Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
соціальне страхування.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
583.68 Кб
Скачать

Плани практичних занять Практичне заняття 1

    1. 1.   Зобразити графічно схему взаємозв’язків і взаємозалежностей між загальними принципами соціального страхування в Україні та специфічними для соціального страхування на випадок безробіття принципами.

    2. 2.   Обчислити страхові внески до Фонду соціального страхування на випадок безробіття за рахунок коштів роботодавця, якщо нарахо­вано 6 730 грн фактичних витрат на оплату працi.

    3. 3.   Обчислити страхові внески до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття за рахунок коштів працюючих громадян, якщо нараховано 1 220 грн заробітної плати.

    4. 4.   Фактичні витрати на оплату праці суб’єкта господарювання виробничого профілю за звітний місяць склали 10 650 грн, у тому числі нараховано: 1-му працівнику 2 900 грн; 2-му працівнику 2 680 грн; 3-му працівнику 1 920 грн; 4-му працівнику 3 150 грн. Обчислити страхові внески до Фонду загальнообов’язкового соціаль­ного страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань та до Фонду соціального страхування на випадок безробіття. Клас про­фесійного ризику виробництва 21-й.

Практичне заняття 2

    1. 1.   Обчислити страхові внески до Фонду соціального страхування на випадок безробіття, до Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, якщо в цілому по підприємству нараховано 15 100 грн фактичних витрат на оплату праці. Клас професійного ризику виробництва 49-й.

    2. 2.   Обчислити штраф за несвоєчасну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, якщо заборго­ваність становить 2 640 грн, прострочка платежу:

  1. 1) 29 днів;

  2. 2) 51 день;

  3. 3) 146 днів.

    1. 3.   Нарахувати пеню, якщо прострочка сплати страхових внесків становить 44 дні, заборгованість 2 880 грн, облікова ставка НБУ 12 % (на дату розв’язання задачі).

    2. 4.   Обчислити штраф за несвоєчасну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, якщо заборго­ваність становить 11 420 грн, прострочка платежу:

  1. 1) 28 днів;

  2. 2) 80 днів;

  3. 3) 195 днів.

Нарахувати пеню у кожному випадку.

    1. 5.   Посадова особа підприємства порушила строк реєстрації як платника страхових внесків до Фонду соціального страхування на випадок безробіття. Визначити адміністративний штраф:

      1. 1) за одне порушення протягом року: а) мінімальний; б) макси­мальний;

      2. 2) за повторне порушення протягом року: а) мінімальний; б) максимальний.

    1. 6.   Посадова особа підприємства сплатила страхові внески до Фонду соціального страхування на випадок безробіття несвоєчасно та не у повному обсязі, а також несвоєчасно подала звітність про сплату страхових внесків.

Визначити мінімальні та максимальні адміністративні штрафи:

  1. 1) за одноразові порушення у кожному випадку;

  2. 2) за повторні порушення у кожному випадку протягом року, якщо адміністративні стягнення вже накладались.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]