Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КМ_Metod_3sem_print_A5.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

Лабораторна робота № 5 установка і конфігурування мережних адаптерів

Мета роботи – ознайомитися із процесом установки і конфігурування мережних адаптерів віртуальної ОС Windows XP.

Примітка. Усі дії в даній лабораторній роботі виконувати у віртуальному середовищі, а саме в ос (Windows xp Professional_rp8xx) чи (Windows xp Professional_rp7xx).

Мережними адаптерами називаються пристрої, які використовуються для з'єднання з мережею комп'ютерів і іншого устаткування. Мережні адаптери відповідають за фізичне з'єднання з мережею і за фізичну адресу комп'ютера. Як і всім іншим апаратним пристроям, мережним адаптерам потрібен драйвер для взаємодії з ОС Windows XP.

5.1 Установка мережного адаптера

Перед фізичною установкою мережного адаптера прочитайте супровідну інструкцію пристрою. Якщо адаптер новий і підтримує можливості Plug-and-Play, він повинний налаштовуватись самостійно. Подібний пристрій запрацює після того, як ви включите комп'ютер.

Увага. Сучасні пристрої самі визначають свої налаштування і самі собі конфігурують. Більш старі пристрої покладаються на програми установки. Зовсім старі пристрої вимагають конфігурування вручну за допомогою перемичок і перемикачів.

Якщо адаптер не підтримує можливості Plug-and-Play, то після його установки ОС визначить нове обладнання і запустіть майстра, що здійснить завантаження необхідного драйвера. Якщо майстер не запускається автоматично, ви можете зробити це за допомогою утиліти Установка устаткування панелі керування.

5.2 Конфігурування мережного адаптера

Після установки мережного адаптера його потрібно сконфігурувати за допомогою діалогового вікна властивостей. Щоб відкрити це вікно, виконайте команду Пуск > Налаштування > Панель управління і двічі клацніть мишею на значку Мережеві підключення. Потім двічі клацніть на значку Підключення по локальній мережі й у вікні, що відкрилося, натисніть на кнопку Властивості. В діалоговому вікні властивостей натисніть на кнопку Набудувати.

Можна також клацнути правою кнопкою миші на значку Моє мережеве оточення, вибрати пункт Властивості, потім клацнути правою кнопкою миші на Підключення по локальній мережі, в меню, що відкрилося, вибрати пункт Властивості і натиснути на кнопку Налаштувати.

Діалогове вікно властивостей мережного адаптера містить чотири вкладки: Загальні, Додатково, Драйвер і Ресурси.

5.2.1 Загальні властивості мережного адаптера

Вкладка Загальні діалогового вікна властивостей мережного адаптера містить ім'я адаптера, тип пристрою, виробника й місце розташування. У вікні Стан пристрою показаний, чи правильно працює адаптер. Якщо пристрій не працює, натисніть на кнопку Усунення неполадок і ви одержите кілька загальних порад Windows XP по пошуку несправностей. Список Використання пристрою, що відкривається, дає вам можливість підключити чи відключити адаптер.

5.2.2 Додаткові властивості мережного адаптера

Зміст вкладки Додатково діалогового вікна властивостей мережного адаптера залежить від використовуваного вами адаптера й драйвера. Для конфігурування параметрів укажіть потрібну властивість в списку Властивість ліворуч, а його значення — в списку Значення праворуч.

Увага. Настроювання вкладки Додатково діалогового вікна властивостей мережного адаптера варто змінювати, тільки якщо цього вимагає виробник устаткування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]