Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка Уголовное право.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
770.56 Кб
Скачать

Міністерство освіти

та науки України

Донецький національний

університет

Економіко-правовий

факультет

Навчально-методичні матеріали

за кредитово-модульною системою навчання

з дисципліни «Кримінальне право» (Загальна частина)

для студентів спеціальності 06.0101 «Правознавство»

(для денного відділення)

Затверджено на засіданні кафедри кримінального права і процесу Протокол № ___ від __.__.2009.

Донецьк Донну 2009

ББК Х308. 0р30

Навчально-методичні матеріали за кредитово-модульною системою навчання з дисципліни «Кримінальне право» (Загальна частина) для студентів спеціальності 7.060101 "Правознавство" денної форми навчання / Сост.: Л.К. Карпенко, І.Є. Жданова. - Донецьк: Донну, 2009 - ____ с.

Міститься програма навчальної дисципліни «Кримінальне право” (Загальна частина), цілі вивчення курсу, вимоги до знань і умінь студентів, тематичний план.

Наведені рекомендації по вивченню дисципліни, плани практичних занять, завдання для індивідуальних занять і для самостійної роботи, література.

Для студентів 2-го курсу денної форми навчання.

Укладачі Л.К. Карпенко, ст. преп.

І.Є. Жданова, ас.

Відповідальний за випуск О.М. Моїсєєв, доц.

Л.К. КарпенкоІ.Є. Жданова9

 Донецький національний

університет, 2009

1. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ЗАГАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ КУРСУ

«КРИМІНАЛЬНЕ ПРАВО УКРАЇНИ»

1.1. Опис

Кримінальне право є однією з профілюючих дисциплін, які вивчають у вищих учбових закладах України. Викладання кримінального права передбачає розкриття соціальної суті і юридичного змісту кримінального закону, взаємозв'язки його норм, оволодіння умінням їх наукового і практичного застосування. Учбова дисципліна "Кримінальне право (Загальна частина)" належить до нормативних, циклу фундаментальних і професійно-орієнтованих дисциплін. Дисципліна є обов'язковою для вивчення.

Курс «Кримінальне право України. Загальна частина» сприяє формуванню у студентів глибоких теоретичних і практичних знань з подальшим їх використанням в своїй професійній діяльності.

Теоретичні знання і практичні уміння з кримінального права є складовою частиною професійних знань і умінь фахівця-правознавця. Особливо важливі ці знання і уміння для працівників органів розслідування, прокуратури, суду, які безпосередньо здійснюють боротьбу із злочинністю, а також для адвокатів, нотаріусів, працівників юридичних служб і т.п.

Курс дає можливість поглибленого вивчення загальних базових положень кримінального права про злочин і покарання. Система курсу Загальної частини кримінального права в основному визначається системою чинного кримінального законодавства. До Загальної частини відносяться норми, які визначають завдання, принципи і основні інститути кримінального права. Метою курсу є засвоєння студентами основних правових понять, категорій, кримінально-правових інститутів, базою для яких є Конституція України і чинне кримінальне законодавство, детальне вивчення студентами конспектів лекцій і чинного законодавства, керівних роз'яснень пленуму Верховного суду України, підручників і навчальних посібників, додаткової літератури, що повинно сприяти правильному умінню аналізувати і тлумачити кримінально-правові норми, положення постанов пленуму Верховного суду України, застосовувати їх до конкретних обставин; засвоєнню основних проблем науки кримінального права; знанню сучасних тенденцій кримінально-правової політики в Україні.