Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП_ПСЗ_ЮФ_2009.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
876.03 Кб
Скачать

2.5.1. Приклади тестових завдань

  1. Предмет права соціального забезпечення складають: а) процесуальні відносини; б) процедурно-процесуальні відносини; в) процесуально-процедурні відносини; г) нематеріальні відносини.

  2. До страхового стажу мінімальної тривалості для призначення пенсії відноситься стаж тривалістю не менше: а) 2 роки; б) 3 роки; в) від 5 до 8 років; г) 5 років.

2.6. Індивідуально-консультативна робота

Індивідуально-консультативна робота з навчальної дисципліни “Право соціального забезпечення” здійснюється шляхом проведення періодичних консультацій для студентів викладачем (за окремим графіком). Під час індивідуально-консультативної роботи викладач додатково пояснює студентам методику і зміст самостійної роботи, надає їм консультації з теоретичних, методичних і практичних питань, при підготовці до виконання модульних завдань, рефератів, наукових, творчих, курсових, дипломних робіт тощо.

Обов’язковим при вивченні навчальної дисципліни є виконання реферату за індивідуально визначеним завданням.

Методичні поради щодо виконання рефератів

Організаційно-методичні рекомендації щодо написання реферату

Написання реферату із навчальної дисципліни “Право соціального забезпечення” є органічною складовою опанування того обширного матеріалу, котрий включається до змістового наповнення навчальної програми дисципліни.

Обсяг реферату повинен складати 15-17 сторінок рукописного (!) тексту. Текст також повинен містити список використаних джерел, до нього можуть бути додані додатки.

Реферат за структурою, як правило, складається з таких частин: вступ, основна частина (як правило, складається із двох, трьох питань), висновки і пропозиції по закріпленій темі, список використаних нормативних та літературних джерел.

Зміст реферату повинен відображати суть проблеми, яка розглядається, глибоке знання студентом наукової та спеціальної літератури, нормативно-правових актів та практики їх застосування.

Бажано, щоб студент на основі вивчених фактів теоретично обґрунтував тему, відобразив свої власні пропозиції.

Студент самостійно здійснює підбір нормативно-правових актів, загальної, навчальної, наукової та спеціальної літератури у систематизованих та електронному каталогах Наукової бібліотеки університету, а також на місцях, у відповідних виконавчих та судових органах.

Матеріали, зібрані у процесі вивчення нормативно-правових актів, літератури повинні бути проаналізовані студентом, узагальнені і використані при написанні реферату.

Примірний перелік основних нормативно-правових актів та рекомендованої літератури міститься у потемних переліках, зазначених у навчально-методичних матеріалах із самостійної роботи студентів юридичного факультету.

Порядок виконання реферату та передання на кафедру

Визначення теми реферату визначається у залежності від навчальної групи та номера, за яким записаний студент у списку у журналі за предметом “Право соціальне забезпечення України”.

Реферат подається протягом навчального семестру викладачу, котрий проводить семінарські заняття у групі.

Виконання реферату вважається обов’язковим. Його невиконання чи неподання викладачу обумовлюють недопущення такого студента до складання екзамену із навчальної дисципліни.