Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ОЦІНКА БІЗНЕСУ ТА ПІДПРИЄМСТВА.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
879.62 Кб
Скачать

Питання для перевірки знань по Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оцінну діяльність в Україні"

1. У якому році був прийнятий закон України «Про оцінку майна, майнових прав і професійну оцінну діяльність в Україні:?

2. Хто може бути оцінювачем?

3. Який орган державної влади здійснює державне регулювання оцінної діяльності в Україні?

4. Який документ свідчить про право субагента оцінної діяльності на внесення його в Державний реєстр суб'єктів оцінної діяльності?

5. Ким видається сертифікат суб'єкта оцінної діяльності?

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи

1 Загальні рекомендації

1.1. Дидактичні цілі

Мета дисципліни - дати повні знання щодо теоретичних і методологічних основ організації та проведення робіт по оцінці підприємства (бізнесу)

У процесі вивчення курсу викладаються теоретичні і методологічні основи організації та проведення робіт по оцінці підприємства, пояснюється методологія оцінки вартості окремих активів підприємства.

Головною метою контрольної роботи є перевірка знання навчального матеріалу з курсу «Оцінка бізнесу та підприємства», розвиток здатностей щодо застосування знань та формування вмінь та навичок викладу розрахунків.

1.2. Структура контрольної роботи

Контрольна робота повинно містити: титульний аркуш, зміст, вступ, постановку завдання та відповідь на питання й рішення задачі, перелік посилань.

Титульний аркуш. Зразок титульного аркуша індивідуального завдання подано в додатку Б.

Зміст розташовують з нової сторінки. До змісту включають: вступ, послідовно перелічені завдання, перелік посилань і номери сторінок, які містять початок матеріалу.

Вступ розташовують з нової сторінки. Вступ повинен містить обґрунтування актуальності вивчення курсу «Оцінка бізнесу та підприємства», цілі й завдання, які випливають із нього.

Постановка задачі. Подається у форматі «дано-визначити» відповідно до одержаного завдання.

Список літератури. Подається перелік джерел інформації, що необхідні для виконання індивідуального завдання.

1.3. Організація виконання

Студенти виконують контрольну роботу за пропонованою нижче тематикою по варіантах у вигляді докладних відповідей на поставлені питання та описом рішення задач. Робота виконується за допомогою комп’ютера на стандартних аркушах формату А4. Обсяг контрольної роботи - 8-10 сторінок. Роботу слід виконувати, вказуючи назву кожного питання, та переписуючи умови задач; сторінки треба пронумерувати.

Кожний студент виконує контрольну роботу у відповідності до вказаних у таблиці номерів варіанту (додаток А), який відповідає номеру студента в журналі викладача.

Контрольна робота здається на кафедру економічного аналізу та фінансів у встановлений деканатом строк (за два тижні до початку сесії).

1.4. Оцінювання виконання контрольної роботи

Робота може повертатись на доопрацювання, якщо:

- відповіді на теоретичні питання були не повни або більша частина відповіді не по суті питання;

- більша частина задач не вирішувалася, або були використані формули з грубими помилками, або такі, що не мають відношення щодо суті задачі;

- більша частина задач містять грубу помилку в розрахунках.