Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЦП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
220.16 Кб
Скачать
  1. Розкрити особливості встановлення тарифів на послуги залежно від міри їх позаринкового регулювання.

Класифікація послуг за мірою їх поза ринкового регул.: 1. Послуги тарифи на які встановл.держ.органами (освіта, охорона здоровя, комунальні, транспорт заг.кор.); 2. Тарифи на які встан.під впливом «формальної саморегуляції учасників ринку» (адвокатські, нотаріальні, стоматологічні), 3. Тарифи форм.ринковим мех.. (перукарі, тренери, бінки, авіа, інтернет). Тарифи на дані послуги встан. зал.від попиту та проп.

88. Назвати основні функції ціни - 1. Облікова - інформаційна ( дає змогу визначити вартість витрат на виробництво товару та розрахувати прибуток від його реалізації. 2. Стимулююча - заохочувальний або стримуючий вплив ціни на виробництво та споживання певних видів продукції. 3 Розподільча. На підставі встановленої ціни відбувається перерозподіл національного доходу між різноманітними еконо­мічними галузями економіки 4. Балансування попиту і пропозиції. ціна, стимулюючи виробництво при дефіциті продукції і стримуючи його при надлишку товарів, забезпечує динамічний баланс між попитом і пропозицією.

5. Критерій раціонального розміщення виробництва — за допомогою цін здійснюється переміщення капіталів у ті сектора та галузі економіки, де можна одержати більш високий прибуток.

  1. Навести визначення умовно-постійних витрат – ті види ПВ, що залиш.незмінними лише у визначеному діапазоні коливань обсягів випуску.

  1. Надати визначення загальної економічної цінності товару– ціна кращого з доступних покупцеві альтернативних тов.+цінність для нього тих властивостей даного тов., які відрізняють його від цієї альтернативи.