Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота організація.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать

4. Послідовність виконання курсової роботи та її характеристика

Виконання курсової роботи складається з таких етапів:

    1. Вибір теми курсової роботи.

    2. Затвердження теми та закріплення за студентами об'єкта

дослідження.

    1. Складання плану курсової роботи та узгодження його із

викладачем.

    1. Збір, обробка інформації та її аналіз.

    2. Написання та оформлення курсової роботи.

    3. Перевірка та захист курсової роботи.

4.1. Вибір теми курсової роботи

Тематика курсової роботи має відповідати завданням на­вчальної дисципліни і тісно пов'язуватися з практичними потребами конкретного фаху.

Тема курсової роботи має бути цікавою для студента і пов'язаною з його діяльністю та сприяти максимальному вико­ристанню здобутих теоретичних знань і практичного досвіду.

Студент обирає тему курсової роботи згідно із запро­понованим переліком тем самостійно або із допомогою викла­дача з урахуванням особистих здібностей та пише на ім'я голови циклової комісії заяву із проханням дозволити виконання кур­сової роботи за обраною темою (див. додаток 6).

Основні критерії вибору теми курсової роботи:

- актуальність;

- новизна;

- перспективність;

- відповідність профілю навчання;

- можливість розробити тему в обмежений час і зібрати необхідну інформацію.

Залежно від того, наскільки зрозуміло й точно сформу­льовано мету роботи, настільки вдалими будуть її основні зав­дання, план, організація виконання та стиль викладу.

Правильпе визначення мети роботи дасть змогу сту­дентові висвітлити в ній основний напрям дослідження, упорядкувати пошук і аналіз матеріалу, підвищити якість роботи й уникнути загальних міркувань.

Орієнтовний перелік тем курсових робіт наведено в додатку 7.

Студент має право запропонувати іншу тему, обрану самостійно, що не ввійшла до затвердженої тематики і пов'язана з особливостями організації обслуговування в закладах ресторанного господарства в сучасних умовах. Однак така тема повинна бути, насамперед, актуальною та відповідати тематичній спрямованості дисципліни "Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства".

Запропоновану студентом тему розглядає викладач, який керує виконанням курсових робіт та визначає її відповідність навчально-науковим вимогам; після цього дає дозвіл на виконання такої курсової роботи.

4.2. Затвердження теми та закріплення за студентами об’єкта дослідження

Закріплення за студентами тем курсових робіт розглядається

на засіданні циклової комісії та затверджується заступником директора з навчальної роботи.

За необхідності, студент може змінити тему курсової роботи за письмовою заявою лише з дозволу голови циклової комісії не пізніше, ніж за місяць до закінчення строку виконання курсової роботи.

4.3. Складання плану курсової роботи та узгодження його із викладачем

План – це основа роботи. Правильність його складання обумовлює повноту розкриття змісту теми та логічний зв'язок окремих частин роботи.

Питання плану мають бути чітко сформульовані; вони не повинні дублювати назву теми та взаємодоповнювати один одного.

Під час самостійного складання плану студенти повинні звернути увагу на дотримання підпорядкованості пунктів плану внутрішній логіці дослідження обраної теми.

План курсової роботи слід розміщувати на окремій сторінці (одразу після титульного листа), він входить до змісту роботи.

Перш ніж складати план, студенти повинні уважно вивчити літературні джерела, що стосуються теми курсової роботи, та провести дослідницьку роботу, тобто потрібно, насамперед, визначити об’єкт дослідження.

Головним методологічним інструментом, що організовує процес дослідження та визначає його логічність, є формулю­вання гіпотези.

Завдання гіпотези - розкрити ті об'єктивні зв'язки та співвідношення, що є визначальними для досліджуваного явища, процесу тощо.

Вивчення різних літературних джерел дає можливість кваліфіковано сформулювати робочу гіпотезу, а на її основі - і логічний план дослідження, що сприятиме виконанню курсової роботи на належному рівні.

Після проведеної роботи студенти повинні скласти план курсової роботи (див. додаток 8).

Наприклад :

Вступ.