Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕК І БУХ ОБЛІК В ТВАР Консп 2011.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.51 Mб
Скачать

124

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Л.І. Сухініна

Економіка і бухгалтерський облік в тваринництві Опорний конспект лекцій

МИКОЛАЇВ

2011

УДК 338.43: 637.52

ББК 65:325.1

С 91

Друкується за рішенням методичної комісії факультету менеджменту Миколаївського державного аграрного університету

Протокол № 7 від 29.04.2011 р.

Рецензенти:

Г.І. Калініченко – доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва, кандидат сільськогосподарських наук.

Р.Н. Скупський – доцент кафедри економіки та менеджменту МНУ ім. В.О. Сухомлинського, кандидат економічних наук.

Укладач: Сухініна Л.І., к.т.н., доцент кафедри економіки сільського господарства

С 91 Економіка і бухгалтерський облік в тваринництві : конспект лекцій / Л.І. Сухініна – Миколаїв : МДАУ, 2011 – 122 с.

Викладено питання визначення ресурсного потенціалу тваринництва, економіки виробництва продукції тваринництва, теоретичні основи бухгалтерського обліку, облік грошових коштів, розрахункових операцій, запасів і необоротних активів та витрат виробництва в тваринництві. Розраховано на студентів напряму 6.090102 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» денної та заочної форми навчання

УДК 338.43: 637.52

ББК 65:325.1

С 91

© Миколаївський державний аграрний університет, 2011

ПЕРЕДМОВА

Входження України в ринкову економіку підтвердило, що ефективність і господарської і комерційної діяльності залежить від компетентності управлінських кадрів, їх знання конкретної, економіки, законодавчого поля, в якому треба діяти, соціальних аспектів господарювання.

Пожвавлення інтересу до економіки, оновлення змісту економічної освіти - одна з прикмет вищої школи початку XXI століття

Економічні знання безсилі провістити конкретний розвиток подій, але вони здатні відкрити їх економічну логіку, в пізнанні якої лежить її практична вартість. Вивчення економічної науки формує основи інтелігентності, виховує культуру соціально-абстрактного мислення; орієнтує на дійсну соціальну вартість: економічну свободу особистості, право на доходну вартість, на підприємництво. Вивчення сучасної економіки - це оволодіння цивілізованими формами економічної діяльності, які розраховані на незалежних і бажаючих економічної самостійності людей, ладних своїми зусиллями будувати свій матеріальний добробут.

Практика господарювання на ринкових засадах, якісні зміни в соціально-політичному побуті України потребують необхідність пошуку удосконалення методів навчання, впровадження нових технологій організації навчального процесу.

Опорний конспект, один з конкретних за формою та змістом посібників, подає матеріал стисло, чітко формулює думки, аналізує лише головне, чим створює передумови для самостійних роздумів та для дискусій, які допомагають студентам краще засвоїти теоретичні та методичні положення, характер практики господарювання і дати найбільшу віддачу.

Посібник буде корисним для студентів, що вчаться за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».