Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП_ПСЗ_ЮФ_2009.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
876.03 Кб
Скачать

Задача 1.

Тягульська у зв’язку з постійними переїздами з місця на місце свого чоловіка-військовослужбовця загубила трудову книжку. Тривалий час вона працювала у Грузії. Однак на її запити жодної інформації не надійшло, тому пенсію їй призначили у розмірі мінімальної пенсії.

Яким чином можна підтвердити Тягульській свій трудовий стаж?

Чи можуть їй встановити надбавку як дитині війни до її пенсії?

Задача 2.

Мельник протягом 26 років проходила службу в органах внутрішніх справ. У 2007 році вийшла на пенсію, однак в управлінні Пенсійного Фонду їй відмовили у зарахуванні до страхового стажу періоду роботи з 2004 по 2006 роки, посилаючись на те, що відсутні дані персоніфікованого обліку.

Чи правомірною є відмова управління Пенсійного фонду?

Які періоди трудової діяльності включаються до страхового стажу?

Задача 3.

Ярошенко має 24 роки безперервного трудового стажу роботи у Канівській загальноосвітній школі. З них 4 роки вона працювала вчителем початкових класів, але за станом здоров’я змушена була перейти на 0,5 ставки на посаду шкільного бібліотекаря, де пропрацювала 20 років до 2003 року до скорочення її посади. Перебуває на обліку у районному центрі зайнятості. З 10 січня по 15 квітня 2006 року за штатним розписом працювала на платній основі головою Канівської сільської територіальної виборчої комісії. 26 серпня їй виповнюється 55 років.

Визначте трудовий стаж Ярошенко.

Які документи необхідно надати для його підтвердження?

Задача 4.

Іванов працював на шахті “Воркутуголь” з 1956 по 1967 рік про що свідчить запис у трудовій книжці. Для зарахування вказаного періоду стажу роботи у кратному розмірі місцеве управління Пенсійного фонду України вимагає надати трудовий договір, який у нього не зберігся.

Які документи вправі вимагати органи Пенсійного фонду України у даному випадку?

Якими документами можна підтвердити трудовий стаж особи?

Як вирішити ситуацію, що склалася?

Задача 5.

Соловйова з 21 липня 1989 року по 17 серпня 2009 року працювала на посаді лікаря-психіатра Вінницької психіатричної лікарні на 0,5 ставки.

Як буде обрахований цей період для страхового стажу?

Яким законодавством регулюється порядок обрахування страхового стажу?

Обрахуйте трудовий стаж Соловйової.

Задача 6.

Василевська тривалий час (з 23.07.1967 по 29.08.2008 р.) працювала на посаді керівника групи та провідного інженера електротехнічного відділу Інституту по проектуванню нафтопереробних та нафтохімічних підприємств. В управлінні Пенсійного фонду, куди вона звернулася за призначенням пенсії їй пояснили, що для підтвердження періоду роботи в інституті потрібно підтвердити науковий характер діяльності. Правонаступником інституту на даний час є ВАТ “Укрнафтохімпроект”, який відмовляється надати підтверджуючі документи про науковий характер роботи Василенко.

Які роботи можуть бути віднесені до наукового стажу?

Яким чином вирішити ситуацію, що склалася?

Обрахуйте трудовий стаж Василенко.

Задача 7.

Короленко отримує пенсію, призначену згідно Закону України “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”. При обчисленні журналістського стажу їй не зарахували період роботи на посадах інструктора відділу пропаганди та агітації Зміївського райкому партії України з 10 серпня 1973 року по 1 вересня 1974 року та завідуючого партійним кабінетом районного комітету Комуністичної партії з 1 вересня 1974 року по 1 січня 1977 року.

Чи правомірно не зарахували дані періоди до спеціального трудового стажу?

Чи можна зарахувати такі періоди до стажу державної служби?

Які документи можуть бути подані на підтвердження такого періоду діяльності?