Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
соціальне страхування.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
583.68 Кб
Скачать

Питання для самопідготовки і самоконтролю знань

    1. 1.    У чому полягає сутність та призначення загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань?

    2. 2.    Розкрийте призначення загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

    3. 3.    Яка структура системи загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Україні?

    4. 4.    Які Ви знаєте види виплат у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань?

    5. 5.    Наведіть перелік принципів проведення загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

    6. 6.    У чому полягає комплексний характер практичної реалізації принципів проведення загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань?

    7. 7.    Який юридичний статус має державний Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань?

    8. 8.    Які напрями діяльності державного Фонду соціального страху­вання від нещасних випадків на виробництві та професійних захво­рювань?

    9. 9.    Назвіть суб’єктів загальнообов’язкового державного соціаль­ного страхування від нещасних випадків на виробництві та профе­сійних захворювань і вкажіть їх функції, права та обов’язки.

    10. 10. Який порядок формування коштів Державного Фонду соціаль­ного страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань?

    11. 11. Який порядок використання коштів Державного Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань?

    12. 12. Які фінансові санкції та адміністративні стягнення існують за порушення чинного законодавства в системі загальнообов’язкового державного страхування соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань?

    13. 13. Які Ви знаєте напрями державного регулювання загально­обов’язкового соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань?

 

Тематика індивідуальних навчально-дослідних завдань

  1. 1.   Характеристика соціального страхування від нещасних випадків на виробництві як частини державних фінансів.

  2. 2.   Характеристика джерел фінансування загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

  3. 3.   Порядок формування тарифів страхових внесків на загально­обов’язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві.

  4. 4.   Місце і роль загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у системі соціальної безпеки країни.

  5. 5.   Існуючий стан і перспективи розвитку загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

  6. 6.   Характеристика нормативно-законодавчої бази організації та проведення загальнообов’язкового державного страхування від нещас­них випадків на виробництві та зміст основних її положень.

  7. 7.   Переваги, недоліки організації та проведення загальнообов’яз­кового державного страхування від нещасних випадків на вироб­ництві.

  8. 8.   Поглиблення соціально-економічного змісту і посилення ролі загальнообов’язкового державного страхування від нещасних випад­ків на виробництві.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]