Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
соціальне страхування.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
583.68 Кб
Скачать

Тема 7. Медичне страхування

Сутність, принципи та призначення медичного страхування, його характерні риси та існуючий стан. Передумови проведення медичного страхування в Україні як загальнообов’язкового державного (без участі страхових компаній). Концепція становлення та розвитку загальнообов’язкового державного медичного страхування як соціаль­ного. Фінансові взаємовідносини між страховиками, страхувальни­ками та застрахованими з приводу медичного страхування. Порядок формування та використання коштів для проведення медичного страхування; можливості, переваги та недоліки часткового залучення коштів інших державних соціальних страхових фондів. Місце та роль держави в організації медичного страхування в Україні як загально­обов’язкового державного соціального, перспективи його становлення та розвитку.

Тема 8. Страхування на випадок безробіття

Сутність, місце і роль загальнообов’язкового державного соціаль­ного страхування на випадок безробіття у системі соціальної безпеки держави. Законодавче регулювання страхування на випадок безробіт­тя, основні положення діючих нормативно-законодавчих документів та їх основні положення. Загальні та специфічні принципи страху­вання на випадок безробіття. Характеристика сторін (суб’єктів) стра­хових правовідносин, їх права, обов’язки та відповідальність за нена­лежне виконання своїх зобов’язань. Фонд соціального страхування на випадок безробіття, його юридичний статус, організаційна структура, напрями діяльності, порядок формування та цільового використання коштів; характеристика страхових випадків. Порядок матеріальних страхових соціальних виплат та надання соціальних послуг застра­хованим особам. Державний нагляд у сфері страхування.

Тема 9. Державне пенсійне страхування

Сутність, місце і роль загальнообов’язкового державного пенсій­ного страхування у системі соціальної безпеки держави. Структура пенсійної системи в Україні та характеристика її рівнів. Законодавче регулювання державного пенсійного страхування, основні положення діючих нормативно-законодавчих документів та їх основні положен­ня. Загальні та специфічні принципи державного пенсійного страху­вання. Характеристика сторін (суб’єктів) страхових правовідносин, їх права, обов’язки та відповідальність за неналежне виконання своїх зобов’язань. Державний Пенсійний Фонд України, його юридичний статус, організаційна структура, напрями діяльності, порядок форму­вання та цільового використання коштів; характеристика страхових випадків. Порядок матеріальних страхових соціальних виплат і надання соціальних послуг застрахованим особам у межах солідарної та накопичувальної систем пенсійного забезпечення. Державний нагляд у сфері державного пенсійного страхування.

Тема 10. Недержавне пенсійне страхування

Сутність, місце і роль недержавного пенсійного страхування у системі соціальної безпеки держави. Законодавче регулювання недер­жавного пенсійного страхування, основні положення діючих норма­тивно-законодавчих документів та їх основні положення. Загальні та специфічні принципи недержавного пенсійного страхування. Харак­теристика сторін (суб’єктів) страхових правовідносин, їх права, обов’язки та відповідальність за неналежне виконання своїх зобов’я­зань. Недержавні пенсійні фонди в Україні, їх види, юридичний ста­тус, взаємовідносини з державою, організаційна структура, напрями діяльності, порядок формування та цільового використання коштів; характеристика страхових випадків. Пенсійні активи. Пенсійні схеми та пенсійні контракти. Порядок матеріальних страхових соціальних виплат і надання соціальних послуг застрахованим особам. Держав­ний нагляд та контроль у сфері недержавного пенсійного страхування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]