Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП_Фінансовий менеджмент 2011.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
1.1 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ УПРАВЛІННЯ ТА ПРАВА

Факультет управління та економіки

Кафедра менеджменту, економічної теорії та фінансів

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор з нормативного та

науково-методичного забезпечення

___________ Савицький В.Т.

«____» ______________ 2011 р.

Робоча програма

з навчальної дисципліни

ФІНАНСОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ

Для підготовки фахівців

освітньо-кваліфікаційного рівня Спеціаліст

з спеціальності 7.03060101 Менеджмент організацій і адміністрування (за видами економічної діяльності)

Хмельницький

2011

Фінансовий менеджмент: Робоча програма з навчальної дисципліни для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня Спеціаліст з спеціальності 7.03060101 Менеджмент організацій і адміністрування (за видами економічної діяльності) / [уклад. В. П. Синчак, А. В. Крушинська]. – Хмельницький: Хмельницький університет управління та права, 2011. – 65 с.

Укладачі:

Синчак В. П., завідувач кафедри менеджменту, економічної теорії та фінансів, доктор економічних наук, професор.

Крушинська А. В. асистент кафедри менеджменту, економічної теорії та фінансів

Ухвалено кафедрою менеджменту, економічної теорії та фінансів 13 вересня 2011 р., протокол № 1

Завідувач кафедри ______________ В. П. Синчак

В.о. декана факультету

управління та економіки ______________ Н. П. Захаркевич

Рекомендовано методичною радою університету 14 вересня 2011 р., протокол № 1.

© Синчак В.П., Крушинська А.В.

© Хмельницький університет управління та права, 2011.

ЗМІСТ

Поточний контроль 54

ВСТУП

Робоча програма навчальної дисципліни «Фінансовий менеджмент» складена згідно з програмою цієї дисципліни, відповідно до освітньо-професійної програми Спеціаліста з напрямку підготовки 7.03060101 Менеджмент організацій і адміністрування (за видами економічної діяльності), та охоплює всі змістовні модулі, визначені анотацією для мінімальної кількості годин, передбачених стандартом.

Міждисциплінарні зв’язки: навчальна дисципліна «Фінансовий менеджмент» логічно пов’язана з такими дисциплінами як «Гроші та кредит», «Фінанси», «Економіка підприємства», «Бухгалтерський облік», «Фінанси підприємства», «Методи прийняття управлінських рішень», «Стратегічний менеджмент», «Інвестиційний менеджмент», «Менеджмент організацій».

Актуальність вивчення навчальної дисципліни обумовлена тим, що в умовах загострення конкурентної боротьби зростає роль ефективного управління фінансовими ресурсами підприємств. Це вимагає підготовки висококваліфікованих менеджерів, здатних застосовувати теоретичні знання на практиці, обізнаних з особливостями управління фінансовою діяльністю, формування фінансової стратегії, вміють вирішувати завдання в умовах ризику та забезпечувати беззбиткове функціонування підприємств, базуючись на принципах антикризового фінансового управління.

Робоча програма дисципліни включає в себе 9 тем, у яких розглядається: сутність, мета і функції фінансового менеджменту підприємств, методологічні засади формування систем забезпечення фінансового менеджменту підприємств, фінансова стратегія підприємства, управління активами підприємств, управління капіталом підприємств, основи управління інвестиціями підприємств, управління грошовими потоками підприємств, управління фінансовими ризиками підприємств, основи антикризового фінансового управління підприємствами.