Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MAKE THE GRADE (кафедра).doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать

5.3. Mediation

Ex. 1. Render the following text into English.

АНГЛІЙЦІ, ЯКІ ВОНИ...

Національний характер живе скрізь. Але жодному іншому народу це не так притаманно як англійцям, які ніби мають патент на живучість своєї натури. Стабільність та постійність – найяскравіші риси англійців. Вони менше, ніж інші народи, піддаються впливу часу. Важливо підкреслити, що при всій своїй стабільності, характер складається із досить суперечливі, навіть парадоксальних рис, деякі з них досить очевидні, інші навпаки – важко помітні.

Матеріалістичний народ – хто має сумніви щодо цього? Англійці дали світу велику кількість містиків, поетів, ідеалістів. Народ колоністів, вони виявляють безмежну прихильність до своєї країни, до свого народу. Невтомні морехідці та землероби, вони одночасно пристрасні садоводи. Їх допитливість дозволила їм познайомитись з кращим з того , чим володіють інші держави, але все ж вони залишились віддані своїй країні. Захоплюючись французькою кухнею, англійці не імітуватимуть її у себе вдома. На рідкість законослухняний народ, вони обожнюють читати про злочини та насильство. Будучи втіленням конформізму, вони в той же час є закоренілими індивідуалістами, і серед них є багато ексцентриків.

Все це парадокси, до яких слід додати ще один: вони рідко бувають загадковими та непередбаченими. Несправедливо стверджувати, ніби англійці ніколи не мінялись. Зміни відбуваються скрізь. На краще чи на гірше, споконвічні риси англійської натури і зараз глибоко впливають на національний характер та загальний стиль життя.

Англійці не люблять розголошувати стан своїх справ. Якщо це письменники, вони не розмовляють про свої книжки. Якщо це мислителі, вони не обговорюють свої теорії. Якщо це політики, вони не оприлюднюють свої програми. Коротко кажучи, вони ніби вважають своє трудове життя чимось відокремленим від життя в суспільстві.

Англія – це країна терпіння, наполегливості, розважливої послідовності в думках; країна, яка поважає не гучну абстрактну теорію, а маленькі тверді камінчики повсякденного досвіду.

Нічого, здавалось би, не приховує про себе Англія. І ніхто так не вміє сміятися над нею, як вона сама над собою.

Ex. 2. Render the following text into English.

ЯК БУТИ ІНОЗЕМЦЕМ В АНГЛІЇ.

Іноземцем взагалі не варто бути. Це непристойно і ознака поганого смаку. Немає рації робити вигляд, що це не так. Злочинець може виправитися і стати гідним громадянином своєї країни. Іноземець не може виправитися. Він завжди залишиться іноземцем. Він може стати британцем, але ніколи не стане англійцем.

Варто змиритися з сумною дійсністю. Є благородні англійці, які можуть вам пробачити. Є щедрі душі, які можуть зрозуміти, що це не ваша провина. Не забувайте, що англійці вважають іноземців потішними. Їм здається комічним, що люди розмовляють іноземними мовами, тиснуть один одному руки.

Англія та англійці стали володарями світу ще з наполеонівських часів. Важко очікувати, щоб англійці не стали зверхніми, стільки часу домінуючи у світі.

Попри все, Англія чудова, багата традиціями країна. Щоб її зрозуміти, необхідно подолати звичку підходити до іншого народу зі своїми мірками. Поводьтеся скромно. У Франції вважається грубим дати розмові затихнути. В Англії – поспішати підтримувати її. Якщо ви чемпіон світу з тенісу, скажіть: “Так, я граю з горем навпіл”. Якщо ви один перепливли Атлантику на маленькому човні, скажіть: “Я трохи займаюсь парусним спортом”.

В багатьох відношеннях англійці найввічливіший та найзухваліший народ у світі. Їх ввічливість виникає з поваги до людської особистості і заохочується доброзичливістю. Англійська ввічливість – це неперевершене мистецтво. Навіть якщо з вас вірьовки в‘ють, цей процес втілений в таку галантну форму, що ви нізащо не здогадаєтесь, що вас використовують.

Їх зверхність – це складніше почуття, що являє собою суміш підозрілості, байдужості та недоброзичливості. В той же час англієць привітний, людяний, витриманий. Він має почуття обов‘язку, громадського порядку, бережливості та любові до тварин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]