Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота організація.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать
    1. Основна частина

Основна частина курсової роботи - це текстова части­на, що розкриває суть досліджуваної проблеми.

Ця частина включає такі складові:

- вступ;

- основна частина (суть роботи);

- заключна частина (висновки та пропозиції).

3.2.1. Вступ

У вступі слід обґрунтувати актуальність обраної теми, дати характеристику сучасного стану досліджуваної проблеми, визначити мету курсової роботи і завдання, зазначити предмет та об'єкт дослідження, структуру курсової роботи.

Актуальність теми. Шляхом критичного аналізу та порівняння з уже існуючими підходами до вирішення проблеми потрібно чітко й аргументовано обґрунтувати актуальність і доцільність роботи.

При з'ясуванні об'єкта, предмета і мети дослідження не­обхідно зважати на те, що між ними і темою курсової роботи має бути встановлено системні логічні зв'язки.

Об'єктом дослідження є вся сукупність відношень різних аспектів теорії і практики науки, що слугує джерелом необхідної інформації.

Предмет дослідження - це ті су ттєві зв'язки та відношення, які підлягають безпосередньому вивченню в даній роботі, є головними та визначальними для конкретного дослідження.

Методи дослідження. Слід навести перелік використаних методів дослідження або досягнення поставленої в роботі мети. Зазначені методи повинні мати тісний зв'язок зі змістом роботи, тобто слід коротко, але по суті, визначити, які саме проблеми досліджувались із допомогою того чи іншого методу.

3.2.2. Основна частина

В основній частині потрібно:

- висвітлити теоретичне обґрунтування теми;

- описати досвід вирішення проблеми кращими вітчиз­няними підприємствами (фірмами) та за кордоном;

- описати вирішення проблеми на конкретному підпри­ємстві, на прикладі якого виконується дана курсова робота.

Дана частина складається з трьох - п'яти основних розділів, що, у свою чергу, можуть поділятися на два-три підрозділи і за змістом мають відповідати спрямованості теми, підпорядковуватися основній меті та завданням, бути органічно взаємопов'язаними, мати майже однаковий обсяг.

3.2.3. Заключна частина

Висновки слід розміщувати на новій сторінці безпо­середньо після викладення суті теми.

У висновках потрібно оцінити стан вирішення проблеми, що розглядалася в курсовій роботі; зазначити негативні сторони та досягнення з урахуванням світових тенденцій вирішення по­ставленої проблеми.

Пропозиції слід розмістити після висновків із нової сторінки. Вони повинні мати конкретний характер і випливати зі змісту курсової роботи. За необхідності, пропозиції може бути обґрунтовано додатковими розрахунками. Текст висновків може бути поділено на пункти.

3.3. Додатки

Додатки повинні містити матеріал, що не може бути послідовно розміщений у тексті у зв'язку з великим обсягом, але дані відомості необхідні для повного розкриття теми.

Основними типами доповнень можуть бути:

- додаткові ілюстрації або таблиці;

- фотографії, документи, інструкції, розрахунки тощо.