Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП_ПСЗ_ЮФ_2009.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
876.03 Кб
Скачать

Задача 1.

Дитині Чернишової виповнилося 8 місяців і вона вирішила повернутися на роботу, але з неповним робочим днем.

Чи залишиться за нею право на отримання допомоги у зв’язку з народженням дитини та допомоги по догляду за дитиною?

На які види допомоги вона може претендувати?

Задача 2.

Сину Науменко від першого шлюбу виповнилося 6 років. Протягом останніх 4 років вони із сином проживають удвох. Батько із сином не спілкується, аліментів не сплачує та перебуває протягом 3 років на заробітках у Португалії, за рішенням суду позбавлений батьківських прав.. Два місяці назад Науменко вдруге вийшла заміж. Її другий чоловік має намір усиновити сина.

Чи зміниться соціальний статусу сина після його усиновлення?

На які види соціального забезпечення претендує дана сім’я?

Задача 3.

Хомич, яка проживає у м. Києві у січні 2009 року усиновила дитину 2 серпня 2008 року народження. Так, як вона зареєстрована у с. Рожнятівка Томашпільського району Вінницької області. 14 березня 2009 року вона звернулася до Томашпільського управління праці і соціального захисту населення із заявою про призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років. У лютому 2009 року вона звернулася із заявою про призначення допомоги у зв’язку з народження дитини. Однак у її призначенні допомоги Хомич відмовили через те, що минув 6 місячний термін з дня прийняття рішення суду про усиновлення дитини.

Чи правомірною є така відмова?

Які документи потрібно надати для отримання допомоги у зв’язку з народженням дитини?

Задача 4.

Калуцька є пенсіонеркою, отримує пенсію 418 гривень та доглядає внучку 11 місяців. Дочка є одиноко матір’ю і тому вийшла на роботу. У виплаті допомоги по догляду за дитиною орган соціального захисту відмовив через те, що бабуся отримує пенсію.

Яким чином захищає чинне законодавство одиноких матерів?

Чи правомірною є така відмова?

Задача 5.

Воловник розлучена, виховує трьох дітей 9, 12, 14 років, батько дітей протягом 14 місяців ухиляється від сплати аліментів і його місце знаходження на даний час невідоме. Їй порадили звернутися із заявою до управління праці і соціального захисту населення про призначення допомоги.

Якою має бути відповідь даного уповноваженого органу?

На які види допомог може претендувати ця сім’я?

Задача 6.

Макарчик перебуває на обліку у Білоцерківському міському управлінні праці і соціального захисту населення як одержувач допомоги на дітей одиноким матерям (на сина 1994 року народження). Допомога була призначена та виплачувалася по місяць виповнення дитині 13 років. Так як не були поновлені документи, необхідні для призначення допомоги, її виплату припинили.

Чи промірні дії міського управлінні праці і соціального захисту населення?

На який термін призначається така допомога?

Які документи для її призначення потрібно надати?

Задача 7.

Поплавська неодружена, одна виховує п’ятьох неповнолітніх дітей 15, 11, 5, 3 та одного року. Проживає у приватному будинку у сільській місцевості.

Чи має вона з дітьми право на отримання житла, державної допомоги та пільг?

Які види соціальних допомог можуть отримати сім’ї з дітьми?