Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова ошв Алена.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
66.4 Кб
Скачать

34

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра теорії та методики трудового і професійного навчання

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до курсової роботи з дисципліни «Основи швейного виробництва»

Комплексна тема: «Розробка та виготовлення святкових жіночіх суконь і комплектів з креп-сатину»

Індивідуальна тема: «Розробка та виготовлення святкової жіночої сукні розміру 170-88-92»

Виконав:

Студент групи

ТО-09-1

Керівник роботи:

В.В.Хренова

2011

Зміст

  1. Організаційно підготовчий етап

  2. Розробка технічного завдання

    1. Призначення проектованого виробу

    2. 2Вимоги до виробу

    3. 3Вимоги до конструкції виробу

    4. Вимого до матеріалів

  3. Розробка технічної пропозиції

    1. 1Аналіз зразків-аналогів

    2. Аналіз конструктивної побудови моделей-аналогів

      1. Оцінка якості спроектованого виробу та моделей-аналогів

    3. Висновки по технічній пропозиції

  4. Ескізне проектування

    1. Опис моделі проектованої сукні

  5. Розробка технічного проекту

    1. Вихідні дані для побудови креслення конструкції сукні

    2. Побудова базової конструкції

    3. Моделювання спідниці

  6. Розробка робочої документації

    1. Розробка робочих лекал

    2. Визначення витрат тканини на сукню, розкроювання виробу

    3. Технологічна карта на виготовлення виробу

  7. Заключний етап

    1. Розрахунок собівартості та ціни виробу

  8. Список використаних джерел

  9. Додатки

Організаційно – підготовчий етап

У нашому житті існує величезна кількість свят, на яких хочеться виглядати надзвичайно. Будь-яка дівчина виглядатиме просто чарівно на вечірці або урочистому прийомі, якщо на ній буде одягнута красиву сукню. Гардероб кожної поважаючої себе модниці обов'язково включає клубні сукні, вечірні сукні та коктейльні сукні. Зараз можна підібрати для себе саме той наряд, який буде підходити саме Вам. У магазинах і бутіках величезний вибір суконь, пошитих з різних фасонів з правильно підібраних тканин.

Сукня - один з головних видів одягу в гардеробі жінки. При цьому моделі можуть бути найрізноманітніші - від класичного маленького чорного до різнокольорового довгого. 

Історія сукні нараховує цілі століття, на протязі яких змінювався не тільки силует і фасон, а і тканини, драпірування, прикраси. Сама по собі сукня вийшла з накидок та плащів, як результат еволюції і розвитку крою, вдосконалення використаних матеріалів та тканин, збільшення різноманітності в одязі.

На протязі ХІ століття форма і стиль сукні змінювались мало, його носили по-різному. Були широко поширені туніки, які розрізнялись тільки за матеріалом і довжиною. В продовж середніх віків сукні придворних дам стали більш багатими завдяки привезеним хрестоносцями тканин зі сходу. Увійшли в моду наряди, які повністю закривали жіночу фігуру.

До середини ХV жіноча сукня стала з максимально високу лінію талії, глибокий виріз, оброблений широким коміром, довгі вузькі рукава і асиметрично задрапіровану з лівої сторони спідницю, яка розширялась до низу, переходила в довгий шлейф ззаду. Вплив в ХVІ столітті фасонів Іспанії привело до спрощення силуету і функціональної ролі самого плаття: важливим був декоративний ефект. В 1625 році Франція змінила силует сукні: зникли жорсткість і об’ємність, з’явились драпірування та м’які складки. Кінець революції (1789-1794) визначив чудовий період для жіночої сукні. Типовим для нього стала піднята під груди лінія талії. Романтизм повернув сукням легкі корсети, прибрав високу талію і довгі накидки.

ХХ століття внесло великі зміни в жіночу сукню. Поль Пуаре та інші модельєри зробили цілу революцію в моді – в 1920-ті роки з’явились ділові фасони суконь, силует став більш вузьким, лінія талії опустилась на стегна, а спідниці зупинились на рівні колін. 30-ті роки повернули пишний бюст і видовжили сукні до середини гомілки. В ті часи модою правив Голівуд: сукні «вамп», «чарльстон». Друга світова війна драматично відбилась на моді сорокових років: силует став тоншим, покрій розроблявся з врахуванням економії тканини, мільйони жінок наділи форму.

В 50-ті роки жінки стали надавати перевагу більш елегантному стилю. Шістдесяті роки ввели в моду легкість завдяки міні-юбкам, з’явились національні та етнічні стилі. Початок 70-х не принесли серйозних змін в модні тенденції: основним силуетом залишався миди. Джинсова мода зробила популярною довжину максі. Протягом 70-х колорит кантрі став основним напрямком моди, і зберігся протягом наступного десятиліття. Вісімдесяті роки з успіхом повторили стилі попередніх років, залишалось значний вплив епатажного стилю панк.

Зважаючи на те, що сукня виготовляється для святкових подій, доцільно використовувати прилеглий силует, дорогі тканини, різноманітне оздоблення. Звичайні класичні жіночі сукні миттєво перетворюються на модні привабливі моделі за допомогою незвичайного способу колірної обробки. Кольорове оформлення передбачає комбінацію червоного та золотистого.

Святковий одяг повинен прикрашати людину, створювати неповторний образ, надавати їй елегантності, вишуканості й ефектності.