Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота організація.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать

Хмельницький кооперативний коледж

Хмельницького кооперативного торговельно – економічного інституту

ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Перелік питань з методичними рекомендаціями до виконання курсових робіт студентами кооперативних коледжів

  1. Загальні положення

Відповідно до типового навчального плану для підготовки молодших спеціалістів зі спеціальності 5.14010102 Ресторанне обслуговування , студентами виконується курсова робота з дисципліни "Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства".

Курсова робота - це самостійне навчально-наукове до­слідження студентів, що виконується з певного курсу або окремих його розділів. Курсова робота є одним із видів наукової роботи, самостійним науково-практичним дослідженням студен­тів.

Виконання курсової роботи має на меті:

  1. вироблення у студентів навичок проведення наукового

дослідження;

2. розвиток у студентів навичок творчої самостійної роботи;

  1. оволодіння студентів загальнонауковими та

спеціаль­нимиметодами сучасних наукових досліджень, поглибленим вивченням будь-якого питання або теми навчальної дисципліни.

Мета і завдання курсової роботи - поглибити теоретичні знання та практичні навички студентів по організації роботи закладів ресторанного господарства,у тому числі організації процесу обслуговування споживачів, задоволення їх потреб з різним рівнем доходів; сприяти розвитку пізнавальних інтересів, пошуку творчого підходу до аналізу форм і методів обслуговування та визначення ефективних напрямів розвитку підприємства в умовах ринкової економіки; набути навичок щодо застосування методів науково-пошукових досліджень, узагальнення та систематизації зібраного матеріалу.

Курсова робота відіграє важливу роль у творчому оволодінні студентів фаховими знаннями та при професійній підготовці фахівців.

Виконання курсової роботи сприяє кращому опануванню дисципліни, набуття навичок щодо проведення аналізу конкретного матеріалу, обгрунтування власних висновків і розробки рекомендацій із досліджуваної теми.

Курсова робота характеризується єдністю цілей і завдань та виконується після завершення теоретичних і практичних занять із дисципліни з метою закріплення та поглиблення здобутих студентами знань.

У процесі виконання курсової роботи студенти навчаються самостійно працювати зі спеціальною літературою, нормативно-правовими документами, статистичною інформацією, науково-методичними розробками, а також логічно та грамотно висловлювати свої думки, викладати матеріал літературною мовою.

Виконання курсової роботи сприяє опануванню мето­дологією проведення наукового дослідження з проблем організації торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг, обробки інформації із застосуванням комп'ютерної техніки, пізнанню практики та поєднанню її з теорією.

Курсова робота виконується під керівництвом викладача, який допомагає студентам у виборі теми та об'єкта дослідження для курсової роботи та її виконанні, а також надає індивідуальні консультації.

  1. Вимоги до написання курсової роботи

Курсову роботу можна написати розбірливим почерком від руки або набрати на комп'ютері. Роботу слід акуратно оформити в папці.

Обсяг курсової роботи повинен становити 25 - ЗО друко­ваних сторінок на папері стандартного формату А4 або 35-40 сторінок рукописного тексту.

Три четвертих від загального обсягу роботи повинні відображати суть теми з використанням практичного матеріалу.

Теоретичне обгрунтування повинно займати не більше, ніж одна четверта частина від загального обсягу тексту роботи.

Курсову роботу має бути виконано самостійно.

У роботі слід обов'язково відобразити економічну ефек­тивність господарської діяльності конкретного підприємства (фірми).

Курсова робота повинна :

  • містити повне, логічне та грамотне розкриття теми;

  • засвідчувати фахову зрілість, певну громадську позицію студента - автора роботи;

  • містити комерційні ситуації;

  • бути економічно грамотною;

  • мати повний та глибокий аналіз фактичного матеріалу;

  • бути підтвердженням певних позицій, висновків ілюст­раціями та документами;

  • містити елементи комерційної діяльності;

  • мати висновки та пропозиції;

  • бути акуратно оформленою із урахуванням вимог

ЄСКД.

Рівень підготовки курсової роботи значною мірою свід­читиме про ступінь засвоєння студентами теоретичних знань, а також грамотність, загальну культуру та ерудицію студентів.

Курсову роботу має бути виконано та подано до циклової комісії в термін, передбачений графіком навчального процесу.

Робота, що не містить дослідження проблеми на конк­ретному підприємстві та не відповідає вимогам щодо оформ­лення, до захисту не допускається та повертається студентові на доопрацювання.