Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
соціальне страхування.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
583.68 Кб
Скачать

Плани практичних занять Практичне заняття 1

  1. 1.   Зобразіть схематично та письмово обґрунтуйте взаємозв’язок і взаємозалежність між класом професійного ризику виробництва, ймовірністю настання страхового випадку, ставками відрахувань соціальних страхових внесків на страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, що спричинили втрату працездатності.

  2. 2.   Зобразити графічно схему взаємозв’язків і взаємозалежностей між загальними принципами соціального страхування в Україні та специфічними для соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань принципами.

  3. 3.   Накреслити схему документообороту при оформленні двох видів соціальних виплат по соціальному страхуванню від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (за вибором студента).

  4. 4.   З’ясувати порядок розслідування обставин нещасного випадку на виробництві та накреслити схему документообороту з оформлення відповідної соціальної виплати.

Практичне заняття 2

  1. 1.   Фактичні витрати на оплату праці в цілому по підприємству за звітний місяць становлять 8 620 грн. Обчислити страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, що спричинили втрату працездатності. Клас професійного ризику виробництва 42-й.

  2. 2.   Фактичні витрати на оплату праці в цілому по підприємству за звітний місяць становлять 5 280 грн. Обчислити страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, що спричинили втрату працездатності. Клас професійного ризику виробництва 57-й.

  3. 3.   Обчислити страхові внески до Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності за рахунок коштів роботодавця та до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на вироб­ництві та професійних захворювань, якщо в цілому по підприємству нараховано 23 650 грн. фактичних витрат на оплату праці. Клас професійного ризику виробництва 33-й.

  4. 4.   Фактичні витрати на оплату праці суб’єкта господарювання виробничого профілю за звітний місяць склали 9 440 грн, у тому числі нараховано: 1-му працівнику 2 150 грн; 2-му працівнику 2 680 грн; 3-му працівнику 1 640 грн; 4-му працівнику 2 970 грн. Обчислити страхові внески до Фонду загальнообов’язкового соціального страху­вання на випадок тимчасової втрати працездатності та до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Клас професійного ризику виробництва 61-й.

 

Практичне заняття 3

    1. 1.   Обчислити штраф за несвоєчасну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, якщо заборго­ваність становить 860 грн, прострочка платежу:

  1. 1) 19 днiв;

  2. 2) 35 днів;

  3. 3) 110 днів.

    1. 2.   Нарахувати пеню, якщо прострочка сплати страхових внесків становить 75 днів, заборгованість 870 грн, облікова ставка НБУ 12 % (на дату розв’язання задачі).

    2. 3.   Обчислити штраф за несвоєчасну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, якщо заборго­ваність становить 720 грн, прострочка платежу:

  1. 1) 5 днiв;

  2. 2) 67 днів;

  3. 3) 143 дні.

Нарахувати пеню у кожному випадку.

    1. 4.   Посадова особа підприємства порушила строк реєстрації як платника страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового держав­ного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Визначити адміністративний штраф:

      1. 1) за одне порушення протягом року: а) мінімальний; б) мак­симальний;

      2. 2) за повторне порушення протягом року: а) мінімальний; б) максимальний.

    1. 5.   Посадова особа підприємства невчасно повідомила Фонд загаль­нообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань про нещасні випадки, що сталися, а також несвоєчасно подала звітність про сплату страхових внесків.

Визначити мінімальні та максимальні адміністративні штрафи:

  1. 1) за одноразові порушення у кожному випадку;

  2. 2) за повторні порушення у кожному випадку протягом року, якщо адміністративні стягнення вже накладались.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]