Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MAKE THE GRADE (кафедра).doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать

1.3. Mediaton

Ex. 1. Render the following text into English.

АНГЛІЙСЬКІ КАНІКУЛИ НА МАЛЬТІ

Мальта – невеликий острів у Середземному морі, знаходиться поряд з італійським островом Сицилія. Мальта славиться своїм м‘яким кліматом, синім морем , ласкавим сонцем. Щорічно сюди приїжджає біля 1 млн. 200 тис. туристів та студентів. Не диво, що цю країну вибирають європейці: французи, німці, іспанці, англійці. Насамперед на Мальту приїжджають вивчати англійську мову.

Всі мальтійці володіють англійською мовою, яка стала для них рідною за 160 років британської присутності. Це - друга офіційна мова на острові. Мовні школи Мальти успішно конкурують з британськими завдяки широкій мережі канікулярних таборів, навчанню, яке тут дешевше; літом радує ціна чартерного перельоту.

Багато мальтійських шкіл входить в міжнародну систему, з мовними центрами у всьому світі: в Англії, США та інших англомовних країнах. Серед них школа EF, Inlingua, Berlitz Academy, International House. Багато навчальних закладів мають філіали в Великій Британії і на Мальті, що гарантує високу якість викладання – це European Centre, Institute of English Language Studies. Виключно мальтійськими школами є, наприклад, школа-піонер мальтійського навчального ринку NSTS, European School of English, English Language Academy, Master Academy та інші.

В методиці викладання на Мальті домінує британська традиція – комунікативний метод. Акцент здійснюється на розмовну практику, використання вивчених слів та граматику. На уроках багато спілкування, діалогів, ситуацій для обговорення, ролевих ігор. Девіз мальтійських шкіл – “Щоб навчання було в радість” – особливо важливий для українських студентів. Адже у багатьох з них граматика та словниковий запас на високому рівні, а розмовна мова – слабкувата. Мовне середовище допомагає подолати мовний бар‘єр. Ще одна перевага Мальти – міжнародне студентське оточення. Набуваючи друзів з різних країн, студенти просто вимушені спілкуватися англійською – єдиним можливим засобом комунікації.

Новинкою мальтійського освітянського ринку є програма вивчення мови з подальшим стажуванням на підприємствах або в готелях. Програма розрахована на 4-6 тижнів. Для участі у таких програмах необхідні гарні знання англійської мови. Чудове співвідношення “ціна-якість” в Мальтійських школах доповнюється привабливими культурними програмами, включаючи поїздки до Валетти, Мeдини, оглядові екскурсії по Мальті. Тепла сонячна погода з травня до вересня дозволяє займатися активним відпочинком: дайвінгом, віндсерфінгом...

Ex. 2. Render the following text into English.

ВИПРОБУВАННЯ ПО-ЗАМОРСЬКОМУ

Зацікавленість наших громадян в отриманні різних мовних сертифікатів міцніє з року в рік. Дехто потребує свідоцтва про успішно складені іспити для еміграції або навчання в закордонних вузах, іншим - для працевлаштування в філіалах іноземних компаній або для підвищення самооцінки. Слід зазначити , що система складання міжнародних іспитів настільки сильно відрізняється від наших національних, що потребує спеціальної підготовки.

Міжнародні іспити з основних європейських мов чітко пов‘язані з так званими рівнями мовної компетенції. Ось чому підготовка до іспиту, як правило, починається з визначення того, як володіють іноземною мовою ті, хто записалися на курси. Основною класифікацією мовної компетенції є “Шкала Ради Європи” – CEF (Common European Framework) – яка встановлює єдині стандарти, що застосовуються в усіх європейських країнах в процесі викладання іноземних мов і в процесі оцінки знань студентів.

Відповідно до CEF знання мови визначаються з шести рівнів (від нижчого A1 до найвищого С2) за допомогою формули can do – набору компетенцій і навичок, які може продемонструвати людина впродовж спеціального тестування. Більш детально Шкала Ради Європи виглядає так:

A1 Breakthrough (рівень виживання),

A2 Waystage (рівень елементарного володіння),

B1 Threshold (пороговий рівень),

B2 Vantage або Independent User (рівень незалежного користувача),

C1 Effective Operational Proficiency або Competent User (рівень професійного володіння,

C2 Mastery або Good User (рівень досконального володіння).

Крім того, існує і ”Міжнародна шкала рівнів”, яка в відповідності до ступенів CEF виглядає таким чином: найнижчий рівень – Beginner, A1 – Elementary, A2 – Pre-Intermediate, B1 – Intermediate, B2 – Upper-Intermediate, C1 – Advanced, C2 – Proficiency.

Оскільки англійська сьогодні є мовою міжнародного спілкування, існує багато екзаменів з англійської, і всі вони діляться на два типи: кембриджські (Cambridge ESOL) та альтернативні. Найбільш поширеними екзаменами кембриджської серії є FCE (First Certificate in English), який проводять при наймі іноземців на роботу, та CFE (Certificate in Advanced English), складання якого вимагається при вступі іноземців до коледжів та університетів Великої Британії. Серед альтернативних екзаменів найпопулярнішими є GMAT (Graduate Management Admission Test), необхідний для отримання освіти по системі МБА в бізнес-школах США та інших країнах, TOEFL (Test of English as a Foreign Language, - екзаменаційний тест для вступу до вузів США і Канади) та IELTS (International English Language Testing System), сертифікат про складання якого вимагається при вступі до вузів Великої Британії, Австралії та Нової Зеландії, а також для працевлаштування в цих країнах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]