Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Операційний менеджмент.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
229.38 Кб
Скачать

28. Моделі зовнішнього оточення ос.

Зовнішнє оточення ОС характеризується як сукупність змінних, які знаходяться поза межами під-ва та не є сферою безпосереднього впливу з боку його мен-ту.

Існує 2 моделі зовн. оточення:

  1. ОС являє собою центр орг-ї, який оточений буфером, що складається з інш. підсис-м орг-ї. Її характерною ознакою є те, що ОС стабільна, тому що вона захищена зовні, але недоліком є інерційність(уповільненість реагування).

  2. Передбачає, що першої моделі бути не може, тому що не можна бути відокремленим від середовища. В цьому випадку стабільність зникає, але ОС є гнучкими в процесі постійних перетворень.

29. Види взаємодії між ос та її зовнішнім оточенням.

Існують 2 види взаємодії між ОС та зовнішнім оточенням: пряма та опосередкована.

Взагалі зовнішнє оточення ОС характеризується як сукупність змінних, які знаходяться поза межами під-ва та не є сферою безпосереднього впливу з боку його мен-ту.

До прямої взаємодії зовнішнього оточення з ОС можна віднести такі фактори: це перш за все ті орг-ї та люди, які пов’язані з даним під-ом в силу цілей та задач, які ними виконуються: постачальники, споживачі, акціонери, кредитори, конкуренти, профспілки, торгові організації та ін.

Другим видом взаємодії є опосередкована взаємодія, до якої відноситься другий ряд факторів зовнішнього оточення, які не здійснили прямого впливу на оперативну діял-ть орг-ї, визначають стратегічно важливі рішення, що приймаються її мен-том. Найважливіша роль належить економічним, політичним, правовим, соціально-культурним, технологічним, екологічним, фізико-географічним факторам і змінним.

Значення факторів зовнішнього оточення різко підвищується у зв’язку із зростанням складності всієї системи суспільних відносин(соціальних, економічних, політичних та ін.). Саме зовнішнє оточення диктує стратегію й тактику орг-й.

30. Інформаційні та матеріальні потоки в ос.

Під інформаційним потоком розуміють сукупність циркулюючих в логістичній системі, а також між цією системою та зовнішнім середовищем повідомлень, які супроводжують матеріальний потік та необхідні для упр-ня та контролю логістичних операцій. Інформаційний потік відповідає матеріальному потоку та існує у формі паперових та електронних документів. Вони бувають: вхідні інформаційні потоки; вихідні інформаційні потоки;

Інформаційний потік може випереджати матеріальний, слідувати одночасно з ним або після нього. При цьому матеріальний потік може бути направлений як в одну сторону з матеріальним, так і в протилежну.

Показники, що характеризують інформаційний потік: джерело виникнення; напрямок руху потоку; швидкість передачі та прийому; інтенсивність потоку.

Під матеріальним потоком слід розуміти сировину, напівфабрикати, готові вироби, які розглядаються в процесі додавання до них різних логістичних операцій (розвантаження, транспортування, переміщення) та віднесення до відповідного інтервалу часу. Розрізняють як вхідні так і вихідні потоки.

У випадку, коли матеріальний потік віднесений не до часового інтервалу, а до моменту часу, він переходить у запас. Момент часу, коли вантаж знаходиться на шляху, він також являється матеріальним запасом.

Матеріальні потоки можуть протікати між різними підприємствами, а також в межах одного підприємства.

При збереженні на підприємстві запасів на одному рівні вихідний матеріальний потік буде дорівнювати вхідному. Упр-ня матеріальними потоками тісно зв’язано не тільки з ціною, але й і з проблемами запасів, транспорту, розподілу готової продукції, інформаційних систем.