Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КМ_Metod_3sem_print_A5.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

4.7 Зміна локального облікового запису

Після створення облікового запису його можна змінювати. В Локальні користувачі і групи варто клацнути правою кнопкою миші на імені користувача і вибрати в меню пункт Властивості (можна двічі клацнути на імені користувача). З'явіться діалогове вікно властивостей користувача.

Нові користувачі за замовчуванням переміщуються в групу користувачів (Користувачі). Щоб змінити це положення чи додати користувача в одну чи в кілька додаткових груп, варто клацнути на вкладці Членство в групах в діалоговому вікні властивостей. Вкладка Членство в групах включає список тих груп, до яких належить користувач в даний момент.

Щоб додати користувача ще в одну групу, варто клацнути на кнопці Додати. В діалоговому вікні Вибір: Групи, що з'явиться, вибрати групи, учасником яких повинний статі користувач, клацнути на пункт Додати і клацнути на кнопці ОК, щоб повернутися в діалогове вікно властивостей.

Щоб видалити групу із вкладки Членство в групах, досить виділити її і клацнути на кнопці Видалити.

4.8 Зміна паролів

Щоб змінити пароль користувача, необхідно в Локальні користувачі і групи клацнути правою кнопкою миші на імені користувача і вибрати пункт Задати пароль. З'явіться відповідне діалогове вікно, в якому можна буде вказати новий пароль. Ввести той пароль, що вже існує, не можна. Якщо користувач забув пароль, його не можна відновити, можна тільки дати новий (Рис. 4.4)

Рисунок 4.4 – Зміна паролю

Порада. Зміна власного пароля для входу в систему:

Як це не дивно, доти, доки ви є членом групи адміністраторів, ви не зможете змінити власний пароль за допомогою Користувачі і паролі на панелі керування. Більш того, Локальні користувачі і групи не дозволить вам змінити пароль при вході на домен. Для зміни пароля необхідно:

– де-небудь в системі сімейства Windows NT (для цього не потрібно відкривати додаток) варто натиснути клавіші Ctrl+Alt+Delete, щоб з'явилося діалогове вікно Захист системи або на ярлику (Мій комп'ютер) натиснути правою клавішею мишки і в меню, яке з'явиться вибрати пункт (Управління);

– клацнути на Змінити пароль;

– ввести попередній пароль у поле Старий пароль. Потім двічі ввести новий пароль;

– клацнути на кнопці ОК у вікні повідомлення, що з'явиться, а потім клацнути на кнопці Відміна чи натиснути на клавішу Esc, щоб закрити діалогове вікно;

4.9 Перейменування, видалення і позбавлення доступу до облікового запису

Для перейменування облікового запису необхідно в Локальні користувачі і групи клацнути правою кнопкою миші на імені користувача і вибрати в меню пункт Перейменувати. Зверніть увагу на тих, що перейменування облікового запису означає зміну імені користувача — того імені, що вводитися при вході в систему, далі зайти в розділ (Службові програми) -(Локальні користувачі і групи) -(Користувачі) - далі вибрати ім'я необхідного користувача і натиснувши правою клавішею миші на ньому вибрати пункт (Задати пароль) -(Продовжити).

Для видалення облікового запису варто клацнути на ньому правою кнопкою миші і вибрати в меню пункт Видалити. Системі сімейства Windows NT видадуть попередження про тих, що при видаленні запису й створенні запису з тим же ім'ям ніякі права, властивості й дозволи старого запису не зберігаються. Прийдеться почати із самого початку, оскільки система привласнює новий SID (ідентифікатор захисту) новому обліковому запису.

Порада. Якщо вам незручно користуватися правою кнопкою миші і спливаючим меню, можна використовувати команди Перейменувати і Видалити із меню Дія.

Якщо ви видаляєте користувача, що швидше за все через якийсь час повернеться, краще не видаляти обліковий запис, а заборонити доступ до нього. Тоді в потрібний момент запис разом з усіма властивостями, правами й дозволами може бути відновлений.

Щоб позбавити доступу до облікового запису, варто двічі клацнути на ньому і відкрити діалогове вікно його властивостей. Потім встановити прапорець Відключити обліковий запис.

Примітка. Видалити існуючі у системі облікові записи адміністратора й гостей не можна. Якщо ви не хочете, щоб хто-небудь користувався обліковим записом гостей, варто заборонити доступ до нього.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]