Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КМ_Metod_3sem_print_A5.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

5.2.3 Властивості драйвера

Вкладка Драйвер діалогового вікна властивостей мережного адаптера надає наступну інформацію про драйвер:

  • виробник драйвера; звичайно це компанія Microsoft чи виробник адаптера;

  • дата випуску драйвера;

  • версія драйвера; ця інформація корисна при з'ясуванні, чи встановлена у вас остання версія;

  • компанія, що надає цифрову сигнатуру для підписування драйвера.

Клацнувши мишею на кнопці Відомості про драйвери в нижній частині вкладки Драйвер, ви відкриєте діалогове вікно докладного опису файлу драйвера Відомості про файли драйверів. Це вікно містить наступні відомості:

  • місце розташування файлу драйвера, що корисно при пошуку несправностей;

  • первісний постачальник драйвера; звичайно, це його виробник;

  • версія файлу; потрібно при пошуку несправностей;

  • інформація про авторське право.

Кнопка Видалити в нижній частині вкладки Драйвер дозволяє видалити драйвер із комп'ютера. Це робиться в тому випадку, якщо потрібно замінити драйвер зовсім новою версією. Як правило, драйвер обновляють, не видаляючи його.

Для відновлення драйвера клацніть мишею на кнопці Відновити драйвер в нижній частині вкладки Драйвер. Буде запущений майстер модернізації, що допоможе вам обновити ваш пристрій.

Порада. Якщо ви не можете знайти драйвер для вашої мережної карти чи посібник по його конфігуруванню, зверніться на web-сайт постачальника. Як правило, там містяться останні версії драйверів і список питань, що часто задаються (Frequently Asked Questions, FAQ) і зв'язані з вашим устаткуванням.

5.2.4 Властивості ресурсу

Кожен драйвер, встановлений на комп'ютері, використовує його ресурси. До числа ресурсів відносяться запити на переривання (IRQ), пам'ять і настроювання введення/виведення (I/O). Ресурси, які використовуються мережним адаптером, перераховуються на вкладці Ресурси діалогового вікна властивостей мережного адаптера. Ця вкладка важлива при пошуку несправностей: якщо кілька пристроїв намагаються використовувати ті самі ресурси, всі ці пристрої не будуть працювати належним чином. У вікні Список конфліктуючих пристроїв в нижній частині вкладки Ресурси (Рис. 5.1) повідомляється, чи існують які-небудь конфлікти.

Рисунок 5.1 – Ресурси мережного адаптеру

Вправа. Переглядання властивостей мережного адаптера

1. Відкрійте панель керування і двічі клацніть мишею на значку Мережа і віддалений доступ до мережі. Потім двічі клацніть на пункті Підключення по локальній мережі, у вікні, що відкрилося, натисніть кнопку Властивості. В діалоговому вікні властивостей натисніть кнопку Налаштувати.

2. На вкладці Загальні діалогового вікна властивостей мережного адаптера перевірте вікно Стан пристрою. Там має бути написано Пристрій працює нормально.

3. Відкрійте вкладку Додатково. Вивчіть властивості вашого драйвера.

4. Перейдіть на вкладку Драйвер. Зверніть увагу на дату й версію драйвера. Клацніть мишею на кнопці Відомості про драйвери, ви побачите, де знаходиться файл драйвера вашого мережного адаптера. Натиснувши на кнопку ОК, закрийте діалогове вікно з відомостями про файл драйвера.

5. Перейдіть на вкладку Ресурси. Вивчіть ресурси, які використовуються вашим мережним адаптером. Переконайтеся, що у вікні Список конфліктуючих пристроїв написано Конфлікти не виявлені.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]