

75. Особли-ті адмін. Відповід-ті неповнолітніх.

Адмін. від-ть-це накладення на правопорушників загально­обов”язкових правил, які діють у держ. упр-ні, адмін. стягнень, що тягнуть за собою для цих осіб обтяжливі наслідки мат-го чи мораль-го х-ру.

До осіб віком від 16 до 18 років, які вчинили адмін. правопорушення заст. таки заходи впливу (24-1 КпАП): 1) зобов”язання публічно або в ін. формі попросити вибачення у потерпілого; 2) застереження; 3) догана або сувора догана; 4) передача неповнолітнього під нагляд батькам або особам, що їх заміняють чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадяни­нам на їх прохання.

У разі вчинення цими особами адмін. правопорушень, що передба­чені КпАП, а саме: незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту (в невеликіх розмірах) (ст.44); дрібне розкра­дання державного або колективного майна (51); адмін. правопору­шення на транспорті: порушення водіями правил експлуатіції транс­портних засобів, перевищення водіями транспортних засобів швид­кості руху, невиконання сигналів дорожнього руху та ін правил доро­жнього руху, перешкодження проведення огляду транспортних засо­бів, та ін. (121-127, 130); правопорушення, що посягають на громад­ський порядок: дрібне хуліганство (173), стрільба з вогнепальної, хо­лодної метальної чи пневматичної зброї в нас. пунктах і в невідведе­них для цього місцях або з порушенням установленого порядку(174); правопорушення, що посягають на встановлений порядок упр-ня: злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі працівника мі­ліції, члена громадського формування з охорони громад. порядку військовослужблвцям або їх образа(185), порушення гром-ми, пра­цівниками торговельних підпр-в, порядку продажу вогнепальної, хо­лодної чи пневматичної зброї, працівниками підпр-в, установ, органі­зацій правил зберігання або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї, вони підлягають адмін. від-ті на заг-х підставах. З урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи пра­воопрушника до цих осіб (за винятком ст.185) можуть бути застосо­вані заходи впливу, що передбачені ст. ст.24-1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]