Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Н_НДосл_4У.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
457.22 Кб
Скачать

Критерії оцінювання якості знань студентів

Система КМСОНП припускає 100-бальну шкалу оцінки навчальної діяльності студента. Рейтингова оцінка знань дозволяє більш об’єктивно оцінювати знання і навички студентів в процесі навчання й додержуватись вимоги об’єктивності, індивідуальності, гласності і обґрунтування оцінок.

Розподіл балів

НД

Поточне тестування

Змістовий модуль 2

МКР

Сума

Залік

Теми

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

30

100

АР

5

5

СР

5

5

5

5

5

7

7

7

7

7

Шкала оцінювання в кмсонп та ects

90-100 – ''відмінно'' (А) – відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок;

83-89 – ''дуже добре'' (В) – вище середнього рівня з кількома помилками;

75-82 – ''добре'' (С) – в загальному правильна робота з певною кількістю помилок;

67-74 – ''задовільно'' (D) – непогано, але зі значною кількістю недоліків;

60-66 – ''достатньо'' (Е) – виконання задовольняє мінімальні критерії ;

35-59 – ''незадовільно'' (FХ) – потрібно попрацювати перед тим, як досягти мінімального критерію;

1-34 – ''незадовільно'' (F) з обов’язковим повторним курсом – необхідна серйозна подальша робота.

Якщо студент набрав 60 балів, це дає йому право бути допущеним до заліку.

Оцінка ЕСТS

За національною системою

Визначення

А

5 відмінно

- знає загальні відомості про науку; сучасні наукові пріоритети України; існуючі наукові поняття та уявлення;

- вільно, логічно послідовно, усвідомлено, з використанням наукової термінології висловлює логіку проведення наукового дослідження;

- розуміє процедуру підготовки та проведення наукового експерименту;

- уміє знаходити нове в педагогічних явищах, виявляти в них приховані зв’язки та закономірності; точно описувати факти та явища з використанням загальноприйнятої термінології; підбирати споріднені факти за їх суттєвими ознаками, групувати їх у відповідності із загальнонауковими правилами;

При розв’язанні практичних задач, завдань уміє проводити аналіз фактів і явищ, виділяти з них загальне й одиничне, суттєве та другорядне; не допускає фактичних і методичних помилок; вільно володіє термінологією, демонструє високу методологічну культуру.

В

4

дуже добре

Знає програмний матеріал, значно вище середнього рівня, повно, логічно і по суті його висловлює, не допускає істотних неточностей у відповідях на питання, вільно застосовує вивчений матеріал при проведенні науково-педагогічного дослідження в межах практики, проявляє аналітичні здібності при виконанні завдань, володіє необхідними навиками в їх виконанні.

С

4

добре

- допускає неістотні неточності у визначенні загальнонаукових понять:

- порушує послідовність при визначені логіки проведення наукового дослідження.

При розв’язанні практичних завдань пропонує доцільні варіанти розв’язання проблемної ситуації, володіє знаннями про форми і методи наукового дослідження, проте не завжди може виділити проблему в запропонованій ситуації або правильно виділяє проблему, пропонує найоптимальніші варіанти розв’язання ситуації, проте формулює їх на життєвому рівні.

Д

3 задовільно

- не розкриває деякі з основних положень питання;

- випробовує утруднення в підтвердженні теоретичних положень фактами наукової практики.

При розв’язанні практичних завдань утруднюється у визначенні проблеми в пропонованій ситуації, не знає деяких форм і методів наукового дослідження або дає не аргументовані відповіді, або роботу з клієнтами описує поверхнево і безладно; допускає фактичні і методичні помилки, що знижують ефективність наукової роботи.

Е

3 достатньо

Знання тільки основного програмного матеріалу. Відповіді правильні, але мають окремі неточності, не носять правильності формулювання. Володіє уміннями рішення поставлених задач, здатний аналізувати, порівнювати, узагальнювати і робити висновки.

2 незадовільно

- називає основні положення і поняття, але не розкриває їх, не підтверджує прикладами з практики, не дотримується логіки викладу, не може зробити узагальнення висловлюваного матеріалу.

При розв’язанні практичних завдань утруднюється у визначенні проблеми, варіантів її розв’язання, пропоновані форми і методи наукового дослідження не відповідають цим категоріям; допускаються грубі фактичні і методичні помилки.

F

2 незадовільно

Знає менше половини програмного матеріалу, має нечіткі уявлення про об'єкт вивчення, допускає істотні помилки, невпевнено, з великими труднощами виконує запропоновані завдання. Необхідна серйозна подальша робота, обов’язковий повторний курс.