Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка-НТр-2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
438.78 Кб
Скачать

9. Методи навчання

Викладання дисципліни «Нормування праці» орієнтується на такі методики викладання навчального матеріалу, як лекції інформаційного, аналітичного й дискусійного характеру, практичні та семінарські й лабораторні заняття з використанням інтерактивних методів навчання таких, як мозковий штурм, кейс-метод, рольові й дидактичні ігри, індивідуальна та самостійна робота студентів.

Дисципліна викладається як на російському, так і на українських мовах

10. Методи контролю

Перевірка знань студентів з даної дисципліни здійснюється в ході поточного, модульного та підсумкового контролю за 100-бальною системою.

Поточний контроль націлений на перевірку розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок, проведення розрахункових робіт, здатності осмислити зміст тем та опрацювати їх, умінь публічно представити певний матеріал. Об’єктами оцінки даного виду контролю виступають: систематичність та активність роботи на практичних заняттях, виконання домашніх та індивідуальних завдань, для самостійного опрацювання.

Модульний контроль оцінює теоретичні та практичні вміння, які набули студенти після опанування певного залікового модулю. Модульний контроль проводиться у формі тестів, відповідей на теоретичні питання, розв’язання практичних завдань.

При вивчені курсу «Нормування праці» передбачається дві модульних контрольних роботи: до першого модульного завдання входять теми 1-5, до другого – теми 6-12.

Завданням підсумкового контролю є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв’язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми. На іспит виносяться вузлові питання (перелік питань представлений нижче, с. 37) та типові задачі за програмою.

Критерії оцінки знань студентів підчас поточного контролю:

90-100 балів – “відмінно” – студент дав правильні і вичерпні відповіді на поставлені питання, при цьому показав високі знання понятійного апарату і літературних джерел, уміння аналізувати фактичний матеріал і статистичну інформацію, аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ, вміє креативно мислити. Студент бездоганно в усіх відношеннях виконав завдання, своєчасно і належним чином його оформив.

75-89 балів – “добре” – студент у цілому відповів на поставленні запитання, але не спромігся переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату. Завдання виконане, однак є незначні зауваження щодо логіки викладення матеріалу.

50-74 балів – “задовільно” – студент дав неповну відповідь, ухилився від аргументувань, показав незадовільні знання понятійного апарату і літературних джерел. Завдання в цілому виконане, надано своєчасно, але мають місце окремі недоліки: частина інформації відсутня або вона суперечлива, оформлення завдання задовільне.

1-49 балів – “незадовільно” – студент дав неправильну відповідь на запитання чи взагалі нічого не відповів, при проведенні контролю використовував заборонені джерела, підказки. Завдання виконане не в повному обсязі, відсутня основна інформація або вона недостовірна, застаріла; завдання оформлене із суттєвими порушеннями стандартів, надано несвоєчасно.