Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EKZ_KONTR MB іспит 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
498.18 Кб
Скачать

Складання та використання інтелект-карт

Додатково за темою обраного індивідуального завдання студенти складають інтелект-карти та приєднують їх до роботи у вигляді додатку. Складання інтелект-карт – це інструмент активізації мислення та розширення рамок засвоєння навчального матеріалу. Інтелект-карти можуть використовуватися для побудови дерева цілей, оцінки результатів діяльності установи тощо.

Складання інтелект-карт – це інструмент активізації мислення та розширення рамок засвоєння навчального матеріалу. Інтелект-карти можуть використовуватися для побудови дерева цілей, оцінки результатів діяльності установи тощо. Інтелект карта – це графічне, систематизоване зображення великого масиву інформації. Вона завжди залежить від особистості автора.

Послідовність складання інтелект-карти така:

  1. Візьміть великий аркуш паперу (не менше формату А3) і покладіть його горизонтально.

  2. Запасіться великою кількістю зображувальних олівців різного кольору, хоча основу рекомендовано робити простим легким олівцем, який завжди можна стерти.

  3. У центрі аркуша розмістіть ключове поняття або проблему.

  4. Намалюйте від нього товсті лінії, які назвіть, наприклад історія поняття, функції поняття, схожі або протилежні поняття, класифікація поняття. Це основні лінії.

  5. Від кожної основної лінії намалюйте одну або кілька допоміжних, які теж підпишіть. Подумайте про взаємозв’язок між ними. Працюйте далі у такому ж порядку.

  6. Слідкуйте за достовірністю інформації та відсутністю повторів.

  7. Не виконуйте інтелект-карту на комп’ютері (окрім спеціальних програм для інтелект-карт), тому що це обмежує творче вираження мозку.

Обов'язкове до виконання індивідуальне практичне завдання виконується у строки, визначені на початку семестру та оцінюється за результатами захисту. Індивідуальне завдання оформлюється у вигляді письмової роботи. Вона має бути виконана на 15–25 аркушах А4, 14 шрифтом Times New Roman, з полями не більше 2 см та акуратно скріпленою. Обов'язковим для індивідуального завдання є список літератури, включаючи Інтернет-ресурси, яку використовував студент.

Індивідуальне завдання оцінюється за результатами захисту підготовленої письмової роботи. Під час захисту оцінюється вміння студента розкрити поставлену в завданні проблему, глибина висновків та обґрунтованість результатів дослідження. Важливим для результатів захисту є самостійні висновки студента.

Для денної та вечірньої форм навчання захист робіт проводиться на консультації, яка призначається викладачем згідно розкладу та графіку індивідуально-консультаційної роботи на початку семестру.

Студентами вечірньої та заочної форм навчання письмові індивідуальні роботи можуть залишатися на кафедрі для наступної перевірки викладачем у терміни, встановлені графіком індивідуально-консультативної роботи. Співбесіда за індивідуальними завданнями проводиться згідно з розкладом консультацій упродовж семестру, а для заочної форми навчання – у період екзаменаційної сесії.

Теми індивідуальних практичних завдань для самостійного виконання з дисципліни «Макрофінансове бюджетування»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]